1. خانه
  2. /
  3. کتاب دهاماپادا چنین گفت بودا

کتاب دهاماپادا چنین گفت بودا

نویسنده: دهاماپدا
5 از 2 رأی

کتاب دهاماپادا چنین گفت بودا

Buddha
مترجم:
انتشارات: مرکز
ناموجود
24000
معرفی کتاب دهاماپادا چنین گفت بودا
سیذارتا گوتاما، که بیشتر به عنوان بودا شناخته می‌شود، یک معلم دینی و زاهد سرگردان بود که در قرن ششم یا پنجم قبل از میلاد در آسیای جنوبی زندگی می‌کرد. او بود که بودیسم را پایه گذاری کرد.
طبق سنت بودایی، او در لومبینی، در نپال کنونی از والدین سلطنتی قبیله شاکیا به دنیا آمد، اما زندگی خانگی خود را رها کرد تا به عنوان یک زاهد سرگردان زندگی کند. او پس از گذراندن یک زندگی گدایی، زهد و مراقبه، در بود گایا در هند کنونی به روشنگری دست یافت. او راه میانه ای را بین زیاده خواهی نفسانی و زهد شدید آموزش داد که به نیروانا منتهی شد، یعنی رهایی از جهل، ولع، تولد دوباره و رنج. آموزه های او در مسیر هشتگانه خلاصه شده است، آموزش ذهن که شامل آموزش اخلاقی و تمرین های مراقبه مانند مهار حس، مهربانی نسبت به دیگران، ذهن آگاهی، و جهنا/دیانا (مراقبه مناسب) است. او در کوشیناگر درگذشت و به پارانیروانا رسید. بودا از آن زمان توسط ادیان و جوامع متعدد در سراسر آسیا مورد احترام قرار گرفت.

چند قرن پس از مرگ او، او با عنوان بودا شناخته شد که به معنای "بیدار" یا "روشنگر" است. اینها در گویش‌های هندوآریایی میانه از طریق یک سنت شفاهی منتقل شدند. نسل‌های بعدی متون دیگری مانند رساله‌های سیستماتیک معروف به ابهیدارما، زندگی‌نامه‌های بودا، مجموعه‌هایی از داستان‌هایی درباره زندگی‌های گذشته‌اش به نام داستان‌های جاتاکا و گفتارهای اضافی مانند سوتراهای ماهایانا نوشتند.
درباره دهاماپدا
درباره دهاماپدا
دهاماپدامجموعه ای از گفته‌های آیه وار بودا است که از مشهورترین نوشته‌ها بودایی است.
بوداگهوسا پژوهشگر و مفسر بودایی سدهٔ پنجم اینگونه می‌نویسد که هر جملهٔ این مجموعه در پاسخ به موقعیتی خاص در زندگی بودا و جامعه راهبان وی ساخته شده‌است. بازگردانی او از این تفسیر، جزئیات این وقایع را ارائه می‌دهد و منبع سرشار اسطوره زندگی و دوران بودا است. این واژه آمیخته‌ای است که از دهاما و پادا تشکیل شده‌است و هر واژه دارای تعدادی علامت و معنی است. به‌طور کلی، دهاما می‌تواند به «آموزه» بودا یا «حقیقت ابدی» یا «عدالت» یا همه «پدیده ها» اشاره کند. و پادا به معنای "پاً است و بنابراین با پسوند، به ویژه در این زمینه، به معنای "مسیر" یا "آیه" (رجوع " پایه عروض ") یا هر دو است. در زبان مالایایی ، "پاداً به معنی "راه" است. در زبان تامیلی "پادام" به معنای موضوع است، ترجمه‌های انگلیسی این متن از آمیزه‌های گوناگونی از این واژه‌ها و واژه‌های مرتبط استفاده شده‌است.
گرچه نسخه پالی معروف‌ترین است، تعدادی نسخه دیگر شناخته شده‌است.
نظر کاربران در مورد "کتاب دهاماپادا چنین گفت بودا"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

سخنان گهربار بودا سیذارتا گوتامای بزرگ با ترجمه‌ی ادبی بسیار غنی و پر محتوا ... این نسخه و ترجمه کامل‌ترین مجموعه‌ی سخنان بودا هست که تحت نام دهاماپادا شناخته میشه و در نسخه‌های دیگه نواقصی دیده شده ...

1403/02/12 | توسطامیر روستایی
0
|