1. خانه
  2. /
  3. کتاب ایل دورو

کتاب ایل دورو

پیشنهاد ویژه
3.4 از 1 رأی

کتاب ایل دورو

Il Duro
٪30
120000
84000
معرفی کتاب ایل دورو
اغلب لارنس را با هنرمندی دانسته اند که ایده های فلسفی او دست به تخریب رمان هایش زده اند یا او را فیلسوفی دیده اند که دست بر قضا ایده هایش سر از آثار ادبی او درآورده اند. البته هیچ یک از این دو دیدگاه وافی به مقصود نیست و از انصاف به دور است و نمی تواند یگانگی آن دو و پیچیدگی شان را در نگاه و نگرش و بینش او تبیین کند. علی ای حال، همین بس که بدانیم دی. ایچ. لارنس در مکتب فیلسوف شاعران رمانتیکی چون بلیک، کولریج و کارلایل می نشیند و در کنار متفکران نهان بین و ژرفنگری چون نیچه، هراکلیتوس و یاکوب بوهمه جای می گیرد. در چنین متنی است که میتوان جایگاه او را در سنت شاعرانگی پیام آوری با هم روزگارانش الیوت و پیتس به مقایسه گذاشت و مقابل نشاند. آنجا که خواننده انتظار دارد نثر لارنس، فی المثل در جستارهای استدلالی او، کاملا استعاری باشد واقعأ نثرش به غایت و از بن استعاری ست. همین تناقض است که لارنس از آن بهره می جوید. در کل نوشته های گوناگون لارنس استعاره و بوطیقا و شعریت و فلسفه عجیب در هم تنیده اند. او به هیئت کسی در می آید که زورق استعاره را از کرانه ریطوریقایی خود جدا می سازد: سبک ممتاز و شاخص او رقم و نشان کسی است که تحلیلی نمی اندیشد که شاعرانه و بوطیقایی اندیشه می کند؛ همین است که متفکر -شاعر است.
درباره دیوید هربرت لارنس
درباره دیوید هربرت لارنس
دیوید هربرت لارنس معروف به دی اچ لارنس، زاده ی 11 سپتامبر 1885 و درگذشته ی 2 مارس 1930، نویسنده، شاعر، نقاش، مقاله نویس بریتانیایی و یکی از معتبرترین چهره های ادبیات زبان انگلیسی بود.لارنس در خانواده فقیری در شهر ایستوود ناتینگهام شایر در سال ۱۸۸۵ میلادی دیده به جهان گشود. وی پس از مدتی آموزگاری در سال ۱۹۱۱، نخستین داستان خود را به نام طاووس سفید نوشت. پس از آن، او در سال ۱۹۱۹ به اروپا و استرالیا و آمریکا سفر کرد و در این مدت داستان های بسیاری منتشر کرد که از میان آنها می توان به پسرها و عاشق ها و رنگین کماناشاره کرد. وی در نمایاندن غرایز حیوانی و همچنین عواطف بشری مهارت ویژه ای داشت. شیوه نگارش او ساده و داستان هایش انتقادی و لطیف است. دی اچ لارنس که در زمره بهترین نویسندگان قرن بیستم به حساب می آید، بخشی از شهرت و اعتبارش را به دلیل نگارش داستان های بحث برانگیزی که در زمان خودش «غیراخلاقی» خوانده می شد، به دست آورده است. از آثار معروف او می توان به «رنگین کمان»، «طاووس سفید»، «پسرها و عاشق ها» و «زن های عاشق» اشاره کرد. اما معروف ترین اثر او «عاشق خانم چترلی» است. انتشار این رمان به دلیل در بر داشتن صحنه های عیان جنسی در ایالات متحده آمریکا و بریتانیا ممنوع بود.
قسمت هایی از کتاب ایل دورو

مضافا می دانستم خیلی زیاد دوستم دارد، تقریبا عاشقم بود، که باز این هم غریب بود و گیج کننده. انگار کن که او فری و فاون بود و فاقد روح. منتها نوعی حس غمزدگی ژرف به من منتقل می کرد، غمزدگی ای که مانند برق اشیا می درخشید. خودش بی غم بود. یک جور سرشاری در وجودش بود، در دنیای سست بنیان که ساکنش بود و غم را در آن راه نبود. آن دنیا بسیار سرشار و بسیار قاطع و بسیار مشخص بود. در آن نه تمنایی بود، نه ابهامی که با تیرگی آمیخته باشد... چون صخره ای نیم شفاف، و چون شبی روشن در مهتاب، روشن و زیبا بود. گویی بلوری بود که به ریخت نهایی خود رسیده و دیگر به کمال رسیده است.

مقالات مرتبط با کتاب ایل دورو
آثار کلاسیک کوتاه، فرصتی برای آشتی با کتاب خواندن
آثار کلاسیک کوتاه، فرصتی برای آشتی با کتاب خواندن
ادامه مقاله
نگاهی به دوستی های میان نویسندگان بزرگ
نگاهی به دوستی های میان نویسندگان بزرگ

دوستی های ادبی، روابطی جالب توجه و تأثیرگذار هستند.

توصیه های «جویس کارول اوتس» درباره هنر خلق «داستان کوتاه»
توصیه های «جویس کارول اوتس» درباره هنر خلق «داستان کوتاه»

در این مطلب، نکاتی ارزشمند را درباره ی چگونگی نوشتن داستان های کوتاه خوب با هم می خوانیم

نظر کاربران در مورد "کتاب ایل دورو"
3 نظر تا این لحظه ثبت شده است

به پیشنهاد یکی از همکارام خوندم و لذت بردم. برای علاقه مندان به سفرنامه پیشنهاد خوبیه. به خصوص که جدا از موضوع جغرافیا حس خوب رو هم القا می‌کنه .

1400/02/27 | توسطعباس صادقی - کاربر سایت
2
|
پاسخ ها

عباس جان منم خوندم

1400/02/28|توسطرضایی - کاربر سایت
0

این کتاب نوعی سفرنامه هست که نویسنده احساسات خود رو از دیدن آنچه پیش رویش قرار می‌گیرد با واژه‌های لطیف به نمایش می‌گذارد.

1400/02/08 | توسطمریم گلستانی - کاربر سایت
1
|

من این کتاب را دوبار خواندم و واقعاً ترجمه تاثیر گذار مترجم را در تک تک واژه‌ها حس کردم و چقدر زیبا متن به فارسی برگردونده بودند و حق مطلب را به جا آورده اند. باید قدر هنرمندانی از این دسته را دانست.

1400/01/15 | توسطآرزو مقامی - کاربر سایت
4
|