1. خانه
  2. /
  3. کتاب ناتمامیت

کتاب ناتمامیت

3.5 از 1 رأی

کتاب ناتمامیت

اثبات و پارادوکس گرت گودل
Incompleteness: The Proof and Paradox of Kurt Gödel
انتشارات: نیلوفر
٪15
245000
208250
معرفی کتاب ناتمامیت
بی‌تردید "کرت گودل" به عنوان بزرگ‌ترین منطق‌دان قرن بیستم شناخته شده است، هوش و استعداد بی‌همتای او بیشترین تأثیر خود را در قضیه‌ٔ ناتمامیت نشان داد که در سن ۲۵ سالگی توانست آن را اثبات کند. گودل، که به دلیل کنجکاوی‌های بی‌پایانش به «آقای چرا» مشهور بود، در سن ۱۸ سالگی شروع به تحصیل در دانشگاه وین کرد. او در رشتهٔ ریاضیات دانشگاهی ماهر بود و اصرار داشت تا در زمینهٔ فیزیک نظری تحصیل کند، اما در عین حال در کلاس‌های فلسفه و ریاضی شرکت می‌کرد. گودل کتاب «اصول مابعدالطبیعی علوم طبیعی» از کانت را مطالعه کرده بود. پس از شرکت در جلساتی که در آن‌ها موریتس شلیک کتاب «مقدمه‌ای بر فلسفه‌ی ریاضی» اثر برتراند راسل را می‌خواند، به منطق ریاضی علاقه‌مند شد و آن را به عنوان علمی مقدم بر سایر علوم قلمداد کرد. در سال ۱۹۲۹، هنگامی که ۲۳ سال داشت، در پایان‌نامهٔ دکترا خود قضیهٔ تمامیت حساب محمولات مرتبهٔ اول را اثبات کرد. دو سال بعد، قضایای ناتمامیت را در وین منتشر کرد. او اثبات کرد که برای هر نظام "اصل"، قابل محاسبه است. کتاب حاضر به این موضوع می‌پردازد.
درباره ربکا گلدستین
درباره ربکا گلدستین
ربکا نیوبرگر گلدستین متولد 23 فوریه 1950، فیلسوف ، رمان نویس و روشنفکر است. او تاکنون ده کتاب داستانی و غیر داستانی نگاشته است. وی دارای مدرک دکتری در فلسفه علم از دانشگاه پرینستون است. او بعضی اوقات با رمان نویسانی همچون ریچارد پاورز و آلن لایتمن همکاری می کند.
نکوداشت های کتاب ناتمامیت

عذاب گودل و نبوغ او. در پایان کتاب، ما به خوبی درک می کنیم که چرا انیشتین مشتاقانه منتظر «امتیاز راه رفتن با گودل به خانه» است و فقط می توانیم آرزو کنیم که کاش می توانستیم به آنها بپیوندیم.

Brian Greene

در این کتاب نافذ، در دسترس و زیبا نوشته شده، ربکا گلدشتاین نه تنها به بررسی کار یکی از بزرگترین ریاضیدانان می پردازد، بلکه به رابطه ذهن انسان با دنیای اطراف نیز می پردازد.

Alan Lightman
مقالات مرتبط با کتاب ناتمامیت
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب ناتمامیت"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

آقای دکتر لیلاز کتابهای ارزشمند و شریفی با تمام وجود پذیرش و طالب دارن

1400/07/06 | توسطکاربر سایت
0
|
پاسخ ها

چی؟!😨 خودت فهمیدی چی نوشتی؟😨

1401/05/05|توسطسهیل دمیرچی
0