1. خانه
  2. /
  3. کتاب گل و گیاه در هزار سال شعر فارسی

کتاب گل و گیاه در هزار سال شعر فارسی

نویسنده: بهرام گرامی
3.1 از 1 رأی

کتاب گل و گیاه در هزار سال شعر فارسی

(همراه با شرح و معنی همه ابیات مربوط به گل و گیاه در دیوان حافظ)
Flowers and plants in a thousand years of the persian poetry
انتشارات: فرهنگ معاصر
ناموجود
560000
معرفی کتاب گل و گیاه در هزار سال شعر فارسی
کتاب “گل و گیاه در هزار سال شعر فارسی” نوشته‌ی بهرام گرامی است آغاز شعر فارسی تاکنون ده‌ها میلیون بیت از هزاران شاعر در زمینه‌های مختلف به‌جای مانده که بخشی از آن در اشاره به گل‌ها و میوه‌ها و دیگر گیاهان است. شاعران نکته‌سنج شعر فارسی،به خصوصیات و ویژگی‌های گل‌ها و گیاهان واقف بوده‌اند و طی قرن‌ها تشبیهات و استعاره‌های بدیعی از گل و گیاه پدید آورده‌اند.دریای تشبیهاتی که در شعر کهن وجود دارد، در اشعار شعرای معاصر یافت نمی شود. این اثر حاصل پژوهش گسترده‌ای است که طی دوازده سال به نتیجه رسیده است. طی این دوره یازده و نیم‌قرن ، سیزده هزار شاعر داریم که بخشی از اشعار آن‌ها مربوط به گل و گیاه است. گفتنی است که ایرج افشار در بخشی از مقدمه کتاب آورده است: مولف نگاه حافظ را شایسته آن دانسته است که گفتاری جدا و حتی در پیشانی کتاب طرح کند، زیرا دید آن سخن‌سرای بزرگ دارای معنویتی دگرگونه است و هر گلی را که به باغ شعر خود نشانیده بدان برجستگی و حشمت داده است.
درباره بهرام گرامی
درباره بهرام گرامی
دکتر بهرام گرامی (متولد سال 1320)، دارای درجه دکترای علوم گياهی و ويراستار دانشنامه ايرانيکا است. وی از سال 1364 عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان بوده است.
نظر کاربران در مورد "کتاب گل و گیاه در هزار سال شعر فارسی"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

این کتاب بسیار اثری خوب و جامع است که شما با خواندن آن با اقسام گل و گیاه ناشناخته در شعر پارسی آشنا شده و به رموز ادبی و کاربرد آنها در اشعار شاعران به خوبی آشنا می‌شوید.

1403/02/29 | توسطسید مجتبی میری هزاوه
0
|

از خواندن این کتاب بسیار و بسیار زیاد نکته‌ها علمی و ادبی آموختم و به ظرائف شعری بیش از گذشته واقف شدم. بسیاری از اسامی گل و گیاهان به کار رفته در اشعار شاعران برایم ناشناخته بود که ا خواندن این کتاب گران سنگ، معانی هریک برایم آشکار شد و توانستم ربه استعارات و تشبیهات و دیگر آرایه‌های ادبی موجود در اشعار این کتاب به خوبی پی ببرم.

1403/02/28 | توسطسید مجتبی میری هزاوه
0
|