1. خانه
  2. /
  3. کتاب مصیبت نامه

کتاب مصیبت نامه

5 از 1 رأی

کتاب مصیبت نامه

Mosibat-Nameh
٪15
1200000
1020000
معرفی کتاب مصیبت نامه
کتاب مصیبت نامه اثر فرید الدین عطار نیشابوری حکایتی است منظوم با بیش از هفت هزار و پانصد بیت و سیصد و چهل حکایت که در کنار دو اثر الهی نامه و منطق الطیر از بزرگ ترین آثار ادبی و عرفانی ایران محسوب می شوند.

کتاب ابتدا با مقدمه ای در ستایش پروردگار و نبی و خلفای زمان شروع شده و سپس سالک، سفر عرفانی خود را آغاز می کند. عطار با چهل مقاله در قالب مثنوی، چهل مرحله ای را که جان سالک طی می کند تا به نهایت خودشناسی و عرفان برسد، به نظم درآورده و در خلال مثنوی ها با بیان حکایت هایی خواندنی، مخاطب را در فهم و درک بهتر مفاهیم منظوم یاری می کند.

آنچه سبب شده تا عطار این منظومه را مصیبت نامه بنامد، احتمالا رنج و اندوه بی مثالی است که سالک در مسیر شناخت خود و دست یابی به حقیقت تحمل می کند . این رنج و ماتم از ابتدا تا انتهای راه همراه اوست و آنچه بدان دست می یابد نه تنها از این غم و سرگشتگی رهایش نمی کند، بلکه او را حیران تر از پیش می سازد.

رهروی سرگشته از فرشته و جن و انس برای یافتن پاسخ خود، که درک حقیقت در دو راهی شریعت و طریقت است، مدد می جوید اما هیچ کدام توان پاسخ گویی به این سوال بنیادی را نداشته و بعد از طی بیست و هشت مرحله او به پیامبران روی می آورد که آنان نیز در نهایت او را به خاتم انبیا، محمد صلوات الله هدایت می کنند.

از نکات جالب این منظومه، جنبه ی تاریخی حکایات آن است که عطار در چند داستان نظیر حکایت نصر بن احمد ، حسنک مسعود غزنوی و نوح بن منصور به دوران پادشاهی غزنویان و سامانیان اشاره می کند.
درباره فرید الدین عطار نیشابوری
درباره فرید الدین عطار نیشابوری
فریدالدین ابوحامد محمد عطار نیشابوری مشهور به شیخ عطّار نیشابوری (۱۱۴۶م/۵۴۰ق -۱۲۲۱م/۶۱۸ق) یکی از عارفان و شاعران ایرانی بلندنام ادبیات فارسی در پایان سدهٔ ششم و آغاز سدهٔ هفتم است. او در سال ۵۴۰ هجری برابر با ۱۱۴۶ میلادی در نیشابور زاده شد و در ۶۱۸ هجری به هنگام حملهٔ مغول به قتل رسید.
قسمت هایی از کتاب مصیبت نامه

بود مجنونی بغایت گرسنه/ سوی صحرا رفت سر پا برهنه/ نانش میبایست چون نانش نبود/ دردش افزون گشت درمانش نبود/ گفت یا رب آشکارا و نهان/ گرسنه تر هست از من در جهان/ هاتفی گفتش که میآیم ترا/ گرسنه تر از تو بنمایم ترا/ همچنان در دشت میشد یک تنه/ پیشش آمد پیر گرگی گرسنه/ گرگ کو را دید غریدن گرفت/ جامهٔ دیوانه دریدن گرفت/ لرزه بر اندام مجنون اوفتاد/ در میان خاک در خون اوفتاد/ گفت یارب لطف کن زارم مکش/ جان عزیزست این چنین خوارم مکش/ گرسنه تر دیدم از خود این بسم/ وین زمان من سیر تر از هر کسم/ سیر شد امشب شکم بی نان مرا/ نیست نان در خورد ترازجان مرا/ بعد ازین جز جان نخواهم از تو من/ تا توانم نان نخواهم از تو من/ گرگ را تو بر سرم بگماشتی/ گر بفرمائی کند گرگ آشتی/ در چنین صحرا گرفتار بلا/ این چنین گرگیم باید آشنا/ این دمم با گرگ کردی در جوال/ هین رهائی ده مرا زین بد فعال/ این سخنها چون بگفت آن سرنگون/ گرگ از پیشش بصحرا شد برون/ گر تو خواهی تا بسر گرداندت/ چون فلک زیر و زبر گرداندت/ سرنگون نه پای در دریای او/ در شکن با شیوهٔ و سودای او

مقالات مرتبط با کتاب مصیبت نامه
آثار کلاسیک کوتاه، فرصتی برای آشتی با کتاب خواندن
آثار کلاسیک کوتاه، فرصتی برای آشتی با کتاب خواندن
ادامه مقاله
آشنایی با 10 شاعر برجسته در ادبیات فارسی
آشنایی با 10 شاعر برجسته در ادبیات فارسی

. نبوغ و درخشش این شاعران در بیان جنبه های اساسی زندگی انسان و به تصویر کشیدن قدرت دگرگون کننده ی عشق، در طول زمان طنین انداز بوده

نظر کاربران در مورد "کتاب مصیبت نامه"
5 نظر تا این لحظه ثبت شده است

یکی از شاهکارهای ادبیاته ولی چه فایده که انقدر گرونه اگه من هم بتونم یجور بخرم اون دانشجویی که لازم داره توان خریدشو نداره

1403/07/23 | توسطجواد - کاربر سایت
2
|

مصیبت نامه یکی از چند شاهکار عطار نیشابوری بزرگ است که هنوز ارزش این اثر و آثار دیگر عطار در ادبیات ما ناشناخته مانده است.گر دلی می‌بایدت بسیار دان.پس مصیبت نامه عطار خوان

1403/03/26 | توسطابوذر
1
|

مصیبت نامه عطار نیشابوری یکی از شاهکارهای عطار و اثری فنا ناپذیر در ادب فارسی است، شرح سیر روح درخلوت تفکر روحانی است ،بیانی فصیح از هیجان، درد،جستجو و سرانجام معرفت به حق است به روش تمیثلی وعرفانی.

1402/02/18 | توسطداراب - کاربر سایت
3
|

مصیبت نامه که اندوه جهان است

1400/08/27 | توسطکامران - کاربر سایت
0
|

سلام این کتاب به نظر باید در قطع وزیری و گالینگور باشه. فکر می‌کنم اطلاعاتش اشتباهه. در سایت انتشارات سخن هم وزیری و گالینگور درج شده.

1400/07/20 | توسطمحمود کرمی
1
|
پاسخ ها

سلام و وقت به خیر. متشکریم لز تذکر شما. اصلاح شد.

1400/07/20|توسطمدیر سایت
1