1. خانه
  2. /
  3. کتاب عالمگیر

کتاب هراس جهانی

نویسنده: اسلاوی ژیژک
3 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
پیشنهاد ویژه
1 از 1 رأی

کتاب هراس جهانی

Pandemic!
مترجم:
انتشارات: نقد فرهنگ
٪25
95000
71250
1 از 1 رأی

کتاب عالمگیر

Pandemic!
ناموجود
20000
1 از 1 رأی

کتاب پاندمی

Pandemic!: Covid-19 Shakes the World
انتشارات: شب خیز
ناموجود
39000
معرفی کتاب عالمگیر
در دورانی که یک بیماری همه گیر جهانی، کرۀ خاکی را فرا می گیرد، چه کسی بهتر از اسلاوی ژیژک، فیلسوف پر حرارت اهل اسلوونی، می تواند به شیوه ای نفسگیر از مفاهیم عمیق این رخداد پرده بر دارد، از پارادوکس های سرگیجه آورش حیرت کند، و در ژرفنای پیامدهایش خردورزی نماید؟ در زمانی زندگی می کنیم که محبت آمیزترین کار ما، دور ماندن از شخص مورد علاقه مان است. زمانی که حکومت هایی که به کاهش بی رحمانۀ هزینه های خدماتی و رفاهی دولتی معروفند به یکباره می توانند میلیارد ها دلار را از غیب، حاضر کنند. زمانی که دستمال توالت، حکم کیمیا می یابد. و سرانجام زمانی که به قول ژیژک، تنها مانع سقوط به ورطۀ بربریّت جهانی، شکل تازه ای از کمونیسم است. ژیژک با شور و شوق همیشگی اش به استفاده از تمثیل های موجود در فرهنگ عامّه، صفحات کتابش را با گفتارهایی از کوئنتین تارانتینو، هربرت جورج ولز، هگل و مارکس می آراید و تصویری موجز و جذّاب از بحرانی را به دست می دهد که همچنان در حال پیشروی است و همۀ ما را فرامی گیرد.
درباره اسلاوی ژیژک
درباره اسلاوی ژیژک
اِسلاوُی ژیژِک (Slavoj Žižek) (زادهٔ ۲۱ مارس ۱۹۴۹) فیلسوف، روان‌کاو، نظریه‌پرداز، جامعه‌شناس، منتقد فرهنگی و سیاست‌مدار اسلوونیایی است. او در لیوبلیانا به دنیا آمد و دکترای فلسفه‌اش را از دانشگاه لیوبلیانا دریافت کرد. در سال ۱۹۹۰ به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری از سوی حزب لیبرال دموکرات اسلوونی معرفی شد. ژیژک فیلسوف و نظریه‌پرداز انتقادی است که بخش عمدهٔ کارش در سنت فلسفی هگلی، مارکسیسم و نیز روانکاوی لاکانی است. او فعالیتهای چشمگیری در زمینهٔ نظریهٔ سیاسی، نظریه فیلم و روانکاوی نظری داشته‌است. شهرت ژیژک برای احیای روانکاوی ژاک لاکان برای یک خوانش جدید از فرهنگ عامه است. او رسالات گوناگونی دربارهٔ موضوعات گوناگون نگاشته‌است. موضوعاتی چون جنگ عراق، بنیادگرایی، سرمایه‌داری، رواداری، حقیقت سیاسی، جهانی‌سازی، سوبژکتیویته، حقوق انسانی، لنین، اسطوره، فضای مجازی، پسامدرنیسم، چندفرهنگ‌گرایی، پست مارکسیسم، آلفرد هیچکاک و دیوید لینچ. او به شوخی در مصاحبه با یک نشریهٔ اسپانیایی خود را یک استالینیست لاکانی تندرو معرفی کرده‌است.
ژیژک یک نظریه‌پرداز سینمایی نیز هست. او از تفسیر روانکاوانهٔ لاکانی برای ایجاد یک نظریهٔ سینمایی و یک شیوهٔ نقد جدید استفاده کرده‌است. به اعتقاد رابرت استم، او از فیلم‌های سینمایی برای شرح نظریات لاکان استفاده می‌کند و در فیلم‌های سینمایی مثال‌هایی می‌یابد که حتی از خود لاکان هم افکار روانکاوانهٔ او را بهتر شرح می‌دهند. ژیژک به بررسی میل و فانتزی ناخودآگاه، امر واقعی و ابژهٔ والای ایدئولوژی در فیلم‌ها می‌پردازد و از این راه یک تأویل روانکاوانه در باب سینما می‌سازد. لینچ و هیچکاک دو فیلم‌ساز مورد علاقهٔ ژیژک هستند که تفسیر آثار آن‌ها بیش از همه مورد توجهش بوده‌اند.

مقالات مرتبط با کتاب عالمگیر
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
ادامه مقاله
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب عالمگیر" ثبت می‌کند