کتاب مفهوم تاریخ

History
(واژه ها و روش ها)
کد کتاب : 58237
مترجم :
شابک : 978-9642072798
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 286
سال انتشار شمسی : 1400
سال انتشار میلادی : 1992
نوع جلد : شومیز
سری چاپ : 1
زودترین زمان ارسال : 12 اردیبهشت

معرفی کتاب مفهوم تاریخ اثر عبدالله عروی

"مفهوم تاریخ" اثری است به قلم "عبدالله عروی" که در آن تاریخ را از دریچه‌ی "واژه ها و روش ها" بررسی می‌کند. "عبدالله عروی" تاریخ را به دلیل فایده آن در تمرکز بر حوزه آثار تاریخی که برخاسته از ضرورت‌ها و نیازهای جامعه است، به عنوان اصلی بزرگتر برای تحلیل و تفسیر پدیده‌های انسانی در نظر گرفته است. در این بررسی، مهم‌ترین رویکرد او این است که "مفهوم تاریخ" حقیقتا تاریخ انسان‌ها و برای انسان‌هاست. به این معنا که آنچه را که انسان می‌پذیرد تا از آن عبرت بگیرد، و آنچه در آن معنا وجود دارد و در انسان اثری می‌گذارد، باید حفظ شود. این همان چیزی است که ما را به درک تفاوتی فرا می‌خواند که او بین یک تاریخ کلی که شامل مجموع حقایق است، تا بازه‌ی زمانی که جهان آن را تاریخ جامع کیهانی می‌خواند، دعوت می‌کند.
"عبدالله عروی" معتقد است رابطه بین این دو تاریخ یک رابطه همخوانی است و توضیح آن به این دلیل است که قدما فکر می کردند که تمام حقایق گذشته در یک فرد آگاه حفظ می شود که توانایی‌هایش از توانایی‌های انسان ها بیشتر است. این همان چیزی است که "عبدالله عروی" انکار می‌کند و معتقد است تاریخ جهان را فقط انسان می‌تواند حفظ کند و روایت کند، وگرنه انسان چگونه آن را از طریق غیر انسان می‌شناسد.
هیچ حقیقت تاریخی مطلقی وجود ندارد، زیرا پژوهش تاریخی، مفهوم مطلق را از بین می‌برد و آن را دفن می‌کند، چرا که مثلا نمی‌توان حقایق را از شرایط انسانی و بشری آنها در آن زمان جدا کرد. بنابراین ما در "مفهوم تاریخ" انسان را سازنده تاریخ می بینیم. تا زمانی که تاریخ دستاورد آگاهی بشری باشد، تاریخ گرایی در نزد "عبدالله عروی" به عنوان راهی برای آگاهی از عقب ماندگی تاریخی به حساب می‌آید.

کتاب مفهوم تاریخ

عبدالله عروی
عبدالله عروی (متولد 7 نوامبر 1933) مورخ رمان نویس و فیلسوف مورخی، به زبان عربی و فرانسوی است. وی یکی از روشنفکران برجسته مراکش به حساب می آید.عروی در سال 1933 در آزمور متولد شد. مادرش وقتی دو ساله بود درگذشت. او قبل از ورود به دبستان عمومی در هفت سالگی، در كوتاب تحصیل كرد و در آنجا از سال 1941 تا 1945 تحصیل كرد. در سال 1945 ، وی برای تحصیل در دانشكده سیدی محمد در مراكش، یك جایزه دریافت كرد، كه در آنجا 5 سال ماند. پس از آن از سال 1949 تا 1951 در Lycée Lyautey در کازابلانکا و Lycé...
قسمت هایی از کتاب مفهوم تاریخ (لذت متن)
تاریخ چیست؟ مورخ کدام است؟ خبر، روایت، رویداد، واقعه، پیشامد، سند، گواه، نشانه، چه معنایی دارد؟ آیا مورخ خبر را که توصیف شفاهی رویداد است، آنچنان که هست ثبت می کند؟ در این صورت چه تفاوتی میان مورخ و روزنامه نگار یا میان تاریخ طبری و تاریخ ابن خلدون است؟ اساسا هر خبری می تواند مواد خام مورخ باشد یا تنها رویدادهای با اهمیت رویدادهای تاریخی هستند؟ تاریخ ثبت گذشته است یا اینکه گذشته مرده و از میان رفته و تاریخ ساخته و پرداخته مورخ است؟