1. خانه
  2. /
  3. کتاب سکولاریسم و دین

کتاب سکولاریسم و دین

نویسنده: محمد آرگون
3.3 از 1 رأی

کتاب سکولاریسم و دین

اسلام - مسیحیت - غرب
Secularism and religion
انتشارات: نگاه معاصر
٪15
80000
68000
معرفی کتاب سکولاریسم و دین
"منظورم از سکولاریسم تنشی همیشگی برای ادغام و فرورفتن در دنیای واقعی است؛ و چیزی که به انتشار آن چه ما حقیقت فرض می کنیم در فضای اجتماعی (جامعه) کمک می کند؛ و هرچه غیر از این (هر چیزی که بعدا درباره سکولاریسم یا ایدئولوژی سکولاریسم ممکن است گفته شود) نتیجه کوتاهی های ما در فرایند تحقیقات علمی برای شناخت واقعیت و همچنین از معایب آموزشی ما در انتقال این شناخت به دیگری یا دیگران است. همین معایب، زنجیره ای از اتفاقات و درگیری های هواداران سکولاریسم یا ضد سکولاریسم را به وجود آورده یا می آورد. این درگیری ها - مخصوصا در فرانسه - به چالش سیاسی ناکامی انجامید که همین اواخر دیدیم"
درباره محمد آرگون
درباره محمد آرگون
محمد ارکون(Mohammed Arkoun)) (زادهٔ ۱ فوریه ۱۹۲۸ در بنی ینی – درگذشتهٔ ۱۵ سپتامبر ۲۰۱۰ در پاریس) از بزرگترین اسلام‌شناسان فرانسه و استاد ممتاز دانشگاه سوربن و از اندیشمندان اسلامی بود. او از طرفداران نوین‌گرایی و انسان‌گرایی اسلامی بود. وی خود را ناقد رادیکالِ سنت اسلامی، ایدئولوژی اسلامی و گفتارِ خاورشناختی سنتی تعریف می‌کرد.
طرح فکری او در رویکرد به اسلام که عبارت بود از تاریخ‌مند دیدن همهٔ متن‌ها و گفتارها و نهادن همهٔ رخدادها در سیاق تاریخی و واسازی دوگانه‌ها و براندازی آن‌ها بیش از طرح‌های دیگر در این باره انقلابی به نظر می‌رسد. او می‌کوشید سنت، متون و تاریخ اسلام را از چشم اندیشمندان رادیکال دوران خود از جمله لوسین فور، فرنان برودل، ژاک لاکان، میشل فوکو، ژاک دریدا، پیر بوردیو، ژاک گودی، کورنولیوس کاستوریادیس و رنه ژرار بخواند. از همین رو بود که آثار او برای خوانندگان عام مسلمان غریب می‌آمد.
ارکون در زمانه‌ای پژوهش دربارهٔ اسلام را آغاز کرد که اسلام‌شناسی در دانشگاه‌های غربی بیشتر در انحصار رشتهٔ اسلام‌شناسی/خاورشناسی سنتی بود. ارکون مطالعات و تحقیقات فیلولوژیک اسلام‌شناسان را بسیار ارج می‌نهاد، اما باور داشت که اسلام‌شناسی نباید در مرزهای زبان‌شناسی تاریخی بایستد. او روش خاورشناسان را از این رو نقد می‌کرد که با اسلام و تاریخ آن برخوردی اروپا محورانه دارند و روش‌هایی را که در مطالعهٔ جوامع غربی و متون یهودی و مسیحی به کار می‌گیرند در پژوهش اسلام کنار می‌گذارند؛ گویی اسلام، متون و جوامع اسلامی تافته‌ای جدا بافته‌اند. او می‌اندیشید روش‌شناسی علوم انسانی، هرمنوتیک و زبان‌شناسی جدید همه باید در مطالعهٔ اسلام اجرا شوند. از این رو، نقد او از خاورشناسی کاملاً متفاوت از نقد ادوارد سعید، از آن بود. ارکون نمی‌کوشید از اسلام هویتی متفاوت از ادیان دیگر بسازد. او خواهان مشارکت مسلمانان در چیزی بود که به باور او عقلانیتی جهانی بود؛ عقلانیتی که به پیروان ادیان گوناگون رخصت می‌دهد بر پایهٔ معیارهایی که به باور او علمی بود، با یکدیگر گفتگو کنند و همدیگر را به شکلی تفاهمی بشناسند.
دسته بندی های کتاب سکولاریسم و دین
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب سکولاریسم و دین" ثبت می‌کند