کتاب "برج غار" اثری است به اهتمام "علی صداقتی خیاط" که در زمره ی داستان های به نگارش درآمده برای کودکان به حساب می آید. این اثر دویست و چند صفحه ای که انتشارات ناهید آن را در اختیار مخاطبین قرار داده، مجموعه ای است که در آن دست نوشته های قابل تامل و کوتاهی از کودکان و نوجوانان چندین محله، از جمله شوش، مولوی، ناصرخسرو و دروازه غار به نگارش درآمده است. به عبارتی می توان گفت که داستان های این کتاب و تصاویر آن را کودکان کار و خیابان به وجود آورده اند.
ایده ی داستان های "برج غار" همانطور که "علی صداقتی خیاط" در پیشگفتار کتاب به آن اشاره کرده، پیرامون برجی می چرخد که فقط به چشم بچه ها دیده می شود و بزرگترهایی که کودکی خویش را از یاد برده اند، دیگر آن را نمی بینند. اما هر کودکی که برای چیزی تلاش می کند و خواسته اش با بن بست مواجه می شود، با دور زدن اطراف "برج غار"، نردبانی را می بیند و با آن از دیوار بالا می رود و بالاخره می تواند داخل آن برج را ببیند. چیزی درون "برج غار"، دل کودک را پر از شادی می کند؛ حدس می زنید که چه چیز باشد؟
این اثر، مجموعه ای است که به مخاطب برای درک بهتر آشوب های زندگی و تلخی سرنوشت کودکان کار و جوانان مهاجر و حاشیه نشین کمک می کند و با ایجاد دیدگاهی درونی به زندگی افرادی که در یک جامعه با آن ها زندگی می کنیم ، زمینه ی همدلی و آشنایی بیشتر با مشکلات دیگر اعضای جامعه را فراهم می کند.
کتاب برج غار