1. خانه
  2. /
  3. کتاب شاهنشاهی هخامنشی

کتاب شاهنشاهی هخامنشی

3 از 2 رأی

کتاب شاهنشاهی هخامنشی

The Persian Empire
انتشارات: ققنوس
٪15
410000
348500
معرفی کتاب شاهنشاهی هخامنشی

کتاب «شاهنشاهی هخامنشی»تاریخ امپراتوری ایران را ردیابی می کند و رشد اعتقادات مذهبی، نیروهای مسلح، هنر و معماری آن را بررسی می کند.

«جان مانوئل کوک» نویسنده این کتاب ابتدا از ظهور مادها و پارس ها می نویسد و سپس به کردارهای کورش بنیانگذار این سلسله می پردازد. او «پارسوا» را نخستین جایی می داند که قوم پارس در آن جا اقامت می کند و می نویسد: «پارسوا» به عنوان سرزمین پارسیان بی گمان در جایی قرار داشته که امروز به آن کردستان ایران می گویند. یعنی جایی در جنوب دریاچه ارومیه و شمال دره هایی که جاده خراسان بزرگ از آن ها می گذشته است . کوروش کشورگشای بزرگی بود و گویا برخلاف اسکندر در آغاز کار خود نیروی رزمنده و آموزش دیده ای نداشت . سربازان پارسی کوروش در آغاز سواری نمی دانستند لذا او ناچار می شود به آموزش سواره نظام خود بپردازد. در میان فرمانروایان بزرگ تاریخ کم تر کسی به اندازه کوروش در میان نسل های آینده نام نیک از خود برجا گذاشته است . هرودوت تاریخ نویس یونانی می گوید خود ایرانیان از او به عنوان پدر یاد می کنند که هم مهربان بوده و هم همه چیزهای خوب را برایشان فراهم کرده است .

درباره جان مانوئل کوک
درباره جان مانوئل کوک
جان مانوئل کوک (۱۱ دسامبر ۱۹۱۰–۱۹۹۴) استاد تاریخ باستان و باستان‌شناسی دانشگاه بریستول بود. از آثار او می‌توان به شاهنشاهی هخامنشی اشاره کرد. مانوئل کوک در جنگ جهانی دوم در یونان سرباز بوده و در آنجا شیفتگی بیشتری به یونان یافت. سپس از ۱۹۴۶ تا ۱۹۵۴ مدیر مدرسه باستان‌شناسی بریتانیا در آتن شد و آنگاه از ۱۹۵۸ تا ۱۹۷۶ سمت استادی تاریخ و باستان‌شناسی را در دانشگاه بریستول به عهده گرفت.
دسته بندی های کتاب شاهنشاهی هخامنشی
قسمت هایی از کتاب شاهنشاهی هخامنشی

در مجموع مادها مشکل بسیار بزرگ تری برای آشوری ها بوده اند. نام ایشان تقریبا همیشه از زمان شلمنصر سوم تا آشوربانیپال ( ۶۲۷ـ۶۶۸ ) در سالنامه های آشوری ذکر شده است. آن ها استوارانه در غرب فلات ایران مستقر شده و از قرار معلوم به ارتفاعات و دره های بلند زاگرس نیز رخنه کرده و با جمعیت غیرایرانی محلی درآمیخته بودند. سارگن دوم در ۷۱۳ ق.م ادعا می کند که ۴۵ حاکم شهرهای ماد فرمانبردار او هستند و ۳۴ ناحیه ماد را به قلمرو خود پیوسته است. در زمان اسرحدون ( ۶۶۹ـ۶۸۰ ق.م ) دولت های غیرایرانی شناخته شده زاگرس مرکزی، یعنی دولت های الّیپی و هرهر، نامشان در گزارش های آشوری دیده نمی شود و مادها به قدرت مسلط در مرز شرقی کوهستانی آشور تبدیل می گردند.

