1. خانه
  2. /
  3. کتاب شرح جامع مثنوی معنوی (دفتر هفتم)

کتاب شرح جامع مثنوی معنوی (دفتر هفتم)

نویسنده: کریم زمانی
4.17 از 3 رأی

کتاب شرح جامع مثنوی معنوی (دفتر هفتم)

فهرست راهنما
Masnavi Manavi
انتشارات: اطلاعات
ناموجود
550000
معرفی کتاب شرح جامع مثنوی معنوی (دفتر هفتم)
از مجموعه کتاب های "شرح جامع مثنوی معنوی" اینک "دفتر هفتم" به همت استاد "کریم زمانی" در چیزی حدود نهصد صفحه توسط انتشارات اطلاعات به چاپ رسیده است. این مجموعه که یکی از بزرگ ترین آثار عرفانی و ادبی ایران زمین را ریز به ریز مورد تفسیر قرار داده، شامل فهرست راهنمایی حجیم نیز می باشد که مجلد پیش رو، با عنوان "دفتر هفتم" از "شرح جامع مثنوی معنوی"، این فهرست راهنما را شامل می شود.
از ویژگی های چشمگیر "شرح جامع مثنوی معنوی" از "کریم زمانی"، زبان ساده و روشنی است که در نگارش آن به کار گرفته است. در واقع هر شش دفتر مثنوی معنوی از مولانا جلال الدین محمد بلخی، با همین زبان گویا و فصیح، تفسیر شده اند و استاد "کریم زمانی" تمام کلمات، اصطلاحات و عبارات فلسفی، عارفانه، علمی، آیات کلام الله مجید، احادیث ائمه ی اطهار، اشعار فارسی و عربی، دعاها و عبارات دعایی، گفتار بزرگان صوفیه، نام اشخاص و فرقه ها و قبایل، لغات و تعابیر، نام کتاب ها و اماکن، ضرب المثل ها و کلید واژه هایی را که در این اثر بی نظیر آمده، به بهترین نحو ممکن تشریح نموده است. در کنار شرح موارد نام برده شده و بازگوی آن ها به زبانی ساده تر، از حکایات و تمثیل های کتاب، نتیجه گیری های روشن کننده ای نیز ذکر شده است.
شش مجلد که هر کدام به یکی از دفاتر مثنوی معنوی اختصاص دارند، از فهرست راهنمایی نیز برخوردار هستند و "دفتر هفتم" همان راهنمای استفاده از شش مجلد پیشین "شرح جامع مثنوی معنوی" از استاد "کریم زمانی می باشد.
درباره کریم زمانی
درباره کریم زمانی
کریم زمانی (متولد ۲۰ اردیبهشت ۱۳۳۰ در تهران) مولوی‌شناس ایرانی و مترجم و مفسر قرآن است. او دوره کارشناسی زبان و ادبیات عربی را در دانشگاه تهران گذرانده‌است. برجسته‌ترین اثر او که بیش از سی بار تجدید چاپ شده‌است، «شرح جامع مثنوی معنوی» در هفت جلد است. 
دسته بندی های کتاب شرح جامع مثنوی معنوی (دفتر هفتم)
قسمت هایی از کتاب شرح جامع مثنوی معنوی (دفتر هفتم)

وزی سخن میگفتم میان جماعتی ، و میان ایشان هم جماعتی کافران بودند . در میان سخن می گریستند و متذوق می شدند و حالت میکردند . سوال کرد که ایشان چه فهم کنند و چه دانند این جنس سخن را ؟! مسلمانان گزیده از هزار ، یک فهم می کنند ، ایشان چه فهم می کردند که می گریستند ؟! فرمود که : لازم نیست که نفسی این سخن را فهم کنند . آنچه اصل این سخن است ، آنرا فهم می کنند .

مقالات مرتبط با کتاب شرح جامع مثنوی معنوی (دفتر هفتم)
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب شرح جامع مثنوی معنوی (دفتر هفتم)"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

کاش توضیحی درخصوص وجع تمایزدفتراول تاهفتم میدادید

1401/10/06 | توسطحمید سبوح - کاربر سایت
1
|
پاسخ ها

شرح جامع مثنوی معنوی است این کتاب حدوداً از ۲۶٬۰۰۰ بیت و ۶ دفتر تشکیل شده اما در چاپ حاضر تعداد ابیات آن که برابر با ابیات تصحیح و طبع نیکلسون است، از این قرار است: دفتر اول: ۴۰۰۳ بیت دفتر دوم: ۳۸۱۰ بیت دفتر سوم: ۴۸۱۰ بیت دفتر چهارم: ۳۸۵۵ بیت دفتر پنجم : ۴۲۳۸ بیت و دفتر ششم: ۴۹۱۶ بیت است

1402/06/12|توسطمجید شکورنیا
2