1. خانه
  2. /
  3. کتاب بهتر بنویسیم

کتاب بهتر بنویسیم

نویسنده: رضا بابایی
3.4 از 1 رأی

کتاب بهتر بنویسیم

درس نامهٔ درست نویسی، ساده نویسی و زیبانویسی
Let's write better
انتشارات: ادیان و مذاهب
٪10
250000
225000
معرفی کتاب بهتر بنویسیم
"بهتر بنویسیم" اثر "رضا بابایی"، یک "درس‌نامهٔ درست‌نویسی، ساده‌نویسی و زیبانویسی" برای همه‌ی آنهایی است که مدت‌ها به دنبال چنین ابزار و مرجع معتبری بودند.
کتاب "بهتر بنویسیم" به قلم "رضا بابایی"، بیشتر متمرکز بر نویسندگی مقالات و نوشته‌های علمی است. معمولا مهارت نویسندگان در کشور ما و در سراسر جهان برای روایت یا چیزی شبیه به آن به کار گرفته می‌شود. نویسنده در تعریف دیگری معنای کلی را کشف می‌کند که روز به روز پذیرفتنی می‌شود. برای نویسنده، ساختار و بافت زبانی اثر، تا حدودی ذهن و ضمیر او را به خود مشغول می‌نماید. این بدان معنا نیست که نویسندگان، صرف نظر از موضوع و محتوا، تنها به تظاهر و پرداختن به آرایه‌‌ها مشغول هستند؛ بلکه در اینجا مساله زبان‌آگاهی آنان است.
هر کسی که قلم به دست می‌گیرد و میل به برقراری ارتباط با دیگران از طریق نوشتن دارد، آرزویش این است که بتواند بهتر بنویسد. در "بهتر بنویسیم"، "رضا بابایی" به شما آموزش می‎دهد که برای بهبود نوشتن خود، باید حداقل چهار مرحله اصلی را طی کنید. هر یک از این مراحل، تمرکز فصلی در این کتاب را به خود اختصاص داده است. زیربنای نظری و پایه‌های نرم افزاری نوشتن در فصل اول مورد بحث قرار گرفته است. در فصل دو، اصول املا را خواهید آموخت. مزایا و هنجارهای سادگی در نوشتن در فصل سوم آمده است و زیبایی شناسی عنوان آخرین فصل کتاب است.
نویسنده کسی است که نه تنها از نوشتن قدردانی می‌کند و از آن لذت می برد، بلکه از آن نمی‌ترسد. نویسنده خوشنویسی است که اگر نتواند خوب یا عالی بنویسد، باید حداقل بتواند که خوانا و درست بنویسد. دقت و سادگی و شیوایی در نوشتن کافی است، چون اگر نوشتن برای کسی ساده باشد، زیاد می‌نویسد و زیاد نوشتن، خواه ناخواه به زیبانویسی می‌انجامد.
درباره رضا بابایی
درباره رضا بابایی
رضا بابایی زادهٔ ۱ خرداد ۱۳۴۳ در قزوین و درگذشتهٔ ۱۸ فروردین ۱۳۹۹ در قم ، نویسنده، دین‌پژوه، مولوی‌شناس و روشنفکر دینی بود. او تا پایان دبیرستان در قزوین تحصیل کرد و پس از آن برای ادامهٔ تحصیل وارد حوزهٔ علمیه شد و دروس حوزوی را تا سطوح عالی ادامه داد. وی بارها در جبهه‌های جنگ ایران و عراق حضور یافت. از سال ۱۳۷۰ تدریس فلسفه، متون عرفانی، ادبیات فارسی و عرب را در دانشگاه‌ها آغاز کرد. برگزاری بیش از سی دورهٔ آموزش نویسندگی در قم، تهران و شهرهای دیگر بخشی از کارنامهٔ علمی اوست. بابایی دارای ده‌ها کتاب و مقاله در زمینه‌های فرهنگی، ادبی و دین‌پژوهی بود.
قسمت هایی از کتاب بهتر بنویسیم

زیبانویسی، معنا و دایره ای به شدت فراخ و دگرگون شونده داره. این دگرگونی، هم در عرض است و هم در طول؛ یعنی هم در هر ساحتی از ساحت های نوشتاری، زیبانویسی معنایی ویژه داره، و هم در هر دوره ای از دوران های تاریخی؛ اما اونچه زیبانویسی رو در متون علمی دشوار و گاه ناممکن می کنه، ضرورت پرهیز از افتادن به دام ادبی نویسی است. مقاله، کتاب و هر نوشتاری که صبغۀ علمی داره، به هیچ وجه نباید گرفتار زبان ادبی بشه، زیبایی در متن علمی، غیر از زیبایی در متن ادبی است.

