1. خانه
  2. /
  3. کتاب روابط حکمت اشراق و فلسفه ایران باستان

کتاب روابط حکمت اشراق و فلسفه ایران باستان

نویسنده: هانری کربن
3 از 1 رأی

کتاب روابط حکمت اشراق و فلسفه ایران باستان

Ishraq
ناموجود
70000
معرفی کتاب روابط حکمت اشراق و فلسفه ایران باستان
هانری کوربین فیلسوف، الهی‌دان، و ایران‌شناس فرانسوی، استاد مطالعات اسلامی بود. او در گسترش مطالعه مدرن فلسفه سنتی اسلامی از فلسفه اولیه به شخصیت های متأخر و «عرفانی» مانند سهروردی، ابن عربی و ملاصدرای شیرازی تأثیرگذار بود.
کوربین در آوریل 1903 در پاریس متولد شد. با وجود اینکه پروتستان زاده بود، تحصیلات کاتولیک آموخت و در سن 19 سالگی مدرکی در زمینه فلسفه اسکولاستیک از موسسه کاتولیک پاریس گرفت. او همچنین به مطالعه فلسفه مدرن، از جمله هرمنوتیک و پدیدارشناسی پرداخت و اولین مترجم فرانسوی مارتین هایدگر شد. در سال 1928، لویی ماسینیون (مدیر مطالعات اسلامی در دانشگاه سوربن) او را به سهروردی، متفکر مسلمان ایرانی قرن دوازدهم معرفی کرد. این موضوع علاقه کوربین را به اسلام ایرانی جلب کرد، که به اعتقاد او به طور باطنی عناصر همیشگی تری مرتبط با آیین زرتشتی و افلاطونی را بیان می کند. کوربین در مصاحبه‌ای متأخر گفت: «از دیدار من با سهروردی، سرنوشت معنوی من برای گذر از این جهان رقم خورد. افلاطون‌گرایی که در قالب فرشتگان زرتشتی ایران باستان بیان شده است، راهی را که من در جستجوی آن بودم، روشن کرد».
کوربین مرتبا در ایران بود و با متفکران شیعه مانند محمد حسین طباطبایی و سید حسین نصر کار می کرد. او همچنین در حلقه دانشمندان ارانوس که توسط کارل یونگ آغاز شده بود، برجسته شد، که نظریه های او (مانند ناخودآگاه جمعی و تخیل فعال) را قدردانی می کرد. جدای از فلسفه اسلامی، کوربین در مورد عرفان مسیحی، به ویژه امانوئل سوئدنبورگ و جام مقدس نوشت. اثر کلی او تاریخ فلسفه اسلامی (1964) به طور قاطع دیدگاه رایج اروپایی را مبنی بر اینکه فلسفه در جهان اسلام پس از ابن رشد رو به افول گذاشت.
درباره هانری کربن
درباره هانری کربن

هانری کوربَن (یا با تلفظ فرانسوی آنری کُربَن) (به فرانسوی: Henry Corbin) (زادهٔ ۱۴ آوریل ۱۹۰۳ - درگذشتهٔ ژوئیهٔ ۱۹۷۸) فیلسوف، ایران‌شناس، اسلام‌شناس، و شیعه‌شناس فرانسوی بوده‌است. او بخشی از عمر خود را در ایران و خاورمیانه سپری کرد.

هانری کربن در ۱۴ آوریل ۱۹۰۳ در پاریس به دنیا آمد. پدرش هانری آرتور کربن، یک مدیر تجاری، و مادرش اوژن فورنیه کربن بودند. آموزش‌های مذهبی کاتولیک را در کودکی آموخت و در مدرسه علوم مسیحی به نهضت پروتستان علاقه‌مند شد. وی در سال ۱۹۲۲ از مدرسه دیر سنت ماور پاریس دیپلم گرفت و برای تحصیلات دانشگاهی از ۱۹۲۳ به «مدرسه عملی مطالعات عالی» دانشگاه سوربن رفت و در سال ۱۹۲۵ لیسانس فلسفه و در ۱۹۲۸ با رساله‌ای راجع به آرای رواقی و آگوستینی در اندیشه لویی د لئون ، شاعر سده ۱۶ اسپانیایی فارغ‌التحصیل شد و بابت آن از دانشگاه سالامانکا جایزه دریافت کرد. وی همچنین از سال ۱۹۲۷–۱۹۲۶ دروسش را در مدرسه زبان‌های شرقی آغاز کرد و با زبان‌های عربی، سانسکریت آشنا شد و در سال ۱۹۲۹ در زبان‌های عربی، فارسی و ترکی مدرک گرفت و به همکاری با کتابخانه ملی پاریس پرداخت. در سال ۱۹۳۳ کوربن با استلا لینهارت دختر کشیش و انسان‌شناس فرانسوی، موریس لینهارت ازدواج کرد. 

هانری کربن، اولین مترجم آثار مارتین هایدگر به زبان فرانسه و همچنین معرفی‌کنندهٔ فلسفهٔ اشراق سهروردی و حکمت متعالیهٔ ملاصدرا به اروپاییان بوده‌است. وی صاحب مکتبی در تاریخ فلسفهٔ اسلامی است و معتقد است فلسفه اسلامی معادل فلسفه عربی نیست و با مرگ ابن رشد پایان نیافته‌است، بلکه سنتی زنده و پویاست که در شرق جهان اسلام، بخصوص حوزه فرهنگی ایران، تداوم یافته و با بهره‌گیری از احادیث امامان شیعه و امتزاج با فلسفهٔ ایران باستان و عرفان نظری به اوج رسیده‌است.همچنین از پایه‌گذاران فلسفه تطبیقی است که به نقادی فلسفهٔ مدرن غرب بر اساس سنت فلسفهٔ اسلامی می‌پردازد.

کوربن گرچه هنگام تولد پروتستان بود، با سنت کاتولیک پرورش یافت. در ۱۹۲۸ از طریق مدیر بخش مطالعات اسلامیِ سوربُن با نوشته‌های سهروردی آشنا شد. سال‌ها بعد کوربن اظهار داشت که آشنایی‌اش با سهروردی، تکلیف سرنوشت معنوی او را برای عبور از این جهان مشخص کرد.

دسته بندی های کتاب روابط حکمت اشراق و فلسفه ایران باستان
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب روابط حکمت اشراق و فلسفه ایران باستان" ثبت می‌کند