اگر پارسوا در کردستان ایران یگانه محل به این نام باشد، در آن صورت طبیعی است به این نتیجه برسیم که آنان مهاجرانی بودند که با زور از منطقه قفقاز گذر کرده و به آن جا رسیده اند و بیش تر پژوهندگان نیز همین نتیجه را پذیرفته اند. اما سناخریب شاه آشور در هشتمین لشکرکشی خود ( ۱/ ۶۹۲ ق.م ) با دولت پارسوا یا پارسواش درگیر شد که دولت های الّیپی و انشان همراه با عیلام متحد آن علیه آشور بودند و سناخریب نتوانست در نبرد حلوله در کنار رود دجله بر آنان پیروزی قطعی به دست آورد. الّیپی که دولت حائل یا ضربه گیری میان قلمروهای آشور و عیلام محسوب می شد احتمالا در همان جایی قرار داشت که اکنون شمال لرستان در دره های پیرامون و جنوب شرقی جاده خراسان بزرگ است، ولی دولت انشان دورتر در جنوب شرقی قرار داشت چنان که گویی باید این پارسوا را جایی نزدیک عیلام و با فاصله زیاد با پارسوای کردستان در زمان شلمنصر بدانیم.

. نام دولت الّیپی در زمان اسرحدون ( حدود ۶۷۰ ق.م ) پسر سناخریب از متون آشوری حذف شد، و تقریبا در همان زمان راهزنان اسکیتی ( آسگوسو = سکایی ) از شمال شروع به مزاحمت برای آشوری ها کردند. بعدها اسکیت ها لگام گسیختند و بر تاخت و تازهای خود افزودند و باعث اختلال فراوانی در قدرت رو به رشد مادها شدند؛ اما اگر قوم پارسوای اصلی بالاخره توانستند بر مادها چیره شوند این امر هنگامی روی داده که پادشاهی نیرومند عیلام به دست آشوربانیپال ویران شده و بنابراین عیلامیان در درون سرزمین خود توانایی ایستادگی چندانی نداشته اند ( حدود ۶۴۰ ق.م ) و فرض بر این است که از این هنگام سرنوشت نهایی و آینده هخامنشیان رقم خورد.

نظر کاربران در مورد "کتاب شاهنشاهی هخامنشی"
5 نظر تا این لحظه ثبت شده است

سی چه چاپ نیکنی ؟

1402/06/31 | توسطالاسوند - کاربر سایت
6
|

چرا نمی‌چاپی ؟

1402/06/18 | توسطبلبلی - کاربر سایت
7
|

بچاپ دیه ببم جان

1402/05/16 | توسطبابائی - کاربر سایت
8
|

این کتاب مغرضانه نوشته شده مثلا یه جاش نویسنده نوشته: بهترین سربازان سپاه داریوش الاغها بودن. و اینکه مطالب خیلی در هم و برهم نوشته شده و اصلا جذابیت نداره و خسته کننده است.

1400/06/24 | توسطعبدالله سمعی
4
|

رو داده تا مطالب روشن بشه. خلاصه من با خرید این کتاب پولمو هدر دادم.

1400/06/05 | توسطعبدالله سمعی
0
|
پاسخ ها

این استاد برجسته در جنگ جهانی دوم در یونان سرباز بوده و علاقه زیادی به یونان پیدا کرده مسلما تمام مورخین یونانی یا علاقمند به یونان یا علنا مغرضانه نوشتند یا در لفافه مغرضانه نوشتند . حتی تاریخ هرودوت در خصوص تاریخ هرودوت که همچنان حائز اهمیت است مصاحبه ای که در زمان حیات استاد با ایشان صورت گرفت خواندنی است حتی استاد فرانسوی آقای پریان در کتاب داریوش در سایه اسکندر به همین مهم اشاره کرده که مورخین یونانی و مورخین اسکندر دوست کتابهایشان باید با دقت و ظرافت بیشتری مطالعه کرد .

1401/10/27|توسطکاربر سایت
2