1. خانه
  2. /
  3. کتاب خاطرات سیاسی محمد ساعدمراغه ای

کتاب خاطرات سیاسی محمد ساعدمراغه ای

3.4 از 1 رأی

کتاب خاطرات سیاسی محمد ساعدمراغه ای

Political Memoirs of Mohammad Sae'd Maraqe'i
انتشارات: نامک
ناموجود
150000
معرفی کتاب خاطرات سیاسی محمد ساعدمراغه ای
محمد ساعد مراغه ای (۱۳۵۲-۱۲۶۰) از رجال سیاسی پاکدامن و خوشنام ایران است، او پس از تحصیل در روسیه و سوئیس به استخدام وزارت خارجه ایران درآمد. ساعد سال ها نائب کنسول و کنسول ایران در شهرهای قفقاز و ده سال کنسول ایران در آنکارا و همچنین وزیر مختار ایران در رم و شوروی بود. ساعد در سال ۱۳۱۸ سفیر کبیر ایران در شوروی شد. قبل از واقعه شهریور ۱۳۲۰ او دو بار محرمانه وزارت خارجه ایران را از نیات شوروی و انگلیس آگاه کرد، اما به پیام های او توجهی نشد. ساعد در خرداد ۱۳۲۱ وزیر خارجه کابینه سهیلی شد. با تلاش ساعد سهیلی در کنفرانس تهران، تضمین نامه ای برای ایران صادر شد. ساعد در فروردین ۱۳۲۳ به نخست وزیری رسید و پست وزارت خارجه را خود در اختیار گرفت. او در آبان ۱۳۲۷ بار دیگر به نخست وزیری رسید. پس از استعفاء از نخست وزیری به مجلس سنا رفت و سپس سفیر کبیر ایران در ترکیه و واتیکان شد. ساعد مجموعا دو بار نخست وزیر، هشت بار وزیر امور خارجه، یک بار وزیر کشور، چهار مرتبه سفیر کبیر و وزیر مختار، پنج دوره نماینده مجلس سنا و یک دوره نماینده مجلس شورای ملی بوده است. او به زبان های روسی و فرانسه مسلط و با انگلیسی و ترکی استانبولی آشنایی داشت. طبق وصیتش او را در گورستان عمومی و بدون نام و نشان دفن کردند و پس از مرگ هیچ مالی از او باقی نماند.
درباره محمد ساعدمراغه ای
درباره محمد ساعدمراغه ای
محمد ساعد مراغه‌ای (۸ اردیبهشت ۱۲۶۰مراغه – ۱۰ آبان ۱۳۵۲تهران)، ملقب به ساعدالوزراء سیاست‌مدار ایرانی و دو دوره نخست‌وزیر ایران در زمان پهلوی دوم بود. محمد ساعد مراغه‌ای، فرزند شیخ احمد قاضی‌زاده، در ۱۲۵۹ خورشیدی در تفلیس زاده شد. در کودکی به همراه پدرش در قفقاز به‌سر برد. تحصیلات ابتدائی و متوسطه را در مراغه و قفقاز به انجام رسانید. در پترزبورگ به ادامهٔ تحصیل پرداخت، و سپس عازم سوئیس شد و در دانشگاه لوزان به تحصیل پرداخت. وی در کنار فارسی به زبان‌های ترکی، عربی، روسی، آلمانی و فرانسوی آشنایی کامل داشت.
روایت دکتر بقایی: وی می‌گوید ساعد الملک به سفیری ایران در تفلیس در عهد ناصری (حدود ۱۸۶۵) منسوب شده آشپزباشی خود صمد آقا را بهمراه خود می‌برد که محمد فرزند این صمد آقا نیز همراه می‌شود و در تفلیس تحصیل می‌کند. بعدها پرنس ارفع جای ساعدالملک را می‌گیرد و محمد نیز از لقب ساعد استفاده می‌کند. زمانی که پرنس ارفع به استانبول منتقل می‌شود محمد ساعد را با خود می‌برد که بعدها جانشین پرنس ارفع می‌شود.
دسته بندی های کتاب خاطرات سیاسی محمد ساعدمراغه ای
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب خاطرات سیاسی محمد ساعدمراغه ای" ثبت می‌کند