1. خانه
  2. /
  3. کتاب تجددطلبی و توسعه در ایران معاصر

کتاب تجددطلبی و توسعه در ایران معاصر

3.2 از 1 رأی

کتاب تجددطلبی و توسعه در ایران معاصر

Modernism and Development in Contemporary Iran
انتشارات: مرکز
ناموجود
35700
معرفی کتاب تجددطلبی و توسعه در ایران معاصر
بخش نخست این کتاب به کاوش در تاریخچه ی اندیشه ی تجددطلبی و ترقی خواهی در ایران می پردازد و پس از طرح محورها و زمینه های اصلی مورد توجه و تاکید تجددطلبان اولیه، ضعف و کاستی بینش آنان را در این می داند که به ضرورت جذب پیشرفت های مادر و فنی غرب اکتفا کردند و از مبانی فکری و ارزشی تمدن جدید غافل ماندند. آنگاه پدیده هایی بیراهه رو چون تجددطلبی اقتدارگرایانه و تجددطلبی آمیته با رجعت گرایی بررسی و نقد می شوند. بخش دوم به نقد برخی از نظریه های رایج مربوط به توسعه می پردازد و نشان می دهد علت اصلی توسعه نیافتگی را نباید چنان که متداول است در عواملی چون کمبود سرمایه یا وابستگی به خارج یا افزونی جمعیت یا گرایش سرمایه به تمرکز و انحصار یا عملکرد شرکتهای چندملیتی جست. عاملی که بیشترین نقش را در کند کردن آهنگ توسعه ی اقتصادی و صنعتی دارد ساختار نهادی جامعه است و اصلاحات نهادی از جمله تعریف و تضمین حقوق فردی و ایجاد و تحکیم حکومت قانون و پذیرفتن ارزش های رقابتی و حقوق مالکیت در جامعه نقشی تعیین کننده در نیل به توسعه ی اقتصادی دارد.
درباره موسی غنی نژاد
درباره موسی غنی نژاد
موسی غنی‌نژاد اهری (متولد ۱۳۳۰ در تبریز) اقتصاددان ایرانی‌ست. او هم‌اکنون عضو هیئت علمی دانشگاه صنعت نفت و استاد مدعو دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه صنعتی شریف است. وی همچنین مشاور علمی ماهنامه مهرنامه در اندیشه اقتصادی است. وی از سال 1388 تا 1390 درس‌گفتارهایی در موسسه مطالعات سیاسی-اقتصادی "پرسش" برگزار کرده است. او لیسانس خود را پیش از انقلاب در رشته حسابداری از دانشگاه تهران گرفت و سپس با علاقه‌ای که به اقتصاد پیدا کرد به فرانسه رفت و در این رشته ادامه تحصیل داد. غنی‌نژاد فوق‌لیسانس و دکتری خود را در رشته اقتصاد توسعه و در دانشگاه سوربن فرانسه گذراند. وی همچنین دوره دکتری معرفت‌شناسی اقتصادی را در این دانشگاه خواند ولی پایان‌نامه خود را نیمه‌کاره رها نمود و به ایران بازگشت.
از غنی نژاد تاکنون ۷ جلد کتاب منتشر شده‌است از جمله تجددطلبی و توسعه در ایران، آزادی‌خواهی نافرجام (مشترک با دکتر طبیبیان)، دربارهٔ هایک و جامعهٔ مدنی، آزادی، اقتصاد و سیاست. زمینه علمی مورد علاقه او فلسفه، معرفت‌شناسی علم اقتصاد و تاریخ عقاید اقتصادی است.
دسته بندی های کتاب تجددطلبی و توسعه در ایران معاصر
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب تجددطلبی و توسعه در ایران معاصر" ثبت می‌کند