مهدی اخوان ثالث (۱۰ اسفند ۱۳۰۷ مشهد - ۴ شهریور ۱۳۶۹ تهران)، شاعر پرآوازه و موسیقیپژوه ایرانی بود. نام و تخلص وی در اشعارش م. امید بود.
اشعار او زمینهٔ اجتماعی دارند و گاه حوادث زندگی مردم را به تصویر کشیدهاست؛ همچنین دارای لحن حماسی آمیخته با صلابت و سنگینی شعر خراسانی و نیز در بردارندهٔ ترکیبات نو و تازه است.
اخوان ثالث در شعر کلاسیک فارسی توانا بود و در ادامه به شعر نو گرایید. از وی اشعاری در هر دو سبک به جای ماندهاست. همچنین او آشنا به نوازندگی تار و مقامهای موسیقایی بود.
امشب دلم آرزوی تو دارد نجواکنان و بی آرام، خویش با خدایش می نالد و گفت و گوی تو دارد تو آنچه در خواب بینند/پوشیده در پرده های خیال آفرینند/تو آنچه در قصه خوانند تو آنچه بی اختیارند پیشش، خواهند و نامش ندانند امشب دلم آرزوی تو دارد
به دیدارم بیا هر شب/ در این تنهایی تنها و تاریک خدا مانند/ دلم تنگ است/ بیا ای روشن، ای روشن تر از لبخند/ شبم را روز کن در زیر سرپوش سیاهی ها/ دلم تنگ است
اساتید میگویند که بهترین کتابهای اخوان، «زمستان»، «آخر شاهنامه»، و «از این اوستا» است. کتاب «سه کتاب»، آغاز دوران کژی و کاستی شعرسرایی اخوان است، هرچند گهگاه در آن، هنرنماییهایی میکند. خلاصه حواستان باشد این کتاب، از کتابهای دوران اوج اخوان نیست. بهترست اول روی سه کتابی که پیشتر نام بردم متمرکز شوید بعد اگر دوست داشتید بیایید سراغ «سه کتاب». برای آشنایی با اخوان و اشعارش، کتاب «لولیوش مغموم» رو سفارش میکنم.
چهار ستاره. اخوان ثالث شاعر قدرتمند و تاثیرگذاریه....اشرافش به موضوعی که میخواد بیان کنه و دوستی که با کلمات داره در شعرهایی که سروده خیلی راحت به چشم مییاد. اگه شعر هایی مثل خان هشتم، پاییز، یا شهریار شهر سنگستان را از این شاعر نخونده بودم قطعا به این مجموعه نمرهی بالاتری میدادم ولی خب در هر حال خوندنش قطعا خالی از لطف نیست و ارزش وقتی که صرفش میشه را داره.
😚😚🖓👎👎👎👍👍👍موضوع بعضی از شعر هاشم بیگد