1. خانه
  2. /
  3. کتاب افسانه اسطوره

کتاب افسانه اسطوره

5 از 1 رأی

کتاب افسانه اسطوره

myth
انتشارات: کارنامه
٪15
175000
148750
معرفی کتاب افسانه اسطوره
"افسانه اسطوره" اثر ارزشمندی است از "نجف دریابندری" که در دویست و پنجاه صفحه، مجموعه ی پژوهش های وی را پیرامون مساله ی "افسانه اسطوره" در برگرفته است. این کتاب که توسط نشر کارنامه به عرصه ی چاپ رسیده، اطلاعات ارزشمندی را در مقوله ی مدنظر در اختیار خواننده می گذارد که هم نیازهای پژوهشی و هم کنجکاوی مخاطب علاقه مند را تامین می نماید. از نخستین مواردی که ممکن است درباره ی این کتاب، توجه خواننده را به خود جلب کند، عنوان "افسانه اسطوره" است که به اهمیت اصطلاح "افسانه" و به کارگیری آن در معنای "میت" به جای "اسطوره" اشاره دارد. "نجف دریابندری" در ابتدای کار تشریح می کند که در زبان فارسی، همواره "افسانه" در معنای مذکور رایج بوده اما به نطر می رسد که امروزه، واژه ی "اسطوره" در بسیاری از موارد جای آن را گرفته است. وی توضیح می دهد که این اتفاق در اثر یک اشتباه تاریخی پدید آمده و این ابهام را در فرهنگ و زبان فارسی ایجاد کرده است.
تمرکز اصلی کتاب "افسانه اسطوره"، شناخت معنای حقیقی هر کدام و رفع این تیرگی و ابهام است که با تعریف افسانه، میت و اسطوره صورت می گیرد. نویسنده در این راه از تفاسیر و نظریات چهره های برجسته ای نظیر "کاسیرر"، "مالینوفسکی"، "میرچا الیاده"، "ژرژ سورل" و "لوی استروس" بهره می گیرد و انگیزه های سیاسی و اجتماعی، مردم شناسی میدانی، تفسیر آفرینشی، افسانه ی مارکسیستی و ساختار نگری افسانه را در دیدگاه آن ها بررسی می کند و علاوه بر کاوش در سابقه ی افسانه، به منشا اسطوره، تعارض در افسانه و فرجام کار اسطوره نیز می پردازد.
درباره نجف دریابندری
درباره نجف دریابندری
نجف دریابندری مترجم و نویسنده ی معاصر ایرانی است. نجف دریابندری فرزند ناخدا خلف ظلم آبادی در ۱ شهریور ۱۳۰۸ در آبادان متولد شد. دوره ابتدایی را در مدرسه ۱۷ دی گذراند و وارد دبیرستان رازی شد. وی حدود سال سوم دبیرستان تحصیل را رها کرد و به دنبال کار رفت. حضور انگلیسی ها در تأسیسات نفتی شهر آبادان و تردد آنان در سطح شهر کاربرد آن زبان وی را به یادگیری زبان انگلیسی علاقه مند ساخت و به طور خودآموز به فراگیری این زبان پرداخت.در سال1332 اولین اثر خود را که ترجمه کتاب معروف وداع با اسلحه، نوشته ارنست همینگوی بود، برای چاپ به تهران فرستاد. همزمان با چاپ این کتاب در سال 1333، به دلیل فعالیت های سیاسی در آبادان به زندان افتاد و بعد از یک سال به زندان تهران منتقل شد. در زندان به مسائل فلسفه علاقه مند شد و در مدت حبس، کتاب تاریخ فلسفه غرب اثر برتراند راسل را ترجمه کرد که بعدها توسط انتشارات سخن به چاپ رسید. وی بعد از تحمل چهار سال حبس، در سال 1337 از زندان آزاد شد و به کارهای مختلفی روی آورد. در نهایت به عنوان سردبیر(ادیتور) در انتشارات فرانکلین مشغول به کار شد. در آنجا به ترجمه آثار ادبی رمان نویسان و نمایشنامه نویسان معروف آمریکایی پرداخت و کتاب هایی همچون پیرمرد و دریا اثر ارنست همینگوی و هاکلبری فین اثر مارک توین را ترجمه کرد.دریابندری مدت ۱۷ سال با موسسه فرانکلین همکاری کرد و در حدود سال ۱۳۵۴ همکاری خود را با این موسسه قطع کرد. پس از آن برای ترجمه متون فیلم های خارجی با سازمان رادیو تلویزیون ملی قرارداد بست. پس از انقلاب از این کار نیز کناره گرفت و به طور جدی به ترجمه و تألیف پرداخت. از جمله آثار وی می توان به ترجمه کتاب های یک گل سرخ برای امیلی و گور به گور نوشته ویلیام فاکنر، رگتایم و بیلی باتگیت اثر دکتروف، معنی هنر از آیزیا برلین و پیامبر و دیوانه نوشته جبران خلیل جبران اشاره کرد. وی همچنین در سال های اخیر کتاب مستطاب آشپزی را به رشته تحریر درآورده است. از وی همچنین نقدهای مختلفی در مجلات و نشریات به چاپ رسیده است.آقای دریابندری به مناسبت ترجمه آثار ادبی آمریکایی موفق به دریافت جایزه تورنتون وایلدر از دانشگاه کلمبیا گردیده است. وی همچنین همسر مرحومه فهیمه راستکار، بازیگر و دوبلور باسابقه تلویزیون، سینما و تئاتر است.
قسمت هایی از کتاب افسانه اسطوره

