1. خانه
  2. /
  3. کتاب چکیده تاریخ ایران

کتاب چکیده تاریخ ایران

نویسنده: حسن نراقی
2.5 از 2 رأی

کتاب چکیده تاریخ ایران

(از کوچ آریایی ها تا پایان سلسله پهلوی)
History of Iran
انتشارات: اختران
٪15
75000
63750
معرفی کتاب چکیده تاریخ ایران
بر هر ایرانی واجب است که اطلاعاتی ولو مختصر از تاریخ کهن این سرزمین داشته باشد چرا که به قول بزرگی تاریخ می تواند بارها و بارها تکرار شود، پس بر ما واجب است تا تاریخ را بخوانیم و تلاش کنیم که از تکرار حوادث ناگوار و مرگباری که در طول تاریخ بر مردمان سرزمینمان گذشته است برای بار دوم جلوگیری کنیم و آنچه مایه فخر و مباهات و پیشرو بوده اند را سنگ بنای حرکات و تحولات آینده بگردانیم. حسن نراقی (متولد اردیبهشت ۱۳۲۳ در کاشان)، پژوهشگر ایرانی ست که بیشتر به دلیل آثارش در زمینه جامعه شناسی غیرآکادمیک شناخته شده است. نوسنده در کتاب "چکیده ی تاریخ ایران" این امکان را فراهم کرده تا با گذاشتن وقتی مناسب و کوتاه شمایی کلی از تاریخ ایران از زمان شکل گیری سلسله های اریایی تا پایان حکومت پهلوی بدست آوریم. رویدادهای تاریخی، آغاز و انجام یک سلسله یا دوره، برجسته ترین حکمرانان و مهم ترین اقدامات آنها از موضوعات هر فصل کتاب به شمار می آید این چکیده خود به تنهایی برای خواننده مفید و هیجان انگیز است و کمک می کند تا با گذاشتن وقتی اندک و با گریز ار کتاب های حجیم تاریخی شناختی جامع و کلی از این تاریخ پرفراز و نشیب بدست بیاورد. هر چند بعد از پایان این کتاب مطالعات گسترده تر و با جزیات بیشتر، می تواند برای خواننده ی علاقه مند روشنگر و عمیق تر باشد.
درباره حسن نراقی
درباره حسن نراقی
حسن نراقی (متولد اردیبهشت ۱۳۲۳ در کاشان) پژوهشگر ایرانی‌ست که بیشتر به دلیل آثارش در زمینه جامعه‌شناسی غیرآکادمیک شناخته‌شده‌است. مهم‌ترین اثر او «جامعه‌شناسی خودمانی» است که در سال 1398 به چاپ سی و یکم رسید. کارگروه جامعه‌شناسی مردم‌مدار در انجمن جامعه‌شناسی ایران، روز ۲۰ آذر ۱۳۹۰، جلسه‌ای برای نقد و بررسی کتاب «جامعه‌شناسی خودمانی» با حضور حمیدرضا جلایی‌پور، بهزاد دوران، غلامرضا اربابی و رحمت‌الله صدیق سروستانی برگزار کرد. نقد جلایی‌پور آن است که «این کتاب ربطی به کاربرد مطالب رشته جامعه‌شناسی ندارد، ولی نویسنده سعی کرده از نام جامعه‌شناسی استفاده کند. به عبارت دیگر، همان نقد اخلاقی که نویسنده، ایرانیان را به آن متهم می‌کند، خودش هم گرفتار آن است.» اربابی معتقد است «نویسنده حل مسائل را در اراده تک‌تک افراد برای حل مشکل معرفی می‌کند. این رویکرد، رویکردی ماقبل جامعه‌شناسی و شبیه به مباحث دورکیم و تارد است ... به نظر من این رویکرد، رویکردی محافظه‌کارانه است که به مذاق اصحاب قدرت هم خوش می‌آید، زیرا تمام مشکلات موجود را بر گردن خود مردم می‌اندازد.»
دسته بندی های کتاب چکیده تاریخ ایران
قسمت هایی از کتاب چکیده تاریخ ایران

