1. خانه
  2. /
  3. کتاب منادولوژی

کتاب منادولوژی

2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
4 از 1 رأی

کتاب منادولوژی

مقدمه شرح از بوتر و دیگران
Monadology
٪15
110000
93500
5 از 1 رأی

کتاب مونادولوژی

و چند مقاله فلسفی دیگر
Monadology
ناموجود
127000
معرفی کتاب منادولوژی
مناد ازمناس که کلمه ای است یونانی اخذ شده است و به معنای واحد است. وجود عالم طبیعت که متشکل از مرکبات است نزد وی بدیهی قلمداد شده است. بنابراین چون مرکبات وجود دارند، جوهرهای بسیط نیز وجود دارند، زیرا که مرکب متشکل از جوهرهای بسیط است. و بسیط یعنی امر فاقد اجزاء و وقتی که چیزی فاقد اجزاء باشد، امکان امتداد، شکل و تقسیم پذیری در آن نیز نیست. بنابراین منادها اتمهای حقیقی عالم طبیعت و عناصر اشیاء اند. امر مرکب به وسیله اجزاء خود آغاز یا پایان می یابد ولی بسائط فقط می توانند از طریق خلق شدن، آغاز شوند و به وسیله معدوم پایان یابند، زیرا هیچ جوهر بسیطی نمی تواند از طریق ترکیب تشکل یابد. بنابراین جوهر بسیط نمی تواند بطور طبیعی نابود شود. پس جهان متشکل از میلیون ها اتم حقیقی است، این اتمهای حقیقی که مناد نام دارند. (هیچ پنجره ای ندارند که از آن راه چیزی بتواند در آنها وارد یا از آنها خارج شود.) “منادولوژی”.
این صفت شاخص منادها مسائل مختلفی نظیر مسئله علیت، روابط اجزای عالم با یکدیگر، تمایز اشیاء از یکدیگر را طلب می کند، که به مرور به آنها پرداخته می شود.
درباره گوتفرید لایبنیتس
درباره گوتفرید لایبنیتس
گوتفرید ویلهلم لایبنیتس (Gottfried Wilhelm Leibniz) ‏ (۱۶۴۶–۱۷۱۶)، فیلسوف، ریاضیدان و فیزیک‌دان آلمانی بود که همچنین نقش به‌سزایی در سیاست اروپایی زمان خویش بازی کرده‌است و مقام بالایی نیز در تاریخ فلسفه و تاریخ ریاضی دارد. لایبنیتس بنیان‌گذار سیستم دودویی است. وی محاسبات دیفرانسیل و انتگرال را که همراه با دانش معادلات دیفرانسیل پایه‌گذار بسیاری از پیشرفت‌های بشر شدند، همزمان ولی کاملاً مستقل از آیزاک نیوتن به دست آورد و همین موضوع باعث اختلاف او با نیوتون بر سر این که کدام زودتر مبدع این علم بوده‌اند، گردید، که البته ظاهراً نیوتون پیروز این بازی شد و اکثر کشفیات به نام او ثبت شد، هرچند که نمادها و نشانه‌هایی که امروزه به‌طور گسترده استفاده می‌کنیم، نشانه‌هایی اند، که لایب‌نیتس نخستین بار به کار گرفت. (به‌طور مثال نماد dy/dx برای مشتق تابع (y(x در نقطه x یا نماد (∫) برای انتگرال) او از بزرگ‌ترین فیلسوفان عصر خِرد و روشنگری محسوب می‌شود. در مکانیک کلاسیک، او بر این عقیده بود که زمان و مکان نسبی هستند، در حالی که نیوتون بر عقیده خودش مبنی بر مطلق بودن زمان و مکان اصرار می‌ورزید. لایبنیتس اهل وسعت نظر بود و می‌کوشید تمام مسالک و معتقدات بشری را باهم سازش دهد و با این که هواخواه دکارت بود از او کورکورانه پیروی نمی‌کرد و می‌گفت: «فلسفه دکارت به‌منزله دهلیز حقیقت است، از آن باید وارد شد اما نباید آن‌جا متوقف ماند.» با این که لایبنیتس تألیفات فراوانی داشت، کتاب‌های اندکی از او به‌جا مانده‌است؛ یکی به نام شعور انسان و دیگری به نام خداجویی و هر دو این کتاب‌ها به زبان فرانسوی نوشته شده‌است.
مقالات مرتبط با کتاب منادولوژی
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب منادولوژی"
4 نظر تا این لحظه ثبت شده است

در آلمانی ز ،/تس/ تلفظ می‌شود،آقای خوش ذات.

1402/11/14 | توسطکاربر سایت
0
|

ترجمه کتاب رشیدیان خوب نیست حتا اسم لایبنیتس رو اشتباه ترجمه کرده نوشته لایبنیتز واقعا خنده دار هست.

1402/07/04 | توسطزروان - کاربر سایت
1
|
پاسخ ها

سلام دوست خوب، ترجمه خوب، قابل قبول و قابل دفاعی هست، ز و س در انتها بسته به تلفظ و ترجمه از آلمانی یا انگلیسی هست. لایب نیتز تلفظ آلمانی و لایب نیتس تلفظ انگلیسی هست. همین موضوع درباره "فیخته" یا "فیشته" هم هست، فیلسوف ایدئالیسم آلمان. سلامت باشید.

1402/08/10|توسطمحمدرضا خوش ذات
5

کاملا قابل فهمه شما نمیتونی بفهمی😲

1402/02/21 | توسطکاربر سایت
0
|

ترجمه کتاب نشر علی فرهنگی اصلا قابل فهم نیست... با سالها تخصص فلسفه

1402/01/31 | توسطمحمدرضا جاوید
2
|