1. خانه
  2. /
  3. از کتاب رهایی نداریم

از کتاب رهایی نداریم

4.5 از 3 رأی

از کتاب رهایی نداریم

(گفتگو با: اومبرتو اکو، ژان کلود کریر)
ُ Esperez pas vous debarrasser des livres
٪10
175000
157500
معرفی از کتاب رهایی نداریم
این روزها تقریبا غیرممکن است که از بحث در مورد زنده ماندن "کتاب" از انقلاب دیجیتال دور بمانیم. بلاگ ها ، توییت ها و مقالات روزنامه ها هر روز با این موضوع منتشر می شوند ، بسیاری از آنها تکراری هستند ، اکثر آنها اعتراف می کنند که نمی دانند چه اتفاقی خواهد افتاد. در میان این همه توئیت ، افکار ژان کلود کریر و امبرتو اکو مانند نفسی تازه است. افراد کمی هستند که بتوانند درباره گذشته ، حال و آینده کتاب بحث کنند. هر دوی آنها مشتاق جمع آوری کتاب با درک عمیق از تاریخ هستند ، آنها از طریق کار خود ، چه نوشتاری و چه بصری ، روش های مختلف و متنوعی را برای بازنمایی ایده ها در طول اعصار کشف کرده اند.
از کتاب رهایی نداریم که به زیبایی نوشته شده است ، به خودی خود یک هدف دارد ، رونویسی یک مکالمه طولانی بین دو مرد که در آن مکالمه آنها در مورد طیف گسترده ای از موضوعات ، از آنچه به عنوان کتاب اولیه می توان تعریف کرد ، تا ایده ی کتابخانه بحث می کنند. از سوزاندن کتاب ها به طور تصادفی و عمدی ، و اینکه چه اتفاقی برای دانش و حافظه خواهد افتاد وقتی که اطلاعات بی نهایت تنها با یک کلیک ماوس در دسترس همه باشد. در مسیر بحثشان گریزهای جالب توجهی نیز به حکایات زندگی شخصی این دو نفر زده می شود ، از اولین رایانه ای که اکو داشته گرفته تا کتابی که کریر از فروش آن بسیار ناراحت است.
خوانندگان در حالی این کتاب را می بندند که احساس می کنند که این حق را داشته اند که در یک بحث صمیمی بین دو ذهن بزرگ استراق سمع کنند. و گرچه همانطور که کریر می گوید ، یک نکته خاص در مورد آینده غیرقابل پیش بینی بودن آن است ، از این گفتگو مشخص است که ، به نوعی یا شکل دیگر ، کتاب زنده خواهد ماند. به هر حال ، همانطور که اکو می گوید: مانند قاشق ، که یک بار اختراع شد ، نمی توان آن را بهتر کرد.
درباره ژان فیلیپ دوتوناک
درباره ژان فیلیپ دوتوناک
ژان فیلیپ دو تناک یک رمان نویس، مقاله نویس و روزنامه نگار فرانسوی است که کارگردانی نسخه های ویژه  the Nouvel Observateur را برعهده داشته است. وی نویسنده حدود بیست کتاب منتشر شده است که از میان آنها "انقلاب غیرجنسی" (2006) می باشد.
دسته بندی های از کتاب رهایی نداریم
نکوداشت های از کتاب رهایی نداریم

کتابی طوفانی.

NICK HARKAWAY

این کتاب به ما یادآوری می کند که رضایت خاطر ناشی از کار کردن حتی با یک کتاب نسبتا کوتاه ، بخشی از مقابله با انحرافات ، بن بست ها و حواس پرتی است.

WALL STREET JOURNAL
قسمت هایی از از کتاب رهایی نداریم

پدر نهال، همسر من، ادیبی ایرانی بود که از جمله کارهایش، پژوهشی بود درباره یک صحاف بغدادی، به نام ابن ندیم که در قرن دهم زندگی می کرد. می دانید که ایرانیان صحافی را ابداع کرده اند و حتی جلد کتاب، که نوشته را به طور کامل حفظ می کند، از ابتکارات آن ها بوده است.

