1. خانه
  2. /
  3. کتاب ارض ملکوت

کتاب ارض ملکوت

نویسنده: هانری کربن
3.7 از 1 رأی

کتاب ارض ملکوت

کالبد رستاخیزی انسان از ایران مزدایی تا ایران شیعی
Spiritual Body and Heavenly Earth
انتشارات: سوفیا
٪10
470000
423000
معرفی کتاب ارض ملکوت
"ارض ملکوت" به قلم "هانری کربن"، "کالبد رستاخیزی انسان از ایران مزدایی تا ایران شیعی" را مورد بررسی قرار می دهد. بخش نخست کتاب که به عنوان مقدمه ای برای برگزیده های او از متون سنتی وی عمل می کند ، حجیم و مملو از اطلاعات است.
"هانری کربن" موضوع مورد بررسی را را با سخت گیری ارسطویی مورد بحث قرار می دهد ، چرا که او به یک اندازه در فلسفه تومیستی و اسلامی که هر دو از ارسطو الهام گرفته اند ، تبحر دارد. "هانری کربن" در "ارض ملکوت" به وضوح ماموریتی را دنبال می کند. او می پرسد: "امروز همه این ها برای ما چه معنایی دارد؟ چیزی نه بیشتر و نه کمتر از آن چیزی که به سمت آن می رویم ، چیزی که هر یک از ما در شمایل مادی خود به آن شکل می دهیم."

قسمت دوم شامل منتخبی از متون سنتی یکی از عارفان برجسته ی قرن دوازدهم شیخ الدین یحیی سهروردی ، محی الدین بن عربی ، داود قیصری ، عبد الکریم جیلی و هفت عارف دیگر به ترتیب تاریخی است که از جمله آن ها می توان به شیخ احمد احسایی ، بنیانگذار مکتب شیخی در اوایل قرن نوزدهم ، و دو نفر از جانشینان او اشاره کرد. زمانی که خواننده به بخش دوم کتاب می رسد، متوجه می شود که چرا "هانری کربن" در قسمت اول چنین عجله ای برای رسیدن به بخش دوم داشته است. قسمت دوم هسته ی اصلی کتاب است. "هانری کربن" متون سنتی را خودش (به فرانسه) انتخاب و ترجمه کرده و بارها و بارها به خوانندگان خود یادآوری می کند که هنوز به تلاش زیادی برای اینکه این متون در دسترس غربی ها قرار بگیرد، نیاز است.
درباره هانری کربن
درباره هانری کربن

هانری کوربَن (یا با تلفظ فرانسوی آنری کُربَن) (به فرانسوی: Henry Corbin) (زادهٔ ۱۴ آوریل ۱۹۰۳ - درگذشتهٔ ژوئیهٔ ۱۹۷۸) فیلسوف، ایران‌شناس، اسلام‌شناس، و شیعه‌شناس فرانسوی بوده‌است. او بخشی از عمر خود را در ایران و خاورمیانه سپری کرد.

هانری کربن در ۱۴ آوریل ۱۹۰۳ در پاریس به دنیا آمد. پدرش هانری آرتور کربن، یک مدیر تجاری، و مادرش اوژن فورنیه کربن بودند. آموزش‌های مذهبی کاتولیک را در کودکی آموخت و در مدرسه علوم مسیحی به نهضت پروتستان علاقه‌مند شد. وی در سال ۱۹۲۲ از مدرسه دیر سنت ماور پاریس دیپلم گرفت و برای تحصیلات دانشگاهی از ۱۹۲۳ به «مدرسه عملی مطالعات عالی» دانشگاه سوربن رفت و در سال ۱۹۲۵ لیسانس فلسفه و در ۱۹۲۸ با رساله‌ای راجع به آرای رواقی و آگوستینی در اندیشه لویی د لئون ، شاعر سده ۱۶ اسپانیایی فارغ‌التحصیل شد و بابت آن از دانشگاه سالامانکا جایزه دریافت کرد. وی همچنین از سال ۱۹۲۷–۱۹۲۶ دروسش را در مدرسه زبان‌های شرقی آغاز کرد و با زبان‌های عربی، سانسکریت آشنا شد و در سال ۱۹۲۹ در زبان‌های عربی، فارسی و ترکی مدرک گرفت و به همکاری با کتابخانه ملی پاریس پرداخت. در سال ۱۹۳۳ کوربن با استلا لینهارت دختر کشیش و انسان‌شناس فرانسوی، موریس لینهارت ازدواج کرد. 

هانری کربن، اولین مترجم آثار مارتین هایدگر به زبان فرانسه و همچنین معرفی‌کنندهٔ فلسفهٔ اشراق سهروردی و حکمت متعالیهٔ ملاصدرا به اروپاییان بوده‌است. وی صاحب مکتبی در تاریخ فلسفهٔ اسلامی است و معتقد است فلسفه اسلامی معادل فلسفه عربی نیست و با مرگ ابن رشد پایان نیافته‌است، بلکه سنتی زنده و پویاست که در شرق جهان اسلام، بخصوص حوزه فرهنگی ایران، تداوم یافته و با بهره‌گیری از احادیث امامان شیعه و امتزاج با فلسفهٔ ایران باستان و عرفان نظری به اوج رسیده‌است.همچنین از پایه‌گذاران فلسفه تطبیقی است که به نقادی فلسفهٔ مدرن غرب بر اساس سنت فلسفهٔ اسلامی می‌پردازد.

کوربن گرچه هنگام تولد پروتستان بود، با سنت کاتولیک پرورش یافت. در ۱۹۲۸ از طریق مدیر بخش مطالعات اسلامیِ سوربُن با نوشته‌های سهروردی آشنا شد. سال‌ها بعد کوربن اظهار داشت که آشنایی‌اش با سهروردی، تکلیف سرنوشت معنوی او را برای عبور از این جهان مشخص کرد.

نکوداشت های کتاب ارض ملکوت

از مهم ترین و پیشگامانه ترین آثار کربن که نسخه اصلی آن به فرانسه است. . .وی در این اثر دامنه و اقلیمی کامل از جهان معنوی حکما و عرفای ایرانی را آشکار ساخته است.

Seyyéd Hossein Nasr, Religious Studies
قسمت هایی از کتاب ارض ملکوت

آراء عارفان و حکیمان مسلمان از سهروردی تا ملاصدرا در این اثر بررسی شده و گزیده هایی از متون آن ها نیز در اختیار خواننده قرار گرفته است؛ ولی به شخصیت های پس از ملاصدرا و آراء ایشان آن گونه که باید پرداخته نشده است. می دانیم که پس از ملاصدرا اندیشمندان بزرگی در ایران ظهور یافته اند و سنت صدرایی تا به امروز سنت اصلی اندیشه ایرانی است.

با نفخۀ قیامت، جسم اصلی، در قامت تام و ثابت خویش عیان می شود، اما جسم «الف» که فقط گرد کدورتی بر لطافت تامّ جسم ب بود دیگر ظاهر نمی شود یا به تعبیر بهتر در لطافت کاملا نورانی جسم «ب» یکسره مستحیل می گردد.

مقالات مرتبط با کتاب ارض ملکوت
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب ارض ملکوت"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

سلام کتاب بسیارمفیدی است ولی متاسفانه اشتباهات چاپی متعددی دارد

1401/07/01 | توسطکاربر سایت
1
|

بسیار عالی و درجه یک بود ، یک کتاب کاملا مفید و موثر

1401/04/11 | توسطسروش محمدی
0
|