1. خانه
  2. /
  3. کتاب غزه در بحران

کتاب غزه در بحران

نویسنده: نوام چامسکی
5 از 1 رأی

کتاب غزه در بحران

Gaza in crisis
٪15
250000
212500
معرفی کتاب غزه در بحران
کتاب حاضر در حوزه ادبیات مقاومت فلسطین نگاشته شده و دربردارندۀ مقالات و مصاحبه های نوام چامسکی و ایلان پاپه در زمینۀ مناقشۀ فلسطین و اسرائیل است که با روایت ارائه شده از سوی دولت اسرائیل در این زمینه، تفاوت های بسیاری دارد و به مخاطب کمک می کند که از منظر تازه ای به این موضوع نگاه کند.
درباره نوام چامسکی
درباره نوام چامسکی

نوام چامسکی، زاده ی 7 دسامبر 1928، زبان شناس، فیلسوف آنارشیست و نظریه پرداز آمریکایی است. چامسکی در فیلادلفیا به دنیا آمد. او در دسامبر سال 1949 با کارول چامسکی که خود استاد دانشگاه هاروارد بود، ازدواج کرد. چامسکی در دوران کارشناسی، سخت تحت تأثیر زلیگ هریس، استاد زبان شناسی دانشگاه پنسیلوانیا، قرار گرفت. گرایش چامسکی به دیدگاه های سیاسی هریس، انگیزه ای شد تا او رشته ی زبان شناسی را برای ادامه ی تحصیلات خود انتخاب کند. چامسکی از سال 1955 در موسسه ی تکنولوژی ماساچوست به عنوان استاد زبان شناسی مشغول به تدریس شد و در سال 1976 در این موسسه به مقام استادی رسید. از چامسکی به عنوان پدر زبان شناسی مدرن یاد می شود.

نوام چامسکی به عنوان یک روشنفکر منتقد دولت‌های غربی به ویژه آمریکا شناخته شده است. او مخالف دخالت نظامی آمریکا در خاورمیانه و آغاز جنگ در این منطقه بوده است. او مشکل ترورسیم در خاورمیانه را ناشی از عملکرد آمریکا و اسرائیل می‌داند.
چامسکی همچنین به یکجانبه‌نگری رسانه‌های غربی در برخورد با مسایل اسراییل و فلسطین ایراد گرفته و معتقد است که در پس ظاهر بی‌طرفانه‌ی رسانه‌ها، فرض‌ها و اصول ایدئولوژیکی‌ نهفته ‌است که وقتی آنها را افشا می‌کنیم، فرو می‌ریزند.
جنبش تسخیر، تروریسم غرب، نظام‌‌های سلطه، آمریکای بزرگ و حقوق بشر، نظم‌های کهنه و نوین جهانی، طرحی برای آینده، چه کسی بر جهان حکومت می‌کند و امپراتوران و دزدان دریایی برخی از کتاب‌های او هستند.
قسمت هایی از کتاب غزه در بحران

سال 1948 برای اسرائیلی ها سالی است که دو رویداد متناقض با یکدیگر روی داد. از یک سو صهیونیسم به عنوان جنبش ملی یهودیان مدعی شد پس از دو هزار سال آوارگی و تبعید به رویای دیرین بازگشت به شکل گیری سرزمین یهود جامۀ عمل پوشانده است. از این منظر، سال 1948 و این رویداد در حافظۀ جمعی یهودیان اسرائیلی به معجزه ای بس شگرف می مانست که نه فقط فصلی از تاریخ را برساخت که در آن پیروزی یهودیان و تحقق رویای دیرین آن ها محقق شده بود بلکه هر آنچه در آن سال روی داد را تداعی کننده خلوص اخلاقی و عدالت کامل می دانستند. به همین دلیل رویدادهای سال 1948 این چنین با باورهای ارزشی جامعۀ امروز اسرائیل در هم آمیخته است. بنابراین عملیات های نظامی سربازان اسرائیلی سال 1948 چراغ راه و الگوی نسل های بعدی است و کشورداری سیاستمداران آن مقطع برای نخبگان سیاسی دوران های بعدی نمونۀ عالی سیاست ورزی و کشورداری است. رهبران آن دوران، مردمانی توصیف می شوند که خود را وقف آرمان های صهیونیسم، و منافع و مقاصد شخصی خود را در راه این آرمان ها فدا کرده بودند. بنابراین سال 1948 برای اسرائیلیان سال بسیار مقدسی است و به عنوان سالی سرشار از برکات سازنده برای جامعه یهودیان، به روش های گوناگونی تقدیس و تکریم می شود.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب غزه در بحران" ثبت می‌کند