1. خانه
  2. /
  3. کتاب خسی در میقات

کتاب خسی در میقات

نویسنده: جلال آل احمد
9 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
4.1 از 5 رأی

کتاب خسی در میقات

khasi dar mighat
انتشارات: مجید (به سخن)
٪10
95000
85500
4.5 از 1 رأی

کتاب خسی در میقات

khasi dar mighat
انتشارات: فردوس
٪15
190000
161500
3.6 از 1 رأی

کتاب خسی در میقات

khasi dar mighat
٪15
100000
85000
3.5 از 1 رأی

کتاب خسی در میقات

Khasi Dar Mighat
انتشارات: امیرکبیر
٪15
140000
119000
پیشنهاد ویژه
5 از 1 رأی

کتاب خسی در میقات

khasi dar mighat
انتشارات: جامه دران
٪25
160000
120000
پیشنهاد ویژه
3.8 از 1 رأی

کتاب خسی در میقات

Khasi Dar Mighat
انتشارات: معجزه علم
٪20
192000
153600
پیشنهاد ویژه
3.3 از 1 رأی

کتاب خسی در میقات

khasi dar mighat
انتشارات: ارس
٪20
125000
100000
3.5 از 1 رأی

کتاب خسی در میقات

khasi dar mighat
انتشارات: ابر سفید
ناموجود
95000
3.8 از 1 رأی

کتاب خسی در میقات

khasi dar mighat
انتشارات: معین
ناموجود
1400
معرفی کتاب خسی در میقات
«خسی در میقات»، نغمه‌ای عارفانه از جلال آل احمد است که در سرزمین وحی طنین‌انداز می‌شود. این سفرنامه، نه فقط روایت سفری فیزیکی به حج، بلکه سفری معنوی در اعماق وجود خویش است.
آل احمد، با قلمی تیزبین و روحی جستجوگر، زوایای پنهان مناسک حج را به تصویر می‌کشد. او در این سفر، از ظواهر عبور می‌کند و به عمق مفاهیم دینی نفوذ می‌کند.
«خسی در میقات»، گویی نجواهای عاشقانه‌ای با معبود است. آل احمد در این کتاب، با لحنی شاعرانه و گاه عارفانه، به راز و نیاز با خدا می‌پردازد. اما این سفر، بدون چالش و تضاد نیست. آل احمد، با صراحت و جسارت، به نقد برخی از رفتارها و رسوم رایج در حج می‌پردازد. او از تناقضات موجود در جامعه‌ی مسلمانان سخن می‌گوید و خواهان تحولی عمیق در دنیای اسلام است. آل احمد در این کتاب، مشاهدات خود از تجمل‌گرایی، قشربندی اجتماعی و رفتارهای غیرمعقولانه برخی از زائران را به تصویر می‌کشد و معتقد است که این‌گونه رفتارها با روح حقیقی حج و فلسفه این آیین مقدس مغایر است.
آل احمد معتقد است که حج باید فرصتی برای خودشناسی، تهذیب نفس و دگرگونی روحی زائران باشد و نه صرفا انجام اعمال ظاهری و عبادی. او در از تجمل‌گرایی و خودنمایی برخی از زائران حج انتقاد می‌کند. او مشاهده می‌کند که برخی از افراد، با به رخ کشیدن ثروت و موقعیت اجتماعی خود، از معنویت و فلسفه اصلی حج دور می‌شوند.
وی همچنین به روحیه قدرت‌طلبی و منیت برخی از زائران اشاره می‌کند. او می‌بیند که برخی از افراد، حتی در اماکن مقدس و در حال انجام اعمال عبادی، به دنبال کسب مقام و موقعیت هستند. آل احمد حتی از تقلید کورکورانه و بی‌تفاوتی برخی از زائران نسبت به آموزه‌های دینی نیز انتقاد می‌کند. او افرادی را نکوهش می‌کند که بدون تفکر و تأمل، صرفا به انجام اعمال ظاهری حج می‌پردازند و از درک مفاهیم عمیق و فلسفه این آیین مقدس غافل هستند.
خلاصه بخواهیم بگوییم، «خسی در میقات»، به سوی حج و مفاهیم دینی دریچه‌ای نو می‌گشاید. این کتاب، خواننده را به سفری درونی و تأملی عمیق در باورها و اعتقادات خود دعوت می‌کند.
درباره جلال آل احمد
درباره جلال آل احمد
