1. خانه
  2. /
  3. کتاب سه روایت از زندگی کارل مارکس

کتاب سه روایت از زندگی کارل مارکس

3.4 از 1 رأی

کتاب سه روایت از زندگی کارل مارکس

Karl Marx
انتشارات: اشاره
ناموجود
55000
معرفی کتاب سه روایت از زندگی کارل مارکس
کارل هاینریش مارکس فیلسوف، اقتصاددان، تاریخ‌نگار، جامعه‌شناس، نظریه‌پرداز سیاسی، روزنامه‌نگار و سوسیالیست انقلابی آلمانی بود. او در شهر تری‌یر در آلمان متولد شد و در دانشگاه به تحصیل حقوق و فلسفه پرداخت. در ۱۸۴۳ با جنی فون وستفالن ازدواج کرد و به دلیل نوشته‌های سیاسی‌اش، از او سلب تابعیت شد و به همین جهت دهه‌ها به همراه همسر و فرزندانش در تبعید در لندن زندگی کرد. در لندن، او با همکاری فریدریش انگلس به بسط اندیشه‌هایش پرداخت، نوشته‌هایش را منتشر کرد و در کتابخانه موزه بریتانیا به تحقیق پرداخت. معروف‌ترین نوشته‌های او مانیفست حزب کمونیست (چاپ ۱۸۴۸) و اثر سه جلدی سرمایه (۱۸۶۷–۱۸۸۳) هستند. تفکرات سیاسی و فلسفی مارکس، تأثیری شگرف بر تاریخ روشنفکری، اقتصادی و سیاسی دوره‌های پس از او گذاشت و نام او به شکل صفت، اسم عام و نام مکتب اجتماعی به کار می‌رود.

نظریات انتقادی مارکس دربارهٔ جامعه، اقتصاد و سیاست — که مجموع آن‌ها را مارکسیسم خطاب می‌کنند — بر این پایه استوار است که جوامع انسانی از طریق مبارزه‌های طبقاتی پیش می‌روند. در سرمایه‌داری، این موضوع خود را به شکل مبارزه میان طبقات حاکم (معروف به بورژوازی) که ابزارهای تولید را در اختیار دارند و طبقات کارگر (معروف به پرولتاریا) که با عرضه نیروی کارشان در ازای پرداخت حقوق ابزارهای تولید را به کار می‌اندازند، نشان می‌دهد. مارکس در رویکردی انتقادی معروف به ماده‌باوری تاریخی، پیش‌بینی کرد سرمایه‌داری مثل نظام‌های اقتصادی-اجتماعی گذشته، تنش‌های درونی ایجاد کرده‌است که منجر به نابودی آن و جایگزینی‌اش با نظام جدیدی، معروف به مناسبات تولید سوسیالیستی می‌شود.
درباره فردریش انگلس
درباره فردریش انگلس
فردریش انگلس، زاده ی 28 نوامبر 1820 و درگذشته ی 5 آگوست 1895، فیلسوف و انقلابی کمونیست آلمانی و نزدیکترین همکار کارل مارکس بود. انگلس بنا به خواست پدرش عازم انگلستان شد تا در آن جا علم تجارت بیاموزد. انگلستان که در آن عصر، پیشرفته ترین کشور صنعتی به شمار می رفت و خاستگاه اصلی طبقه ی جدید، یعنی طبقه ی کارگران صنعتی محسوب می شد، تجارب ارزنده ای را در اختیار انگلس گذاشت. او در انگلیس فرصت یافت تا از نزدیک شاهد زندگی و کار جان فرسای کارگران صنعتی باشد. متأثّر از این استثمار بی رحمانه، انگلس به ریشه های درد و علل شرایط تحمل ناپذیر کارگران اندیشید و به مطالعه ی نقایص جنبش منشورگرایی که برکناری داوطلبانه ی قدرت سرمایه داری را تبلیغ می کرد، پرداخت. انگلس در کنار مارکس، برای پایه گذاری تئوری علمی سوسیالیسم، تدوین برنامه ی مبارزاتی کارگران اروپایی و ایجاد حزب طبقه ی کارگر، فعالیتی مداوم داشت.
دسته بندی های کتاب سه روایت از زندگی کارل مارکس
قسمت هایی از کتاب سه روایت از زندگی کارل مارکس

کسی که برای نخستین بار به سوسیالیسم، و به این ترتیب به تمام جنبش کارگری زمان ما، پایه ی علمی داد -کارل مارکس- در سال 1818 در تری یر به دنیا آمد. او در آغاز در بن و برلین حقوق می خواند، اما به زودی خود را تماما وقف مطالعه ی تاریخ و فلسفه کرد و در سال 1842 آماده بود دانشیار فلسفه شود، زمانی که جنبش سیاسی به وجود آمده از زمان فریدریش ویلهلم سوم زندگی وی را به مسیر دیگری برگرداند.

مقالات مرتبط با کتاب سه روایت از زندگی کارل مارکس
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
ادامه مقاله
کارل مارکس: اقتصاد به مثابه زندگی
کارل مارکس: اقتصاد به مثابه زندگی

ایده های اقتصادی او در عمل، به ایجاد طرح های اقتصادی فاجعه آمیز انجامید و مرهم هایی که مارکس برای بیماری های جهان نو پیشنهاد کرده، امروزه کمی عجیب به نظر می رسند

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب سه روایت از زندگی کارل مارکس" ثبت می‌کند