1. خانه
  2. /
  3. کتاب گونه های نوآوری در شعر معاصر ایران

کتاب گونه های نوآوری در شعر معاصر ایران

نویسنده: کاووس حسن لی
پیشنهاد ویژه
5 از 1 رأی

کتاب گونه های نوآوری در شعر معاصر ایران

Persian Poetry
انتشارات: نشر ثالث
٪25
450000
337500
معرفی کتاب گونه های نوآوری در شعر معاصر ایران
جامعه ی گذشته ی ایران با شرایط ویژه ی ،خود، زیبایی شناسی خاص خود را داشت و ادبیات ویژه ی خود را می طلبید. اما آن ساختارها، بافتارها و رفتارهای اجتماعی ،پیشین امروزه دگرگون شده و در پی آن شرایط تازه ای پدید آمده است این شرایط ،تازه که بسیاری از نمودهای آن در بخشهای گوناگون جامعه پدیدار شده فرهنگ، هنر و ادبیات خاص خود را نیز به همراه آورده است. بیگمان هرگز با معیارها و ابزارهای سنجش گذشته نمی توان این پدیده های نو را به شایستگی بازشناخت.
شعر گذشته ی فارسی عرصه ی تکرار مکرر تجربه هایی است که شاعر از پیشینیان خود فرا گرفته است و این تجربه ها در حوزه ی مفاهیم کلی و ازلی و ابدی محدود است. به قول نیما شعر قدیم ما سوبژکتیو است. یعنی با باطن و حالات باطنی سروکار دارد. در آن مناظر ظاهری نمونه ی فعل و انفعالی است که در باطن گوینده صورت گرفته، نمی خواهد چندان متوجه آن چیزهایی باشد که در خارج وجود دارد. جهت گیری عمومی شعر گذشته ی فارسی به سوی زبان و بیانی فاخر است و بسیاری از واژه ها و ساختهای زبانی را به جرم و رسمی غیر شاعرانه بودن به خود راه نمیدهد به همین دلیل، از بیان طبیعی و منطق معمول کلام فاصله گرفته است تنگنای وزن و قافیه نیز در افزایش زیادی دارد از قله های سرافراز و غرورآفرین شعر مهم این فاصله فارسی که بگذریم انبوه شاعران مقلد را میبینیم که یا درک شایسته ای از زمان خویش نداشته اند یا آنچه آن روز پنداشته اند، با شرایط امروز جامعه ی ما و با زیبایی شناسی معاصر سازگاری ندارد.
درباره کاووس حسن لی
درباره کاووس حسن لی
کاووس حسن‌لی (زادهٔ ۱ خرداد ۱۳۴۱، شهرستان خرم‌بید) شاعر، پژوهشگر، دارندهٔ کرسی حافظ‌پژوهی، مدیر مرکز حافظ‌شناسی و استاد دانشگاه شیراز است. کاووس حسن‌لی اول خرداد ۱۳۴۱ در روستای «قنات‌نو» از توابع شهرستان خرم‌بید در استان فارس چشم به دنیا گشود. او در اشاره به سختی‌های دوران کودکی خود می‌نویسد:
«از همان آغاز که چشمان کودکی من در روستای قنات‌نو آرام آرام به روی آب و سبزه و گل باز می‌شد، فقر در خانه گلی ما دندان می‌فشرد و بی هیچ تناسبی هم‌بازی روز و شب ما شده بود. من اگر به ناچار آن روزها با او بالیدم، این روزها اما به راستی به او می‌بالم؛ که از او دریافتنی‌ها دریافتم و آموختنی‌ها آموختم.»
وی تحصیلات مقدماتی را در صفاشهر و دو سال دانشسرا را در آباده گذراند. سپس در سال ۱۳۶۳ به دانشگاه شیراز راه یافت و در رشتهٔ زبان و ادبیات فارسی، دوره‌های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری را به پایان برد. در سال ۱۳۷۸ با درجهٔ استادیار عضو هیأت علمی بخش زبان و ادبیات فارسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شیراز شد و در مدت زمانی کوتاه (سال ۱۳۸۹) در همان دانشگاه به مرتبهٔ استادی ارتقاء یافت.
حسن‌لی از پژوهشگران پرکاری است که در حوزه‌های گوناگونی قلم زده و آثار ماندگاری به جا نهاده است؛ جایزهٔ «کتاب سال سعدی» برای «فرهنگ سعدی پژوهی» در سال ۱۳۸۱ و جایزهٔ کتاب سال حافظ برای راهنمای موضوعی حافظ‌شناسی در سال ۱۳۸۹ بخشی از کارنامهٔ علمی اوست. حسن‌لی همچنین در زمینهٔ مدیریت در عرصهٔ آموزش و فرهنگ، دارای سابقه‌ای موفق است؛ کارنامهٔ فعالیت‌های اجرایی وی، گواه این مدعاست.
دسته بندی های کتاب گونه های نوآوری در شعر معاصر ایران
مقالات مرتبط با کتاب گونه های نوآوری در شعر معاصر ایران
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
آشنایی با انواع سبک های نگارش و شیوه استفاده از آن ها
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب گونه های نوآوری در شعر معاصر ایران"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

با سپاس

1402/09/16 | توسطمحبوبه وحیدیان
1
|