هاندکه در نمایشنامه خود ماجرای پسری عجیب به نام کاسپار را به تصویر می کشد که گویا پیش از این در مکانی عادی زندگی نکرده است، آن چه نویسنده قصد دارد در این اثر به نمایش بگذارد تاثیر سخن گفتن بر دیگری و نقش به سزای زبان در جوامع انسانی است. او از آن چه که می تواند قضیه آدمی باشد روایت می کند و به نوعی شکنجه گفتاری را نمایان می سازد.
کاسپار نمایشنامه ای پست مدرن است ملهم از سرگذشت مرموز کاسپار هاوزر، پسری آلمانی که با سرووضعی غیرعادی در شهر پیدا می شود و از نامه ای که در دست دارد چنین بر می آید که از بدو تولد در مکانی تنگ و تاریک نگهداری می شده است. اشخاص مختلفی به تعلیم و تربیت او گمارده می شوند، اما آن ها بیش از آن که به او کمک کنند، به سلامت جسمی و روحی او لطمه می زنند.پیتر هانکه (به آلمانی: Peter Handke) (زادهٔ ۶ دسامبر ۱۹۴۲ در گریفن اتریش) یک نویسنده و نمایشنامهنویس پیشرو (آوانگارد) اتریشی است.
چیدن سفره هرچه با محبت تر، شور و شوق تو به خانه رفتن بیش تر. فضا هرچه تنگ تر، افکار خطرناک تر. علاقه به کار هرچه بیش تر، خودیابی آسان تر. اعتماد به نفس هرچه بیش تر، پیشرفت راحت تر. اعتماد متقابل هرچه بیش تر، زندگی مشترک خوشایندتر. دست هرچه عرقناک تر، شخص نامطمئن تر، خانه هرچه پاک تر، ساکنان آن پاکیزه تر. هرچه به جنوب نزدیک تر، مردم تنبل تر…
در اوایل قرن بیستم و در اغلب کشورهای اروپایی، تمایزی میان نمایش های ساده و خیابانی با آثار جدی تر به وجود آمد.
نمایشنامه ای بسیار جذاب درباره جوانی که توانایی صحبت کردن از دست میده.محور اصلی نمایشنامه نقش زبان در شکل گیری تفکر هست که به خوبی روایت میشه.
سلام..چطوری میشه این کتاب و گیر اورد هرجا میرم نیستش😒😭