1. خانه
  2. /
  3. کتاب بنیاد مابعدالطبیعه اخلاق

کتاب بنیانگذاری برای مابعدالطبیعه اخلاق

2 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
4 از 2 رأی

کتاب بنیانگذاری برای مابعدالطبیعه اخلاق

Grundlegung zur Metaphysik der Sitten
ناموجود
180000
4 از 1 رأی

کتاب بنیاد مابعدالطبیعه اخلاق

Groundwork of the Metaphysics of Morals
مترجم:
انتشارات: خوارزمی
ناموجود
147000
معرفی کتاب بنیاد مابعدالطبیعه اخلاق
کتاب بنیاد مابعدالطبیعه اخلاق از فیلسوف بزرگ «امانوئل کانت» که در سال 1785 منتشر شد ، در کنار جمهوری افلاطون و اخلاق نیکوماخسی ارسطو به عنوان یکی از عمیق ترین و تأثیرگذارترین آثار در فلسفه اخلاق که تاکنون نوشته شده است ، قرار دارد.
به گفته خود کانت ، هدف آن شناسایی و تأیید اصل عالی اخلاق است. او استدلال می کند که انسانها هدفهای خودشان هستند و هرگز فقط به عنوان وسیله ای مورد استفاده قرار نمی گیرد و تعهدات جهانی و بدون قید و شرط باید بیانگر توانایی انسان برای خودمختاری و خودگردانی باشد. به همین ترتیب ، آنها تابع قوانین آزادی هستند.
همچنین به عنوان مبانی متافیزیک اخلاقیات ، اولین مقاله ایمانوئل کانت است. آثار او در مورد فلسفه اخلاق یکی از تأثیرگذارترین ها در این زمینه باقی مانده است. کانت تحقیق خود را به عنوان یک کار اخلاقی بنیادی تصور می کند - موضوعی که زمینه را برای تحقیقات آینده با توضیح مفاهیم اصلی و اصول نظریه اخلاقی ، و نشان دادن هنجار بودن آنها برای عوامل منطقی ، روشن می کند.

کانت قصد دارد اصل اساسی اخلاق را نادیده بگیرد و نشان دهد که این در مورد ما نیز صدق می کند.
او یک استدلال پیشگویی ارائه می دهد که درستی عمل را اصولی تعیین می کند که شخص براساس آن تصمیم می گیرد. این کاملا در تضاد با نظریه های حس اخلاقی و نظریه های اخلاقی غایت شناختی است که در زمان فعالیت کانت بر فلسفه اخلاق تسلط داشتند.

در کتاب بنیاد مابعدالطبیعه اخلاق کانت با ایجاد انگیزه برای نیاز به فلسفه اخلاقی ناب ، برخی نکات مقدماتی خود را توضیح می دهد.

کانت با تأیید ایده یونان باستان مبنی بر تقسیم سه گانه فلسفه به منطق ، فیزیک و اخلاق، کار خود را ارائه می دهد.
درباره ایمانوئل کانت
درباره ایمانوئل کانت
امانوئل کانت، زاده ی 22 آوریل 1724 و درگذشته ی 12 فوریه 1804، فیلسوف برجسته ی آلمانی بود.کانت در کونیگسبرگ، مرکز پروس شرقی، در خانواده ای متوسط و مسیحی زاده شد.او در دانشگاه کونیگسبرگ به تحصیل فلسفه و ریاضیات پرداخت و پس از دانشگاه چند سالی تدریس خصوصی کرد. کانت در سی و یک سالگی، در دانشگاه، مدرس بدون حقوق رسمی شد؛ یعنی حقوق او به شهریه ای وابسته بود که شاگردان می پرداختند و گاهی مجبور می شد بخشی از کتاب هایش را برای دوری از مشکلات مالی بفروشد. او پانزده سال در این شغل باقی ماند و در این مدت دو بار تقاضای استادی کرد که هر دو دفعه رد شد. کانت سر انجام در سال 1770 به مقام استادی منطق و فلسفه ی متافیزیک در دانشگاه کونیگسبرگ دست یافت.کانت تجربه گرایی و عقل گرایی ابتدایی مدرن را در هم آمیخت و تا به امروز تأثیر مهم او در متافیزیک، معرفت شناسی، اخلاق، فلسفه ی سیاسی، زیبایی شناسی و دیگر حوزه ها ادامه دارد.
دسته بندی های کتاب بنیاد مابعدالطبیعه اخلاق
قسمت هایی از کتاب بنیاد مابعدالطبیعه اخلاق

