1. خانه
  2. /
  3. کتاب فرج بعد از شدت

کتاب فرج بعد از شدت

4.25 از 2 رأی

کتاب فرج بعد از شدت

Faraj Ba'd az Sheddat
ناموجود
480000
معرفی کتاب فرج بعد از شدت
« فرج بعد از شدت» عنوان کتابی است که سری سوم آن در سال 1399 در تقریبا 750 صفحه توسط انتشارات نیلوفر روانه بازار کتاب در ایران شده است. این اثر هم اکنون در وبسایت ایران کتاب برای اهالی فرهنگ و ادب در دسترس قرار گرفته است. فرج بعد از شدت را "قاضی ابوعلی محسن تنوخی" به نگارش در آورده است. فرج بعد از شدت بی شک مهم ترین کتاب قصه در ادب فارسی است. هر چند متن اصلی کتاب به زبان عربی است، اما شهرت آن در ادب فارسی بیش از آن است که کتاب را عربی بدانیم. پس از ترجمه کتاب به فارسی هیچ شاعر یا نویسنده ای نیست که به طریقی در اثر خود، چشم به این کتاب نداشته باشد. مشهورترین نویسنده و شاعری که از این کتاب بهره برده مولوی است که بخش اعظم فرج بعد از شدت را در مثنوی معنوی خود به شعر درآورده است.
درباره قاضی ابوعلی محسن تنوخی
درباره قاضی ابوعلی محسن تنوخی
ابوعلى مُحَسِّن بن ابوالقاسم على تنوخی (329-384ق)، قاضى اديب و نویسنده سده 4ق و نویسنده کتاب نشوار المحاضرة و أخبار المذاکرة و الفرج بعد الشدة بود. او در سال 329ق در بصره به دنيا آمد و همانجا در خاندان اديب و حديث‌شناس خود، پرورش يافت. همه استادان دوره كودكى يا نوجوانى او از مشاهيرند و بى‌گمان از همه تابناك‌تر ابوبكر صولى است. پيداست كه در خاندان قاضى بزرگى چون ابوالقاسم تنوخى، آموزش دينى بر آموزش ادبى پيشى داشت. به همين جهت گويند او نخستين حديث خود را در 7 سالگى شنيد.


دسته بندی های کتاب فرج بعد از شدت
نظر کاربران در مورد "کتاب فرج بعد از شدت"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

کتاب فرج بعد از شدت کتابی از اساس عربی است که آن را قاضی ابوعلی محسن تنوخی در قرن سوم هجری تألیف کرده است. این کتاب حاوی حکایاتی است که طی قرن‌های متمادی برای بسیاری از شاعران و نویسنده‌ها منبع الهام بوده و درون‌مایه و مضمون آن‌ها بارها در داستان‌ها و حکایت‌های حکیمان، شاعران و نویسندگان تکرار شده است. از شگفتی‌های اثر قاضی ابوعلی محسن تنوخی همین بس که مولانا جلال‌الدین محمد بلخی خود را به‌شدت وامدار این اثر می‌دانسته و بارها حکایت‌های کتاب «فرج بعد از شدت» را به شیوه‌ی منحصر به خود بازنویسی کرده است. کتاب فرج بعد از شدت همان‌طور که از عنوانش می‌توان برداشت کرد، شامل حکایت‌هایی است از انسان‌های گرفتارآمده در سختی‌ها، گرفتاری‌ها و بلایا که هرکدام به نوعی نجات یافته و به آرامش و سکون رسیده‌اند. نویسنده در این اثر، عنصر رهایی‌بخش برای فایق آمدن بر سختی‌ها و گرفتاری‌ها را رجوع به پاکی‌های ذاتی انسان و توسل به اخلاقیات می‌داند و برشمردن این خصلت‌های نیک درون‌مایه‌ی اصلی این کتاب را تشکیل می‌دهد.

1401/07/09 | توسطسروش کاکاوند
8
|