1. خانه
  2. /
  3. کتاب قصه های بهرنگ

کتاب قصه های بهرنگ

نویسنده: صمد بهرنگی
3.9 از 1 رأی

کتاب قصه های بهرنگ

collection of stories
انتشارات: بهزاد
٪15
100000
85000
معرفی کتاب قصه های بهرنگ
صمد بهرنگی در دوم تیرماه 1318 در محله چرنداب تبریز در خانواده ای زحمتکش به دنیا آمد. او بی شک یکی از شخصیت های مطرح ادبیات کودکان و نوجوانان در دوران معاصر می باشد. صمد معتقد به حل ریشه ای مشکلات جامعه بود و به همین خاطر به سراغ کودکان رفت. او شیوه نقد و بحث را به داخل قصه کشید و شخصیت های آن را از عمیق ترین لایه های جامعه انتخاب می کرد. قصه های او مملو از امید است و در پایان هر قصه همیشه پیروزی متعلق به قهرمان قصه می باشد. صمد در قصه هایش با ساده ترین و دلنشین ترین بیان واقعیات حاکم بر زندگی و اجتماع را تشریح می کند و در جای آن ها می خواهد راهی برای تغییر محیط خود پیدا کند. قصه های او آن لطافت هنری را لازم دارد که مخاطبان دیگری به جز کودکان را نیز پیدا کند. سرانجام صمد بهرنگی در 9 شهریور 1347 با مرگ مشکوک خود در رود ارس جاودانه شد. از آثار او می توان، تلخون، اولدوز و کلاغ ها، کچل کفترباز، یک هلو هزار هلو، ماهی سیاه کوچولو ( برنده جایزه نمایشگاه بولون ایتالیا و بی نال چکسلواکی) افسانه های آذربایجان، کندوکاو در مسائل تربیتی ایران را نام برد.
درباره صمد بهرنگی
درباره صمد بهرنگی

صمد بهرنگی در ۲ تیر ۱۳۱۸ در محله چرنداب در جنوب بافت قدیمی شهر تبریز در خانواده‌ای تهی‌دست چشم به جهان گشود. پدر او «عزت» و مادرش «سارا» نام داشتند. صمد دو برادر و سه خواهر داشت. پدرش کارگری فصلی بود که بیشتر به شغل زه‌تابی (آنکه شغلش تابیدن زه و تهیه کردن رشته تافته از روده گوسفند و حیوانات دیگر باشد) زندگی را می‌گذراند و خرجش همواره بر دخلش فزونی داشت. برخی اوقات نیز مشک آب به دوش می‌گرفت و در ایستگاه «وازان» به روس‌ها و عثمانی‌ها آب می‌فروخت. بالاخره فشار زندگی وادارش ساخت تا با فوج بیکارانی که راهی قفقاز و باکو بودند به قفقاز برود. رفت و دیگر بازنگشت.

صمد بهرنگی پس از تحصیلات دبستان و دبیرستان در مهر ۱۳۳۴ به دانشسرای مقدماتی پسران (تبریز) رفت و در خرداد ۱۳۳۶ از آنجا فارغ‌التحصیل شد. از مهر همان سال و در حالیکه تنها هجده سال سن داشت آموزگار شد و تا پایان عمر در آذرشهر، ممقان، قاضی‌جهان، گوگان، و آخی‌جهان در استان آذربایجان شرقی که آن زمان روستا بودند تدریس کرد. در مهر ۱۳۳۷ برای ادامهٔ تحصیل در رشته زبان و ادبیات انگلیسی به دورهٔ شبانهٔ دانشکده ادبیات فارسی و زبان‌های خارجی دانشگاه تبریز رفت و هم‌زمان با آموزگاری، تحصیلش را تا خرداد ۱۳۴۱ و دریافت گواهی‌نامهٔ پایان تحصیلات ادامه داد.

دسته بندی های کتاب قصه های بهرنگ
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب قصه های بهرنگ" ثبت می‌کند