باور داشتن به آنچه در افسانه می آید نیازمند دلیل ئ برهان نیست،زیرا روشن است که دلیل و برهان ابزار های اندیشه عقلانی هستند،نه اندیشه افسانه ای.از طرف دیگر میدانیم که مردمان بدوی،و در بسیاری موارد مردمان متمدن هم،به انواع و اقسام افسانه باور دارند؛یعنی میان اجزای افسانه نوعی رابطه با یگانگی میبیند و از آن نوعی معنی یا حقیقت دریافت میکنن،نه از آن جهت که قانون یا قاعده ای آن ها را به این امر ملزم کند ،بلکه چون خود آن ها میخواهند آن یگانگی را در افسانه ببینند و چنان حقیقتی را از آن دریافت کنند.این خواهش یک نیروی واقعی است که اجزای پراکنده افسانه را فراهم نگه میدارد و از آن معنی و حقیقت می سازد.صورت بیرونی یا عینی این نیرو آینه است... افسانه های مرده کهن ممکن است در زمان ما از نو زاییده شوند. یک نمونه از این زایش دوباره روند پدید آمدن و از میان رفتن ایدئولوژی های امروزی است که می توان آن ها را (افسانه سیاسی) نامید. زیرا که ایدئولوژی در جامعه امروزی کما بیش همان کاری را انجام می دهد که افسانه در جوامع (بدوی) برعهده داشته است یعنی در بر گرفتن و پذیرفتنی ساختن تعارض های جامعه و بر پا نگه داشتن نظام اجتماعی موجود...

مقالات مرتبط با کتاب افسانه اسطوره
مسابقه ادبی ایران کتاب (اولین دوره)
مسابقه ادبی ایران کتاب (اولین دوره)
ادامه مقاله
آشنایی با «اسطوره» و دلایل اهمیت آن
آشنایی با «اسطوره» و دلایل اهمیت آن

برای درک بهتر مفهوم «اسطوره شناسی»، ابتدا باید مشخص کنیم که یک «اسطوره» چه ویژگی هایی دارد.

آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها

در این مطلب به چهار نوع اصلی در سبک های نگارش می پردازیم و همچنین، شیوه ی استفاده از آن ها را مرور می کنیم.

آخرین بازمانده‌ی تشخص
آخرین بازمانده‌ی تشخص

«بازمانده‌ی روز» سومین کتاب کازو ایشی‌گورو است که در سال 1989 منتشر شده و در همان سال موفق به کسب جایزه‌ی بوکر گردید

آهنگ خاموش پاره ‏پاره شده زمان - رگتایم اثر ای. ال. دکتروف
آهنگ خاموش پاره ‏پاره شده زمان - رگتایم اثر ای. ال. دکتروف

دکتروف رمانی خلق می کند که با وجود دارا بودن عناصر پست مدرنی، خوش خوان، جذاب و روان است. در این اثر از ابهام نویسی و یا پیچیده گویی خبری نیست.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب افسانه اسطوره" ثبت می‌کند