1. خانه
  2. /
  3. کتاب انتقام لمیاء

کتاب انتقام لمیاء

نویسنده: جرجی زیدان
3.5 از 1 رأی

کتاب انتقام لمیاء

دختر قیروان
Lemia
انتشارات: پل
٪15
210000
178500
معرفی کتاب انتقام لمیاء
معزالدین فاطمی، خلیفه فاطمی، در سال 356 هجری ساکن شهر منصوریه است، او رازی را در سر دارد که جز فرمانده وفادارش جوهر به کسی دیگر نتواند گفت، معز معتقد است که نباید دو خلیفه در دنیا باشند و لازم است تا هرچه زودتر به خلافت عباسیان پایان داده شود، جوهر نیز با او هم عقیده است اما از دسیسه بیم دارد و ترسان است از این که حمدون و دیگران به دشمنی با آن ها برخیزند، او چاره کار را تنها در این می داند که لمیاء دختر زیبا و دلاور او را به گونه ای محترمانه که بوی حمایت و دوست داشتن بدهد گروگان بگیرد یعنی راه گشایش را این می داند که لمیاء را برای فرزند خود خواستگاری کند، به این ترتیب میان آن ها پیوند خویشاوندی برقرار می شود و پدر او و مردانش از طرفداران آن ها می گردند.
انتقام لمیاء رمانی تاریخی است که گاه عناصری در آن مشاهده می گردد که چندان با تاریخ زمانی که از آن دلالت دارد همخوانی ندارد و لازم است خواننده تنها از جنبه تاریخی آن بهره جوید و چندان خود را درگیر این عناصر و کلمات نسازد.
درباره جرجی زیدان
درباره جرجی زیدان
جُرجی زیدانی (۱۴ دسامبر ۱۸۶۱، بیروت - ۲۲ ژوئیهٔ ۱۹۱۴، قاهره) تاریخ‌نگار، داستان‌نویس، و روزنامه‌نگار عرب‌زبان لبنانی است که برای نوشتن ۲۳ رمان تاریخی و تأسیس نشریهٔ الهلال معروف است. طی نهضت بیداری عرب‌ها و شکل‌گیری جنبش النهضة، قصد او از نوشتن رمان‌های تاریخی، آشنا نمودن مردمان عرب با فرهنگ و تاریخ خود بوده‌است. بیشتر شهرت زیدان به سبب داستان‌های تاریخی اوست و زیدان را پیشگام این نوع ادبی می‌دانند. زیدان ۲۲ داستان تاریخی دارد که اولی المملوک‌الشارِد (چاپ ۱۸۹۱) و آخری شجرة الدّر (چاپ ۱۹۱۴) است. از این میان، هفده داستان به تاریخ عرب و اسلام تا عصر صلاح‌الدین ایوبی بر می‌گردد، چهار داستان متعلق به تاریخ جدید مصر و یکی هم متعلق به تحولات عثمانی است. زیدان تحت تأثیر و نفوذ داستان‌نویسان اروپایی، به خصوص والتر اسکات و الکساندر دوما، بوده و گرچه نتوانسته به سطح هنری آن‌ها برسد، در این زمینه در ادبیات عرب موفق بوده‌است. در این داستان‌ها زیدان قصد دارد وقایع گذشته را در روند دگرگونی حیات سیاسی عرب روایت کند؛ ازاین‌رو، جنبه تعلیمی و سرگرمی داستان‌ها بر جنبه هنری آن‌ها برتری دارد. داستان‌های وی طرح ساده‌ای دارند. محور اصلی این داستانها، عشق مجازی به زیبایی مسحورکننده زنی است که غالباً واقعیت مستند تاریخی ندارد. وی واقعیت‌های تاریخی را با این عشق مجازی می‌آمیزد و با نثری ساده و ایجاد کشمکش و تعلیق و هیجان، خواننده را تا پایان با خود همراه می‌کند. داستان‌های وی بارها تجدید چاپ و به فارسی، ترکی، هندی، روسی، آلمانی و برخی زبان‌های دیگر ترجمه شده‌است. ناقدان شیوه داستان‌نویسی زیدان را ستایش می‌کنند، اما داستان‌هایش اعتبار تاریخی ندارند. به‌نظر می‌رسد که زیدان تعمداً، برای تحقیر عرب‌ها، تاریخ آن‌ها را تحریف کرده‌است. نویسندگانی نظیر فَرح أَنطون در داستان أورشلیم الجدیدة و القائم مقام نسیب بک در داستان خفایا مصر از او پیروی کرده‌اند، ولی هیچ‌کدام نتوانسته‌اند به محبوبیت زیدان دست یابند.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب انتقام لمیاء" ثبت می‌کند