1. خانه
  2. /
  3. کتاب بچه های کارون

کتاب بچه های کارون

نویسنده: احمد دهقان
2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
4 از 1 رأی

کتاب بچه های کارون

Bache-haye Karoun
انتشارات: نیستان
٪15
18000
15300
3.9 از 1 رأی

کتاب بچه های کارون

Bache-haye Karoun
انتشارات: سوره مهر
٪15
45000
38250
معرفی کتاب بچه های کارون
رمانی برای نوجوانان که در حال و هوای جبهه روایت می شود، قصه ای که با زبانی لطیف و آمیخته با طنز نگارش شده و از انتظار برای از راه رسیدن آذرخش آغاز می شود، مهمان ناشناسی که مدتی طولانی است ناصر را معطل کرده و این تاخیر ناراحتی و عصبانیت به دنبال آورده است. داستانی که به عبدالرضا خفاجی تقدیم شده، مردی که واقعیت یا افسانه بودنش مبهم است اما شخصیت عبدل داستان از نام او وام گرفته شده است.
درباره احمد دهقان
درباره احمد دهقان
احمد دهقان (۱۳۴۵ در کرج) داستان‌نویس معاصر ایرانی است که داستان‌های متعددی در زمینه جنگ ایران و عراق نوشته‌است. احمد دهقان در سال ۱۳۴۵ ه‍.ش در کرج متولد شد. دهقان سال ۱۳۶۸ وارد دانشگاه شد و در رشته مهندسی برق تحصیل کرد. سپس در رشته علوم اجتماعی ادامه تحصیل داد اما در نهایت با مدرک فوق لیسانس در رشته مردم شناسی فارغ‌التحصیل شد. اولین رمانش با عنوان سفر به گرای ۲۷۰ درجه در سال ۱۳۷۵ منتشر شد. دو سال بعد همین رمان ابتدا به عنوان یکی از آثار برگزیده ۲۰ سال داستان‌نویسی و مدتی بعد به عنوان برگزیده ۲۰ سال ادبیات پایداری معرفی شد. «پال اسپراکمن» نایب رئیس مرکز مطالعات دانشگاهی خاورمیانه در دانشگاه راتجرز نیوجرسی آمریکا این رمان را به زبان انگلیسی ترجمه کرده‌است. در حال حاضر دانشگاه جرج واشینگتن دی سی، دانشگاه هاروارد (کتابخانه دانشکده هاروارد) MA، کتابخانه کنگره واشینگتن دی سی، کتابخانه UCLA لس آنجلس، دانشگاه برکلی کالیفرنیا، دانشگاه ماریلند (دانشکده پارک کالج) و دانشگاه ورمونت (کتابخانه بیلی هوو برلینگتن) از جمله مراکزی هستند که این کتاب را در دسترس علاقه‌مندان قرار داده‌اند.
او مقالاتی نیز در زمینه رشته تحصیلی خود و همچنین مباحث نظری خاطره نگاری، به ویژه خاطره‌نویسی در جنگ ایران و عراق، نوشته‌است.

نظر کاربران در مورد "کتاب بچه های کارون"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

بچه‌های کارون از جمله آثار دهقان با مضمون دفاع مقدس است. قصه ای حول آزادی خرمشهر که قهرمان آن پسرکی به نام عبدالرضا خفاجی ، ملقب به عبدل است. با این حال قصه از زبان نوجوانی به اسم ناصر روایت میشود که بیسیم چی گردان نزدیک خرمشهر است. او که به همراه مادرش که پرستار است به جنگ آمده، در پایگاهی در آن سوی کارون که اشغال نشده حضور دارد. روزی ماموریتی از طرف فرمانده به وی واگذار میشود که طی آن باید به نزدیکی کارون رفته و شخصی با اسم رمز آذرخش را با خود به پایگاه بیاورد.... احمد دهقان که خویش مدت‌ها در جبهه‌های جنگ حضور داشته و جنگیده به خوبی با زبان دفاع مقدس آشناست و روایتی پر جزییات و "واقعی" نسبت به دیگر نویسندگان این حوزه دارد. او عادت دارد کوچه بازاری بنویسد ؛ به قول خودش میخواهد تریبون آدم‌های بی تریبون باشد، قلم و زبانش کسانی اند که اکنون کوچک‌ترین اثری در رسانه از آن‌ها نیست. روایتشان با نور چشمی‌ها و گرینُف هایی که اکنون میان خود داریم نه تنها متفاوت است ، بلکه واقعی‌تر می‌نماید. به طور کلی بچه‌های کارون یک اثر با ارزش و جذاب است. جوهره داستان ، قوی و محکم ظاهر می‌شود و خواننده را با خود همراه میکند. این مورد در کنار کمدی حساب شده و به موقع، از گذر زمان غافلتان می‌سازد. روایت اثر یکپارچه است و نویسنده بی جهت داستان را طولانی نکرده ، مختصر و مفید. اما نکته منفی بزرگ، گم بودن قهرمان قصه در میانه کتاب است. به واسطه حضور بسیار کم رنگ عبدل در فصول میانی ، سردرگمیِ بزرگی در ذهن خواننده ایجاد میشود که بالاخره سرانجام قصه با عبدل است یا ناصر؟ مورد بعد را به شخصه نکته منفی نمیبینم اما ذکرش خالی از لطف نیست : آثار دهقان را با باور پذیر بودنش می‌شناسند و این کتاب هم مستثنی نیست. هسته اصلی قصه عبدل برگرفته از نوشته‌های یک افسر عراقی اسیر شده در جریان آزادی خرمشهر ، به نام سرگرد عزالدین مانع است. اما در ادامه نویسنده چنان شاخ و برگی به رشادت‌های عبدل میدهد که باورش برای هر مخاطبی غیر ممکن است. وظیفه اثبات یا تکذیب وقایع بر عهده ما نیست ، حتی مولف هم ادعایی مبنی بر واقعی بودن همه اجزاء داستان ندارد ، اما به نظر نمیرسد این شیوه قهرمان"سازی" بازتاب خوبی در اذهان داشته باشد.