مقالات مرتبط با کتاب بهتر بنویسیم
مسابقه ادبی ایران کتاب (اولین دوره)
مسابقه ادبی ایران کتاب (اولین دوره)
ادامه مقاله
آشنایی با فن روایی «پیش آگاهی»
آشنایی با فن روایی «پیش آگاهی»

این تکنیک که با نام «آینه داری» نیز شناخته می شود، در صورت استفاده ی درست و مناسب، روشی عالی برای خلق تعلیق و تنش دراماتیک در مخاطبین است.

چگونگی خلق داستان های جدید از قصه های قدیمی
چگونگی خلق داستان های جدید از قصه های قدیمی

«زاویه ی دید»، داستان ها را به آثاری جدید تبدیل می کند و نشان می دهد ما به جای نیاز داشتن به مجموعه ای جدید از رویدادها، فقط به شیوه ای جدید برای نگاه کردن به آن ها نیاز داریم.

«عناصر داستانی» را بهتر بشناسیم
«عناصر داستانی» را بهتر بشناسیم

نوشتن یک داستان، مانند ساختن یک خانه است: ممکن است تمام ابزار و ایده های مورد نیاز را در اختیار داشته باشید، اما اگر پِی و و بنیان اثر محکم نباشد، حتی زیباترین سازه ها نیز دوامی نخواهند داشت.

آشنایی با شخصیت «ضد قهرمان» در ادبیات
آشنایی با شخصیت «ضد قهرمان» در ادبیات

کاراکترهایی پیچیده که وجهی تاریک در وجود آن ها به چشم می خورد

نظر کاربران در مورد "کتاب بهتر بنویسیم"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

رضا بابایی در کتاب خود «بهتر بنویسیم» می‌گوید: چگونه می‌توان برای کلماتی مانند «دین»، «انسان»، «شعر»، «ادب»، «توکل»، «شهادت»، «کلاس»، «سماور»، «سینما»، «قانون»، «لنگر» و هزاران واژهٔ غیر فارسی دیگر برابر‌های فارسی یافت و جای آن‌ها نشاند و همان معانی و بار معنایی را فهمید؟ آری؛ کاربرد «شکیبایی» یا «بردباری» به جای «صبر»، و «سپاس» به جای «شکر» و «جفت» به جای «زوج»، و «چندوچون» به جای «کم‌وکیف» و صد‌ها نمونهٔ دیگر بهتر یا «به سوی بهتری» است؛ اما هماره باید به مأنوس بودن کلمه و رواج آن نیز نظر داشت؛ زیرا «بیگانهٔ مأنوس، گاهی بهتر از فارسی نامأنوس است.» وی اضافه می‌کند که: پاره‌ای از کلمات وِجههٔ فرامرزی یافته‌اند و در حال حاضر نیز معادلی در زبان فارسی برای آن‌ها نیست؛ مانند «اینترنت»، «اتم»، «رادیو»، «فیلم»، «سینما»، «اسید»، «ویتامین» و «موتور» کاربرد آن‌ها در متن‌های فارسی همچون رفت‌وآمد ماشین‌های خارجی در خیابان‌های ایران است و کاری نمی‌توان کرد. در ادامه به وام‌واژه‌هایی در زبان فارسی اشاره می‌کند که دچار دگردیسی شده‌اند و می‌افزاید: بسیاری از وام‌واژه‌ها در زبان فارسی معنایی دیگر یافته‌است که در این صورت خودی محسوب می‌شود و اطلاق «بیگانه» یا «مهمان ناخوانده» بر آن‌ها جای درنگ دارد. مثلاً کلمهٔ «وکیل» در فارسی معنایی یافته است که در زبان مبدأ واجد چنین معنایی نیست. در زبان عربی به جای وکیل از «محامی» استفاده می‌شود. همچنین به حق رأی، «حق‌التصویب» می‌گویند و به جای «انقلاب» کلمهٔ «ثور» را به کار می‌برند.

1402/11/06 | توسطمحمد اکمل عفتی شهرودی
0
|

احتمالا بهترین کتابیه که درباره نویسندگی و اصول نوشتن به فارسی نوشته شده. قلم نویسنده بسیار شیوا و روان، و تکنیک‌های آموزش داده شده فوق العاده ظریفه. اونایی که به نوشتن علاقه دارن، از زیر سنگم شده باید اینو پیدا کنن و چندین و چند بار بخونن.

1400/09/16 | توسطشغچ - کاربر سایت
10
|