1. خانه
  2. /
  3. کتاب گفتگوهای تنهایی

کتاب گفتگوهای تنهایی

نویسنده: علی شریعتی
5 از 1 رأی

کتاب گفتگوهای تنهایی

Loneliness talks
انتشارات: دیدار
ناموجود
31000
معرفی کتاب گفتگوهای تنهایی
"گفتگوهای تنهایی" کتابی است که دست نوشته های منتشر نشده ی استاد و معلم بزرگ ایرانی، دکتر "علی شریعتی" را در برداشته و آن طور که از برخی تاریخ های موجود در متن این نوشته ها برمی آید، به نظر می رسد که بین سال های 1346 تا 1348 به رشته ی تحریر درآمده اند.
در این اثر یک بیوگرافی و شرح کلی از زندگی خانوادگی دکتر "علی شریعتی" و دستاوردهای علمی، سیاسی و اجتماعی او آورده شده و بعد از آن، بدنه ی اصلی کتاب "گفتگوهای تنهایی" قرار گرفته است. دکتر "علی شریعتی" در این اثر تاملاتی پیرامون مساله ی تنهایی داشته و شکواییه هایی که از درونی ترین افکار او نشات گرفته را روی کاغذ آورده است. او همچنین مطالبی را خطاب به مخاطب هایی که برخی آشنا و برخی ناآشنا هستند به نگارش درآورده و علاوه بر ذکر نوشته های محاوره، به نقد و بررسی شخصیت، اندیشه، آثار و احوالات افراد مشهوری پرداخته است. تجزیه و تحلیل برخی از مهم ترین مسائل اجتماعی، فکری، سیاسی، فرهنگی و انسانی، بخش دیگری از کتاب "گفتگوهای تنهایی" است و در این بخش مواردی همچون آسیمیلاسیون، انتظار، ایمان، معبد و... زیر ذره بین قرار گرفته اند.
در "گفتگوهای تنهایی" همچنین دست نوشته هایی از دکتر "علی شریعتی" که یا خود وی ناتمام گذشته یا صفحاتی از آن مفقود شده و ناقص مانده نیز آورده شده است و یکی از جالب ترین بخش های کتاب، پرسش هایی است که به وسیله ی خود معلم مطرح شده و گاهی برای آن ها پاسخی در نظر گرفته شده و گاه بی پاسخ مانده اند.
درباره علی شریعتی
درباره علی شریعتی
علی شریعتی مَزینانی، مشهور به دکتر علی شریعتی (زادهٔ ۲ آذر ۱۳۱۲ در روستای مزینان، سبزوار – درگذشت ۲۹ خرداد ۱۳۵۶ در ساوت‌همپتون، انگلیس) نویسنده، جامعه‌شناس و پژوهشگر دینی اهل ایران، از مبارزان و فعالان مذهبی و سیاسی و از نظریه‌پردازان انقلاب اسلامی ایران بود. شریعتی نگرشی نوین به تاریخ و جامعه‌شناسی اسلام عرضه کرد. او بازگشت به تشیع حقیقی و انقلابی را نیرویی برای تحقق عدالت اجتماعی قلمداد می‌کرد. شریعتی، علاوه بر شهرت زیادش برای سهم داشتن در انقلاب ایران، به‌دلیل کارنامهٔ فعالیت‌هایش برای احیای مذهب و سنت در جامعه و بیدارگری دربارهٔ سلطنت وقت نیز شهرت داشته‌است. از زمان انقلاب تاکنون یادبودهای زیادی به یاد او برگزار و اجرا کرده‌اند؛ و از آن زمان نقدها و تجلیل‌های زیادی پیرامون آثار، آراء و تأثیراتی که او بر چند دههٔ معاصر ایران گذاشته وجود دارد.

او در ۴۳ سالگی در انگلستان درگذشت و هم‌اکنون پیکر وی بر خلاف وصیتش در مکانی نزدیک مقبرهٔ زینب کبری در دمشق سوریه به امانت سپرده شده‌است.
قسمت هایی از کتاب گفتگوهای تنهایی

در اینها، زندگی کار خویش را می کند و می داند که چه می کند و هرگز از آنها نمی پرسد که دوست می دارند یا نه، طرح دیگری را می پسندند؟ اینها وسائل جاندار طبیعت اند و از وسیله کسی نظر نمی خواهد! و اقلیتی هستند که می خواهند بدانند و گاه و بیگاه گریبان زندگی را می چسبند که: تو چه ای؟ چه می جویی؟ کجا می روی ؟ بالاخره چه؟ با ما چه کار داری؟

بگذار بد مرا بگویند. بگذار رنجیده در من بنگرند. بگذار مرا به گناهی که همواره در آرزویش بوده ام، متهم کنند. چه نیازی است به این که خود را در برابر این نسل، تبرئه کنم؟ چرا باید ضعف دفاع از خویش را بر خود هموار کنم؟ نمی کنم. بگذار مرا روحی بشمارند که با زندگی آشتی کرده ام و با سرگرمی های ابلهانه اش سرگرم شده ام. دیگر رنجش تلخ و حتی اتهام این نسل مرا رنجور و پریشان نخواهد ساخت. برعکس، چه اطمینان آمیخته با لذتی احساس می کنم هنگامی که در چهره نسل جدید موج خشم و سایه بدبینی را نسبت به خویش می خوانم که در من نیست.

مقالات مرتبط با کتاب گفتگوهای تنهایی
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب گفتگوهای تنهایی"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

زنده یاد دکتر شریعتی خار چشم فرومایگان

1402/03/29 | توسطربیعی - کاربر سایت
4
|

باسلام خداوند این استاد بزرگ ما را مورد رحمت و مغفرت قرار دهد.

1400/12/07 | توسطدولتی - کاربر سایت
6
|