اول این که تاریخ هر جامعه و هر کشوری صرفا شرح حال بزرگان، امیران، پادشاهان و الزاما شرح لشکرکشی های آنان و به تبع آن عیاشی ها و تعداد زنان حرم سراهای آنان نیست... و اگر در این کتاب عمدتا بر شرح حال این بزرگان!! برمی خورید همان طور که قبلا به آن اشاره شد به دلیل برداشتی است که من از مطالعه ی تاریخ سرزمین مان به منظور پیدا کردن علتی از علت های نابه سامانی های امروزین جامعه مان کرده ام و به آن پرداخته ام... و الا در لابلای سطور همین تاریخ پر از وحشت، اضطراب و تملق، کم نیستند مقاومت ها، دلیری ها و قیام های ملی در مقابل حکام مستبد و ظالم داخلی و نبرد و مقابله با مهاجمان و بیگانگان و دفاع از این سرزمین، که شرح آن خود می تواند جلوه و تصویر دیگری از تاریخ کشورمان باشد... دوم آن که اگر سراسر تاریخ پادشاهان و امیران و حکام کشورمان را پر از شقه کردن، چشم درآوردن و قطع کردن دست، پا و زبان می بینیم، نباید این تصور غلط برایمان ایجاد شود که این شیوه و روش انحصارا معمول شرق و کشورمان بوده است! واقعیتی است تلخ که تاریخ بشر، اعم از شرقی و یا غربی آن، مملو است از این گونه رسم و آیین های ملک داری!! و رعیت پروری!!.. سوم این که در شکل گیری و روند تاریخمان هرگز نمی توانیم نقش «موقعیت جغرافیایی» و حدفاصل قرار گرفتن آن را بین شرق و غرب، ولو با تعابیر مختلف، «چهارراه حوادث»، «پل پیروزی» و... هم چنین شرایط آب و هوایی آن را نادیده بگیریم... وسعت قابل توجه آن، کمبود باران و آب، اندک بودن زمین های قابل کشت و کوهستان هایی با قابلیت فراوان پناه گیری، همه و همه در شکل گیری ویژه گی های اجتماعی این کشور نقش داشته اند. این واقعیات را نه می توان و نه باید در ارزیابی تاریخمان وانهاد.

نظر کاربران در مورد "کتاب چکیده تاریخ ایران"
4 نظر تا این لحظه ثبت شده است

اونور آبیا یه ناپلئون دارن که براشون افتخار آفرینی کرده مجسمه ش رو ساختن هر سال فیلم و کتاب راجع بش درست میکنن و از هگل تا نیچه لقب ابرانسان بهش میدن (بماند باقی شخصیت هایی همچون چرچیل !)....اینجا ما یه نادرشاه داریم به هند حمله کرده ایشون تو کتاب شیطان معرفیش کرده !

1402/06/19 | توسطعلی احمدی منش
3
|
پاسخ ها

سلام. احتمال قوی وجود داره که "مقدمه ابن خلدون" رو به عنوان اولین جامعه شناس بخونی نظرت عوض شه. این نادر شاه شما هم میره توی تعریف "قهرمان پروری " کتاب "جامعه شناسی خودمانی" همین نگارنده. چون احتمالا نخوندی چنین نظر و جبهه ای داری. در کل یادمون باشه همانطور که چنگیز ایران رو از تمدن و فرهنگ و بشریت شخم زد ،،،، نادر هم همین کار رو با هند کرد ممنون از ایرانکتاب 🙂

1403/03/08|توسطسجاد محمدی
0

سلام پاسخم برای آقای محمدیه همه‌ی انسان‌ها ار ابتدا مطمئنن دارای اخلاقیات بد و خوب بودن و این برچسب پیامبر گونه ای که برای شاهان و فیلسوفان ایرانی میزنن به نظر من هم رده ولی این کتاب به شدت به بعضی نقاط تاریک فقط رجوع کرده مثلا جنگ‌های شاه عباس با پرتقال و ازبک‌ها عثمانی پرداخته نشده و فقط به کور کردن بسنده کرده بماند که سنت کور کردن از دربار عثمانی وارد ایران شد یا تاریخ قبل از اسلام حتی و خیلی نکته‌های دیگه که از حوصله خارج فقط بحث من این که نقاط مثبت کلا نادیده گرفته شده این حتی توی قلم نویسنده‌های خارجی کا با جانبداری در مورد تاریخ ایران نوشته شده ام من ندیده بودم

1403/08/05|توسطکاربر سایت
0

این حجم از مضخرف گویی نوبره واقعا ..ایشون تاریخ ننوشته بلکه داره نظرشو درباره تاریخ ایران میگه .... و نظری کینه توزانه و با چشم‌انداز اخلاقی (اخلاق حقیرانه و برده‌وارش) راجع به همه شاه‌ها نظر داده و حتی جایی به تمسخر پرداخته ! نیازی نیست به هیچ کسی در تاریخ ایران تعصبی داشته باشیم صرفا مقدمه این شخص رو بخونید تا بفهمید با چه کسی طرفید ...از روی صفت‌های ایشون میشه فهمید با چه چشم اندازی شاهان رو به نقد نشسته ...مقدمه‌ای سرشار از مظلوم نمایی و توی سوراخ موش گم شدن یا به ظاهر فروتنی !

1402/06/19 | توسطعلی احمدی منش
3
|
پاسخ ها

تو املات رو درست کن مزخرف نه مضخرف

1402/12/09|توسطکاربر سایت
3

کتاب کوچک ارزشمندی که دیدی کلی نسبت به تاریخ ایران به شما می‌دهد و به بعضی نکات شاخص تاریخی اشاره می‌کند که می‌توانند سرآغازی برای مطالعه‌های بعدیتان در تاریخ ایران باشند👏

1402/05/27 | توسطیاسمن اسلامی
1
|

این کتاب کلا فقط اظهار نظر شخصی تاریخ نباید با جانبداری نوشته بشه 👎

1401/11/26 | توسطبازرگان - کاربر سایت
1
|