1. خانه
  2. /
  3. کتاب جغرافیای حافظ ابرو

کتاب جغرافیای حافظ ابرو

5 از 1 رأی

کتاب جغرافیای حافظ ابرو

(بخش خراسان)
Khorasan
ناموجود
220000
معرفی کتاب جغرافیای حافظ ابرو
این کتاب از آثار گرانقدر تاریخ نگار و جغرافی نویس برجسته اواخر قرن هشتم و اوائل قرن نهم هجری، "شهاب الدین عبدالله حافظ ابرو" است . این اثر مشتمل بر جغرافیای سراسر جهان شناخته شده آن عصر است. این کتاب حاوی دو مجلد است: جلد اول جغرافیای عمومی جهان به ویژه ایالت های فارس، کرمان و خوزستان است که پیش تر به طبع رسیده، جلد دوم که اکنون خوانندگان در دست دارند و از اهمیت بیشتری هم برخوردار است، جغرافیای خراسان بزرگ است و مخصوصا از این حیث که مولف خود از اهالی خواف و ساکن در هرات بوده آگاهی های ارزنده ای از این مناطق دربر دارد و...
درباره شهاب الدین عبدالله حافظ ابرو
درباره شهاب الدین عبدالله حافظ ابرو
شهاب‌الدین عبدالله (یا نورالله) بن لطف‌الله بن عبدالرشید خوافی معروف به حافظِ اَبرو (درگذشتهٔ ۸۳۳ هـ. ق) تاریخ‌نگار و جغرافیدان مشهور ایرانی در عصر تیموری صاحب آثاری در تاریخ اسلام و ایران؛ به ویژه مربوط به دوره تیمور و شاهرخ است.
حمله بهمن پسر اسفندیار به سیستان و شکست فرامرز پسر رستم در کتاب مجمع التواریخ نوشته حافظ ابرو - حدود ۱۴۲۵ میلادی
کتاب جغرافیای او که به ویژه در فصول مربوط به ایران و ماوراءالنهر آکنده از اطلاعات مهم تاریخی است، از مهم‌ترین آثار او به‌شمار می‌رود. بخشی از اطلاعاتی که حافظ ابرو از خصوصیات جغرافیایی سرزمینهای اسلامی به دست داده چنان‌که خود اشاره کرده، محصول مشاهدات خود اوست. چه، در سفرهای جنگی تیمور از فرارود و ایران تا شام همه جا حضور داشته و از این جهت آگاهی‌های بی همتایی گردآورده که امروز برای بررسی جغرافیای طبیعی و انسانی شهرهای کهن سرزمینهای اسلامی بسیار مهم می‌نماید.
این کتاب همچنین برای اطلاع از نام و نشان و مضمون بعضی آثاری که از منابع حافظ ابرو بوده و اینک در دست نیست، بسیار مهم است.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب جغرافیای حافظ ابرو" ثبت می‌کند