به همین گونه است همه قوانین و اخلاقی دیگر به معنای درست این اصطلاح او نیز باید پذیرفت که اساس تکلیف را باید نه در طبیعت انسان، یا در اوضاع و احوال جهانی محیط بر او، بلکه صرفا و به نحو پیشین ایا مقدم بر تجربه در مفاهیم خرد ناب جست، و هر گونه حکم دیگر که بر اساس مجرد اصول تجربه استوار باشد، اگرچه شاید از بعضی جهات، کلی او عام) به شمار أید (( تا جایی که ولو به کمترین اندازه، (مثلا شاید فقط نسبت به یک انگیزه، بر بنیاد تجربی تکیه زند !)، چنین حکمی، هر چند هم قاعدهای عملی باشد. هرگز نمی تواند نام قانون اخلاقی به خود گیرد.

پس نه تنها قوانین اخلاقی و اصول آنها در ماهیت خود با هر گونه دانش عملی دیگری که در آن چیزی از تجربه هست تفاوت | دارد، بلکه تمامی فلسفه اخلاق به طور کامل بر بخش محض او غیر تجربی خویش استوار است، و چون در حق انسان اطلاق می شود از شناخت خود انسان انسان شناسی) به هیچ گونه مابه نمی گیرد، بلکه قوانینی پیشین او مقدم بر تجربه را در حق انسان همچون ذاتی معقول حمل میکند.

این قوانین بی گمان به داوری آبدیده از آزمون نیاز دارند تا از یک سو تمیز دهند که خود در کدام زمینه ها به کار می آیند و از سوی دیگر باید به درون آواده آدمیان راه یابند و بر رفتارشان اثر گذارند، زیرا انسان چندان از گرایش های گوناگون اثر می پذیرد که هر چند پذیرای اندیشه خرد ناب عملی باشد،

مقالات مرتبط با کتاب بنیاد مابعدالطبیعه اخلاق
«تجربه‌گرایی» در فلسفه
«تجربه‌گرایی» در فلسفه
ادامه مقاله
تحول ‌«امانوئل کانت» در فلسفه
تحول ‌«امانوئل کانت» در فلسفه

این ایده که جهان پیرامون به ذهن انسان وابسته است، یکی از بزرگ‌ترین مشارکت های «کانت» در فلسفه به شمار می رود و همچنان موضوعی مهم و بحث‌برانگیز در نظر گرفته می شود.

«امانوئل کانت» را بهتر بشناسیم
«امانوئل کانت» را بهتر بشناسیم

«کانت» در دوره ای بسیار جالب توجه در تاریخ یعنی دوره ای که آن را با نام «عصر روشنگری» می شناسیم، به خلق اثر پرداخت.

چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم

مطالعه ی فلسفه به منظور درک چگونگی تکامل ذهن و اندیشه ی بشر در طول زمان، اهمیت بسیاری دارد

نظر کاربران در مورد "کتاب بنیاد مابعدالطبیعه اخلاق"
3 نظر تا این لحظه ثبت شده است

ترجمه مسعود حسینی بهتره

1403/01/06 | توسطمحسن دوست‌کامی
0
|

از نظر من بعد از خواندن ترجمه‌ی نشر نی از مسعود حسینی در عین غنی بودن بسیار سنگینه و مترجم با افزودن کلمات اضافی جمله‌ی اصلی رو کمی سخت فهم و به انحراف کشانده؛ همینطور بعضی از قسمت‌های اون واقعا خوانش سختی داره که از معایب این نشر محسوب میشود و درنتیجه یادآوری مطالب اون سخت میشه. فکر میکنم نشر خوارزمی ترجمه‌ی خوانا و فلسفی‌تری داشته باشه.

1402/10/19 | توسطامیر روستایی
0
|

عالی بود ، خیلی عالی

1402/01/13 | توسطامیر سبزوار - کاربر سایت
2
|