1. خانه
  2. /
  3. کتاب عذرای قریش

کتاب عذرای قریش

نویسنده: جرجی زیدان
3 از 1 رأی

کتاب عذرای قریش

Ozraye Ghoreish
انتشارات: پل
٪15
190000
161500
معرفی کتاب عذرای قریش
کتاب پیش رو که به قلم تاریخ نگار، داستان نویس و روزنامه نگار لبنانی نگارش شده رمانی تاریخی است پیرامون دختری که عشقی مقدس او را احاطه کرده است.
اسما دختری جوان، خوش سیرت، بزرگ منش و زیبا رو است که همراه مادر بیمارش، همسر مادر و مردی جوان به نام مروان که از او خواستگاری کرده و نسبتی با خلیفه عثمان دارد از خانه خود به سوی مدینه حرکت کرده و در طول مسیر حال مادرش ناخوش تر شده است. مادر که مریم نام دارد با نقشه ای در ذهن این سفر را ترتیب داده تا بتواند از علی علیه السلام که همواره درددیدگان و مظلومان را حمایت می کند برای جلوگیری از ازدواج دخترش با مروان یاری بطلبد زیرا نه اسماء راضی به این وصلت است و نه خودش. آن ها در نزدیکی مدینه در جایی به نام قباء توقف می کنند، این در حالی است که زن احساس می کند هر آن مرگش فرا می رسد و باید حضرت علی را ملاقات کند تا هم موضوع اسماء را پیش بکشد و هم رازی را با ایشان در میان بگذارد.
درباره جرجی زیدان
درباره جرجی زیدان
جُرجی زیدانی (۱۴ دسامبر ۱۸۶۱، بیروت - ۲۲ ژوئیهٔ ۱۹۱۴، قاهره) تاریخ‌نگار، داستان‌نویس، و روزنامه‌نگار عرب‌زبان لبنانی است که برای نوشتن ۲۳ رمان تاریخی و تأسیس نشریهٔ الهلال معروف است. طی نهضت بیداری عرب‌ها و شکل‌گیری جنبش النهضة، قصد او از نوشتن رمان‌های تاریخی، آشنا نمودن مردمان عرب با فرهنگ و تاریخ خود بوده‌است. بیشتر شهرت زیدان به سبب داستان‌های تاریخی اوست و زیدان را پیشگام این نوع ادبی می‌دانند. زیدان ۲۲ داستان تاریخی دارد که اولی المملوک‌الشارِد (چاپ ۱۸۹۱) و آخری شجرة الدّر (چاپ ۱۹۱۴) است. از این میان، هفده داستان به تاریخ عرب و اسلام تا عصر صلاح‌الدین ایوبی بر می‌گردد، چهار داستان متعلق به تاریخ جدید مصر و یکی هم متعلق به تحولات عثمانی است. زیدان تحت تأثیر و نفوذ داستان‌نویسان اروپایی، به خصوص والتر اسکات و الکساندر دوما، بوده و گرچه نتوانسته به سطح هنری آن‌ها برسد، در این زمینه در ادبیات عرب موفق بوده‌است. در این داستان‌ها زیدان قصد دارد وقایع گذشته را در روند دگرگونی حیات سیاسی عرب روایت کند؛ ازاین‌رو، جنبه تعلیمی و سرگرمی داستان‌ها بر جنبه هنری آن‌ها برتری دارد. داستان‌های وی طرح ساده‌ای دارند. محور اصلی این داستانها، عشق مجازی به زیبایی مسحورکننده زنی است که غالباً واقعیت مستند تاریخی ندارد. وی واقعیت‌های تاریخی را با این عشق مجازی می‌آمیزد و با نثری ساده و ایجاد کشمکش و تعلیق و هیجان، خواننده را تا پایان با خود همراه می‌کند. داستان‌های وی بارها تجدید چاپ و به فارسی، ترکی، هندی، روسی، آلمانی و برخی زبان‌های دیگر ترجمه شده‌است. ناقدان شیوه داستان‌نویسی زیدان را ستایش می‌کنند، اما داستان‌هایش اعتبار تاریخی ندارند. به‌نظر می‌رسد که زیدان تعمداً، برای تحقیر عرب‌ها، تاریخ آن‌ها را تحریف کرده‌است. نویسندگانی نظیر فَرح أَنطون در داستان أورشلیم الجدیدة و القائم مقام نسیب بک در داستان خفایا مصر از او پیروی کرده‌اند، ولی هیچ‌کدام نتوانسته‌اند به محبوبیت زیدان دست یابند.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب عذرای قریش" ثبت می‌کند