جلال آل احمد (۲ آذر ۱۳۰۲ و براساس برخی روایت ها ۱۱ آذر، ۱۳۰۲، تهران - ۱۸ شهریور ۱۳۴۸، اسالم، گیلان) روشنفکر، نویسنده، منتقد ادبی و مترجم ایرانی و همسر سیمین دانشور بود. آل احمد در دههٔ ۱۳۴۰ به شهرت رسید و تأثیر بزرگی در جریان روشنفکری و نویسندگی ایران داشت. نویسندگانی چون نادر ابراهیمی و غلامحسین ساعدی از او تأثیر گرفتند.جلال آل احمد در ۱۱ آذر ۱۳۰۲ در خانواده ای مذهبی در محلهٔ سیدنصرالدین شهر تهران به دنیا آمد. وی پسر عموی آیت الله طالقانی بود. خانوادهٔ او اصالتا اهل شهرستان طالقان و روستای اورازان بود. دوران کودکی و نوجوانی جلال در نوعی رفاه اشرافی روحانیت گذشت. پس از اتمام دوران دبستان، پدر جلال، سید احمد طالقانی، به او اجازهٔ درس خواندن در دبیرستان را نداد؛ اما او تسلیم خواست پدر نشد.در سال ۱۳۲۲ وارد دانشسرای عالی تهران شد و در رشته زبان و ادبیات فارسی فارغ التحصیل گشت. او تحصیل را در دوره دکترای ادبیات فارسی نیز ادامه داد، اما در اواخر تحصیل از ادامه آن صرف نظر کرد. نخستین مجموعهٔ داستان خود به نام «دید و بازدید» را در همین دوران منتشر کرده بود. او که تأثیری گسترده بر جریان روشنفکری دوران خود داشت، به جز نوشتن داستان به نگارش مقالات اجتماعی، پژوهش های مردم شناسی، سفرنامه ها و ترجمه های متعددی نیز پرداخت. البته چون اطلاعات او از زبان فرانسه گسترده نبود، پیوسته در کار ترجمه از دوستانی مانند علی اصغر خبره زاده، پرویز داریوش و منوچهر هزارخانی کمک می گرفت. شاید مهم ترین ویژگی ادبی آل احمد نثر او بود. نثری فشرده و موجز و در عین حال عصبی و پرخاشگر، که نمونه های خوب آن را در سفرنامه های او مثل «خسی در میقات» یا داستان زندگی نامهٔ «سنگی بر گوری» می توان دید. در سال ۱۳۲۶ دومین کتاب خود به نام «از رنجی که می بریم» را همزمان با کناره گیری از حزب توده چاپ کرد که بیانگر داستان های شکست مبارزاتش در این حزب است. پس از این خروج بود که برای مدتی به قول خودش ناچار به سکوت شد که البته سکوت وی به معنای نپرداختن به سیاست و بیشتر قلم زدن بود.جلال آل احمد در ۱۸ شهریور ۱۳۴۸ در چهل و پنج سالگی در اسالم گیلان درگذشت. پس از مرگ نابهنگام آل احمد، پیکر وی به سرعت تشییع و به خاک سپرده شد، که باعث باوری دربارهٔ سربه نیست شدن او توسط ساواک شد. همسر وی، سیمین دانشور، این شایعات را تکذیب کرده است، ولی شمس آل احمد قویا معتقد است که ساواک او را به قتل رسانده و شرح مفصلی در این باره در کتاب از چشم برادر بیان کرده است.جلال آل احمد وصیت کرده بود که جسد او را در اختیار اولین سالن تشریح دانشجویان قرار دهند؛ ولی از آن جا که وصیت وی برابر شرع نبود، پیکر او در مسجد فیروزآبادی جنب بیمارستان فیروزآبادی شهر ری به امانت گذاشته شد تا بعدها آرامگاهی در شأن او ایجاد شود و این کار هیچ گاه صورت نگرفت.
مقالات مرتبط با کتاب خسی در میقات
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب خسی در میقات"
2 نظر تا این لحظه ثبت شده است

سفرنامه ای بسیار بسیار روشن، با بیانی شیوا به قلم جلال آل‌احمد، که بدون ترس از بعضی تابو‌ها و تعصبات، از تجربه ایشان نوشته شده! ...(#خدا همین نزدیکی است)

1401/02/29 | توسطالهه.س
3
|

سفرنامه‌ای زیبا و پرجزئیات، به قلم یکی بزرگترین نویسندگان ادبیات مدرن پارسی ..

1398/12/16 | توسطامیرعلی محمدیان‌پور
5
|