هیچ محققی بهتر پیوند صمیمی بین زیست شناسی تکاملی و وضعیت انسان را نمی فهمد و هیچ کس آنرا به شکلی جالب تر و مصور تر از اوراینز بیان نکرده است.
کتابی شسته رفته و تفکر برانگیز.
با استفاده از چشم اندازهای بیولوژیکی اعم از داروین تا علوم اعصاب فعلی به تجزیه و تحلیل ترجیحات زیبایی شناختی ما برای مناظر ، صداها ، بوها ، گیاهان و و حیوانات می پردازد. یاد جنگل دور چگونگی مشاهده ما از دنیای طبیعی و چگونگی ارتباط با هر یک از آنها را تغییر می دهد.
قدمت علاقه انسان به شیرینی چقدر است و چرا ما به چیزهای شیرین علاقه داریم؟ اتفاقا این دو پرسش ما را از نیاکان دورمان و ولع شان برای عسل وحشی خیلی دورتر می برند. همچنین پرسش های دیگری را برایمان مطرح خواهند کرد، پرسش هایی مرتبط با هیجاناتی که طبیعت در ما برمی انگیزد - هوس و بیزاری، لذت و ترس - و اینکه این هیجانات چگونه به تمام ابعاد زندگی ما شکل داده اند، اما داستان ما همین جا آغاز می شود، در پی یک شکارچی پیش از تاریخ که جایی در آفریقا برای یافتن عسل سوت می زند.
دانشمندان نیز با اینکه می دانند فرایندهای فیزیکی رنگین کمان را به وجود می آورند از دیدن آن حیرت زده می شوند، درست همانطور که بیشتر ما با اینکه کارکرد زیست شناختی تماس بدنی را می شناسیم از انجام آن بسیار لذت می بریم، با این همه بسیاری از افراد با این ایده دشمنی دارند که هیجانات ما به این دلیل تکامل یافته اند که بر موفقیت نیاکانمان در بقا و تولید مثل اثر می گذشتند، آنها با این نظر که علم بهتر از فلسفه، هنر، یا عقل سلیم می تواند هیجانات ما را تبیین کند مخالف اند.
همچون بیشتر آدم های دیگر من نیز عمیقا تحت تأثیر غرش امواج اقیانوس، آسمان پر از آذرخش و صدای تندر قرار گرفته ام. از تماشای منظرة غروب خورشید و چتر گسترده و زیبای درختان لذت برده ام. بو و منظره ی گوشت گندیده حالم را به هم می زند. با این همه، اینکه چرا از نظر هیجانی چنین واکنشی به آوازهای پرنشاط پرندگان با تابش آفتاب نشان می دهیم، برایم موضوعی بیگانه بود، موضوعی که من و همکاران علمی ام به ندرت آنها را در عمق دنبال کرده بودیم.
این کتاب دارای ترجمه فوق العاده عالی . شیوا و رسا میباشد که فهم مطلب را برای خواننده بسیار آسان میکند . کتاب پرمحتوایی است که اغلب به پژوهشهای معتبر ارجاع داده بنابراین مطالب را کاملا علمی گفته است . سپاس از ترجمه ارزشمند استاد فیض الهی .
کل کتاب یه طرف مقدمهی مترجم یه طرف. از کاوه فیض اللهی هر چی دستتون اومد بخونید.
آقا دوزار به درد نمیخوره فکر کردم مثل نوح حراریه ولی نه خوانش خوبی داره نه مطلب جالبی
اون جامع شناس و استاد تاریخه ایشون زیست شناس
جالبه اما بر خلاف انتظار من بیشتر روی وجه زیست شناختی موضوع تاکید شده تا وجه جامعه شناختی