1. خانه
  2. /
  3. کتاب زندگی سه باره آنتیگونه

کتاب زندگی سه باره آنتیگونه

نویسنده: اسلاوی ژیژک
3.7 از 1 رأی

کتاب زندگی سه باره آنتیگونه

Antigone
انتشارات: اریش
٪15
130000
110500
معرفی کتاب زندگی سه باره آنتیگونه
در صحنه ای از فیلم «آلمان در پاییز» سازندگان یک اجرای تلویزیونی از «آنتیگونه» سوفوکلس، بر سر حذف برخی کلمات و افزودن پاره ای توضیحات در ازای گرفتن پروانۀ پخش، با مدیران شبکه چانه می زنند. در پایان -به رغم نرمش ایشان- مقام مسئول کوتاه نمی آید و حکم می دهد که متن «متأسفانه زیادی به روز است» و پخش آن با توجه به حساسیت های زمانه خطرناک است. آنچه در این صحنه در پوشش طنز بیان می شود، موضوعی بسیار جدی است: یک متن دوهزاروپانصدساله، در اواخر قرن بیستم، هنوز برای نظام سیاسی مستقر زهردار است.
درباره اسلاوی ژیژک
درباره اسلاوی ژیژک
اِسلاوُی ژیژِک (Slavoj Žižek) (زادهٔ ۲۱ مارس ۱۹۴۹) فیلسوف، روان‌کاو، نظریه‌پرداز، جامعه‌شناس، منتقد فرهنگی و سیاست‌مدار اسلوونیایی است. او در لیوبلیانا به دنیا آمد و دکترای فلسفه‌اش را از دانشگاه لیوبلیانا دریافت کرد. در سال ۱۹۹۰ به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری از سوی حزب لیبرال دموکرات اسلوونی معرفی شد. ژیژک فیلسوف و نظریه‌پرداز انتقادی است که بخش عمدهٔ کارش در سنت فلسفی هگلی، مارکسیسم و نیز روانکاوی لاکانی است. او فعالیتهای چشمگیری در زمینهٔ نظریهٔ سیاسی، نظریه فیلم و روانکاوی نظری داشته‌است. شهرت ژیژک برای احیای روانکاوی ژاک لاکان برای یک خوانش جدید از فرهنگ عامه است. او رسالات گوناگونی دربارهٔ موضوعات گوناگون نگاشته‌است. موضوعاتی چون جنگ عراق، بنیادگرایی، سرمایه‌داری، رواداری، حقیقت سیاسی، جهانی‌سازی، سوبژکتیویته، حقوق انسانی، لنین، اسطوره، فضای مجازی، پسامدرنیسم، چندفرهنگ‌گرایی، پست مارکسیسم، آلفرد هیچکاک و دیوید لینچ. او به شوخی در مصاحبه با یک نشریهٔ اسپانیایی خود را یک استالینیست لاکانی تندرو معرفی کرده‌است.
ژیژک یک نظریه‌پرداز سینمایی نیز هست. او از تفسیر روانکاوانهٔ لاکانی برای ایجاد یک نظریهٔ سینمایی و یک شیوهٔ نقد جدید استفاده کرده‌است. به اعتقاد رابرت استم، او از فیلم‌های سینمایی برای شرح نظریات لاکان استفاده می‌کند و در فیلم‌های سینمایی مثال‌هایی می‌یابد که حتی از خود لاکان هم افکار روانکاوانهٔ او را بهتر شرح می‌دهند. ژیژک به بررسی میل و فانتزی ناخودآگاه، امر واقعی و ابژهٔ والای ایدئولوژی در فیلم‌ها می‌پردازد و از این راه یک تأویل روانکاوانه در باب سینما می‌سازد. لینچ و هیچکاک دو فیلم‌ساز مورد علاقهٔ ژیژک هستند که تفسیر آثار آن‌ها بیش از همه مورد توجهش بوده‌اند.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب زندگی سه باره آنتیگونه" ثبت می‌کند