باید بگویم که کاری سخت تر از تنظیم کتابخانه نیست. مگر اینکه پیش از آ«، مختصر نظمی به دنیا بدهیم. چه کسی می تواند دل به دریا بزند و به این کار بپردازد؟ کتاب ها را چه طور باید چید؟ برحسب موضوع؟ اما در این صورت، چون قطع کتاب ها با هم بسیار تفاوت دارد، ناگزیر باید طبقه بندی کتابخانه را تغییر داد. برحسب قطع؟ برحسب زمان؟ برحسب نویسنده؟

مقالات مرتبط با از کتاب رهایی نداریم
مسابقه ادبی ایران کتاب (اولین دوره)
مسابقه ادبی ایران کتاب (اولین دوره)
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "از کتاب رهایی نداریم"
5 نظر تا این لحظه ثبت شده است

عالی عالی عالی، کتابیست برای عاشقانِ کتاب. در حین خودندش هیجان زده میشدم و بدون خستگی میخوندمش. واقعا لذت بردم

1401/07/04 | توسطImfarza
1
|

کتاب در «از کتاب رهایی نداریم» نقش اصلی داستان یا همان قهرمان داستان را بازی می‌کند و آن‌چه مدام به آن ارجاع داده می‌شود خود کتاب است. این اثر در مجموع یک هدف دارد و آن پرداختن به طیف وسیعی از موضوعات درخصوص کتاب است: از کتاب اولیه گرفته تا ایده‌ی کتابخانه. اومبرتو اکو و ژان کلود کریر در این اثر درباره‌ی وجوه گوناگون کتاب گفت‌وگو می‌کنند: کتاب‌های قدیمی و عتیقه، تجربه‌های شخصی پیدا کردن کتاب‌های قدیمی، کتاب‌های نابودشده یا فراموش‌شده، کتاب الکترونیک و… . خوانندگان با مطالعه‌ی این اثر این احساس را دارند که میان دو فردِ خوره‌ی کتاب و باسواد نشسته‌اند و به بحث‌های متنوع آن‌ها گوش می‌کنند و می‌آموزند. این دو کتاب‌خوان قهار در طول گفت‌وگوی خود به این نکته نیز اشاره می‌کنند که کتاب زنده خواهد ماند و همان‌طور که چرخ، قاشق و… از زمانی که اختراع شده تغییری نکرده، کتاب هم تغییری نخواهد کرد. حافظه‌ی قوی و بیان گیرای گفت‌وگوکننده‌ها و ارجاع‌های مناسب به ادبیات، این کتاب را متمایز و ارزشمند کرده است.

1401/07/03 | توسطسروش کاکاوند
3
|
پاسخ ها

از سایت انتشارات نیلوفر متن کپی پیست کردن کاری نداره 😏 همه بلدن و البته نه نشانه‌ی فرهیختگی و کتابخوانی بلکه نشانه‌ی بی مایگی و جهالته.

1401/10/21|توسطمحمد جواد خوشنامی
13

مصاحبه با دو غول و نویسنده بزرگ و به شدت کتاب باز . پر از نکات تاریخی و هنری و علمی و فرهنگی. برای عاشقان کتاب و هنر به شدت جذابه. این کتاب با موضع مشخص این سوال رو جواب میده که در این عصر دیجیتال و ارتباطات چرا هنوز باید کتاب کاغذی مطالعه کنیم نه پی دی اف

1401/06/16 | توسطImfarza
0
|

کتابیست بسیار جذاب و خواندنی برای عاشقان کتاب، من که خیلی خیلی دوستش داشتم.

1400/11/16 | توسطعارف نظری
1
|

در این کتاب گفتگو محور دو شخصیت بسیار مهم امبرتو اکو و ژان کلود کریر به بیان نظراتشان درباره کتاب و مسائل مرتبط با کتاب میپردازند. مسائلی مختلفی از جمله از بین رفتن کتاب کاغذی مطرح میشه و هر دو درباره این مسئله نظر خودشان را بیان میکنند. کتاب برای کسانی که عاشق کتاب خواندن هستند اطلاعات مفید و جالبی داره.

1399/06/28 | توسطسمیرا ستوده
3
|