1. خانه
  2. /
  3. کتاب سانسور و آزادی مطبوعات

کتاب سانسور و آزادی مطبوعات

نویسنده: کارل مارکس
3.6 از 1 رأی

کتاب سانسور و آزادی مطبوعات

Collected Works
انتشارات: اختران
٪15
80000
68000
معرفی کتاب سانسور و آزادی مطبوعات

کارل هاینریش مارکس فیلسوف ، اقتصاددان ، مورخ ، جامعه شناس ، نظریه پرداز سیاسی ، روزنامه نگار و انقلابی سوسیالیست آلمانی بود.

مارکس متولد تریر آلمان است و در دانشگاه حقوق و فلسفه خوانده است. وی در سال 1843 با جنی فون وستفالن ازدواج کرد. مارکس به دلیل انتشارات سیاسی خود از کشور خود رانده شد و با همسر و فرزندانش در لندن برای مدت چند دهه در تبعید به سر برد. در آنجا به توسعه فکر خود با همکاری فریدریش انگلس متفکر آلمانی ادامه داد و نوشتارهای خود را منتشر کرد. اندیشه سیاسی و فلسفی مارکس تأثیر بسزایی در تاریخ تفکر داشته است.

نظریه های انتقادی مارکس در مورد جامعه ، اقتصاد و سیاست که در مجموع به عنوان مارکسیسم شناخته می شوند ، بر این اصل بنا شده اند که جوامع بشری می توانند از طریق مبارزه طبقاتی پیشرفت کنند. مارکس با به کارگیری یک رویکرد انتقادی موسوم به ماتریالیسم تاریخی ، پیش بینی کرد که سرمایه داری مانند سیستم های اقتصادی اجتماعی قبلی ، تنش های درونی ایجاد می کند و این منجر به نابودی خود و جایگزینی آن با سیستم جدیدی می شود که به آن شیوه تولید سوسیالیستی می گویند. از نظر مارکس ، تضادهای طبقاتی در سرمایه داری ، تا حدی به دلیل بی ثباتی و ماهیت مستعد بحرانی آن است.این امر توسعه آگاهی طبقاتی طبقه کارگر را به وجود می آورد ، که منجر به تسخیر قدرت سیاسی آنها و سرانجام استقرار یک جامعه بی طبقه و کمونیستی است .
او استدلال کرد که طبقه کارگر باید اقدام انقلابی سازمان یافته پرولتری را برای سرنگونی سرمایه داری و ایجاد رهایی اقتصادی-اجتماعی انجام دهد.

مارکس در این کتاب« سانسور و آزادی مطبوعات» به چالش های پیش روی مطبوعات می پردازد. این کتاب حاوی چندین مقاله است که می تواند برای خواننده فارسی زبان بسیار الهام بخش باشد.

درباره کارل مارکس
درباره کارل مارکس
کارل مارکس، زاده ی 5 می 1818 و درگذشته ی 14 مارس 1883، فیلسوف، جامعه شناس، تاریخ دان و اقتصاددان آلمانی و از تأثیرگذارترین اندیشمندان تمام اعصار بود.مارکس در شهر تریر، دوره ی دبیرستان را به پایان رساند و در دانشگاه بن به تحصیل رشته ی حقوق پرداخت. او یک سال بعد به برلین رفت و در دانشگاه آن شهر در رشته های فلسفه و تاریخ به تحصیل ادامه داد. مارکس در سال 1841 با ارائه ی تز دکترای خود درباره ی اختلاف فلسفه ی طبیعت دموکریتوس و اپیکور، تحصیلات دانشگاهی خود را به روش مکاتبه ای در دانشگاه ینا به پایان رساند. او به امید آن که بتواند در دانشگاه بن تدریس کند به آن شهر رفت ولی دولت پروس، اجازه ی این کار را به او نداد. مارکس پس از این به روزنامه ی لیبرال های جبهه ی اپوزیسیون شهر کلن پیوست و به عنوان عضو ارشد هیئت تحریریه مشغول به کار شد.مارکس مبارزه ی عملی، سیاسی و فلسفی را به همراه دوست نزدیکش، فردریک انگلس آغاز کرد و با او بود که یک سال پیش از انقلاب های 1848، «بیانیه ی کمونیست» را به رشته ی تحریر درآورد. او در این سال ها با محیط دانشگاهی و ایده آلیسم آلمانی و هگلی های جوان قطع رابطه کرد و به مسائل جنبش کارگری اروپا پرداخت. مارکس از ابتدا در انجمن بین الملل اول که در 1864 تأسیس شد، فعالیت کرد و سرانجام دبیر این انجمن شد. او اولین جلد کتاب مشهورش، سرمایه، را در 1867 منتشر کرد.
دسته بندی های کتاب سانسور و آزادی مطبوعات
مقالات مرتبط با کتاب سانسور و آزادی مطبوعات
کارل مارکس: اقتصاد به مثابه زندگی
کارل مارکس: اقتصاد به مثابه زندگی
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب سانسور و آزادی مطبوعات"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

مارکس یکی از نوابغ فلسفی و نظریه پردازان بود که تاثیر دیدگاههای او در مورد ماتریالیست و کمونیسم دنیا را دگرگون و نگاه او به طبقات جامعه و زیر بنای اقتصادی یکی از بدیع‌ترین نظریات جامع و در خور تفکر است

1399/10/30 | توسطمحسن - کاربر سایت
15
|
پاسخ ها

بله دگرگون کرد اما با به گند کشیدن دنیا!

1402/01/12|توسطکاربر سایت
2

بزرگترین آرزوی مارکس که جامعه سوسیالیستی بود تو آلمان و روسیه شکل گرفت که چیزی جز فقر فلاکت ، کشتار مردم نداشت از بین بردن طبقه یعنی از بین بردن تلاش ، خلاقیت ، نوآوری همه اینها زیر سایه کاپیتالیسم به وجود اومده کاپیتالیسم زاده لیبرالیسمه باید در کنار مطالعه نظریه مارکس کتاب لیبرالیسم فون میزس خونده بشه الان بیشتر حکومت‌ها مداخله گر هستند فقط درصدش متفاوته وبه سمت حکومت توتالیتر یا دیکتاتوری توسط بوروکراسی پیش میرن

1402/06/04|توسطمجید محلوجی
2

قطعا ، ولی ای کاش آثار مارکس خوانده شود ، در آن تفکر شود و در آخر قضاوت شود .

1403/04/28|توسطعلی اکبر بنی اسدی
3