1401/06/12 | توسطامیرحسین قراگزلو
0
|

"" اگر کسی می‌آمد و به سرم دست می‌کشید ، حتما می‌توانست جای دو تا شاخ را پیدا کند. باورکردنی نبود. فرمانده که آن جور با اخم و تَخم به همه دستور میداد ، چنان به این یک ذره بچه _عبدل را میگویم_ احترام می‌گذاشت که باید بودی و می‌دیدی"" بچه‌های کارون📚 احمد دهقان🖋 انتشارات سوره مهر خلاصه داستان : بچه‌های کارون از جمله آثار دهقان با مضمون دفاع مقدس است. قصه ای حول آزادی خرمشهر که قهرمان آن پسرکی به نام عبدالرضا خفاجی ، ملقب به عبدل است. با این حال قصه از زبان نوجوانی به اسم ناصر روایت میشود که بیسیم چی گردان نزدیک خرمشهر است. او که به همراه مادرش که پرستار است به جنگ آمده، در پایگاهی در آن سوی کارون که اشغال نشده حضور دارد. روزی ماموریتی از طرف فرمانده به وی واگذار میشود که طی آن باید به نزدیکی کارون رفته و شخصی با اسم رمز آذرخش را با خود به پایگاه بیاورد.... احمد دهقان که خویش مدت‌ها در جبهه‌های جنگ حضور داشته و جنگیده به خوبی با زبان دفاع مقدس آشناست و روایتی پر جزییات و "واقعی" نسبت به دیگر نویسندگان این حوزه دارد. او عادت دارد کوچه بازاری بنویسد ؛ به قول خودش میخواهد تریبون آدم‌های بی تریبون باشد، قلم و زبانش کسانی اند که اکنون کوچک‌ترین اثری در رسانه از آن‌ها نیست. روایتشان با نور چشمی‌ها و گرینُف هایی که اکنون میان خود داریم نه تنها متفاوت است ، بلکه واقعی‌تر می‌نماید. به طور کلی بچه‌های کارون یک اثر با ارزش و جذاب است. جوهره داستان ، قوی و محکم ظاهر می‌شود و خواننده را با خود همراه میکند. این مورد در کنار کمدی حساب شده و به موقع، از گذر زمان غافلتان می‌سازد. روایت اثر یکپارچه است و نویسنده بی جهت داستان را طولانی نکرده ، مختصر و مفید. اما نکته منفی بزرگ، گم بودن قهرمان قصه در میانه کتاب است. به واسطه حضور بسیار کم رنگ عبدل در فصول میانی ، سردرگمیِ بزرگی در ذهن خواننده ایجاد میشود که بالاخره سرانجام قصه با عبدل است یا ناصر؟ مورد بعد را به شخصه نکته منفی نمیبینم اما ذکرش خالی از لطف نیست : آثار دهقان را با باور پذیر بودنش می‌شناسند و این کتاب هم مستثنی نیست. هسته اصلی قصه عبدل برگرفته از نوشته‌های یک افسر عراقی اسیر شده در جریان آزادی خرمشهر ، به نام سرگرد عزالدین مانع است. اما در ادامه نویسنده چنان شاخ و برگی به رشادت های

1401/06/12 | توسطامیرحسین قراگزلو
0
|