1. خانه
  2. /
  3. کتاب اگزیستانسیالیسم و اصالت بشر

کتاب اگزیستانسیالیسم و اصالت بشر

نویسنده: ژان پل سارتر
3 ناشر این کتاب را منتشر کرده‌اند
3.93 از 7 رأی

کتاب اگزیستانسیالیسم و اصالت بشر

Existentialism Is a Humanism
٪10
185000
166500
3.1 از 1 رأی

کتاب اگزیستانسیالیسم، اصالت انسان است

Existentialism Is a Humanism
انتشارات: علم
٪15
155000
131750
3 از 1 رأی

کتاب اگزیستانسیالیسم نوعی اومانیسم است

Existentialism Is a Humanism
ناموجود
46000
معرفی کتاب اگزیستانسیالیسم و اصالت بشر
کتاب اگزیستانسیالیسم و اصالت بشر، اثری فلسفی نوشته ی ژان پل سارتر است که در سال 1946 به چاپ رسید. سارتر به منظور تصحیح سوءبرداشت های رایج درباره ی تفکرات خود، پذیرفت تا در 29 اکتبر 1945 در پاریس سخنرانی کند. هدف ذکر نشده ی سخنرانی سارتر، تشریح فلسفه ی خود به عنوان فُرمی از «اگزیستانسیالیسم» بود؛ واژه ای که در آن زمان بسیار مورد بحث قرار می گرفت. متن منتشر شده از این سخنرانی او خیلی زود به یکی از سنگ بناهای اگزیستانسیالیسم تبدیل گشت و نام سارتر را در سطحی بین المللی مطرح کرد. مفهوم «آزادی» در کانون تفکرات سارتر قرار دارد. انسان به عقیده ی سارتر، در جهانی پوچ و خالی از معنا زاده می شود و در ابتدا، هیچ است. این موجود سپس از طریق تصمیم هایی که آزادانه می گیرد، ذات، خویشتن و وجود خود را می سازد. سارتر بیان می کند که اگر مرگ، حتمی نبود، انسان هیچوقت پایانی بر خود نمی دید. در نظر سارتر، انتخاب مختلف ما، مهر تأییدی است بر ارزش چیزی که انتخاب می کنیم.
درباره ژان پل سارتر
درباره ژان پل سارتر
ژان-پل شارل ایمار سارْتْرْ، زاده ی ۲۱ ژوئن ۱۹۰۵ و درگذشته ی ۱۵ آوریل ۱۹۸۰، فیلسوف، اگزیستانسیالیست، رمان نویس، نمایش نامه نویس و منتقد فرانسوی بود.پدرش «ژان باپتیست سارتر» افسر نیروی دریایی فرانسه و مادرش «آنه ماری شوایتزر» دخترعموی «آلبرت شوایتزر» پزشک معروف، برنده ی جایزه ی صلح نوبل بود. پانزده ماهه بود که پدرش به علت تب از دنیا رفت. پس از آن مادرش به نزد والدینش به مودون بازگشت.او در سال ۱۹۲۲ موفق به گرفتن دیپلم شد، پس از آن تصمیم گرفت به همراه «نیزان» در «دانشسرای عالی پاریس» در رشته ی آموزگاری ادامه تحصیل دهد. چهار سال بعد در امتحانات نهایی رشته ی فلسفه مردود می شود. دلیل رد شدن نیز عقیده ی سارتر در مورد فلسفه بود. او عقیده داشت «فلسفه فهمیدنی است، نه حفظ کردنی».پس از اتمام تحصیلات در دبیرستان های «لو آور» و «لیون» به تدریس فلسفه پرداخت. پس از مدتی تصمیم گرفت که برای کامل شدن تحقیقاتش در زمینه ی فلسفه ی پدیدار شناسی هوسرل راهی آلمان شود. به طور کلی دو دوره در زندگی حرفه ای سارتر وجود داشت. اولین دوره ی زندگی حرفه ای او دوره-ی پس از نوشتن اثر معروف اش، هستی و نیستی، بود و نوشتن رمان تهوع. سارتر به آزادی بنیادی انسان معتقد بود و باور داشت که «انسان محکوم به آزادی است.»در سال ۱۹۶۴ جایزه ی ادبی نوبل به سارتر تعلق گرفت، ولی او از پذیرفتن این جایزه خودداری کرد.او از سال ۱۹۷۳ به بعد تقریبا تمامی قدرت بینایی خود را از دست داده بود و دیگر قادر به نوشتن نبود، با این همه سعی می کرد با انجام مصاحبه ها، دیدارها و حضور در مراسم ها، کماکان چهره ای فعال و اجتماعی از خود نشان دهد. ژان-پل سارتر در روز ۱۵ آوریل ۱۹۸۰ در سن ۷۵ سالگی در بیمارستان بروسه پاریس از دنیا رفت. خاکستر او در گورستان مون پارناس در حوالی محل زندگی دوران پیری اش در محله ای در پاریس به خاک سپرده شده است.
ویژگی های کتاب اگزیستانسیالیسم و اصالت بشر
  • ژان پل سارتر برنده ی جایزه ی نوبل ادبیات سال 1964
نکوداشت های کتاب اگزیستانسیالیسم و اصالت بشر

پیام یکی از چالش برانگیزترین فلسفه ها.

International Herald Tribune

مدلی برای یک فلسفه ی متعهد.

Rain Taxi

یکی از پرفروش ترین کتاب های فلسفی فرانسوی.

Philosophy
قسمت هایی از کتاب اگزیستانسیالیسم و اصالت بشر

بشر هیچ نیست مگر آنچه از خود می سازد.

بشر تا دست به عملی نزده، نمی توان صفتی به او نسبت داد، بنابراین نه خوب است و نه بد. هیچ است. ظرفی است تهی که باید در جریان زندگی، بسته به بد و نیک کردار از شرنگ یا شهد پر شود.

به عهده ی شماست که به زندگی معنایی ببخشید. ارزش، چیزی نیست جز معنایی که شما برای آن بر می گزینید...!

مقالات مرتبط با کتاب اگزیستانسیالیسم و اصالت بشر
نکاتی از کتاب «تهوع» اثر «ژان پل سارتر»
نکاتی از کتاب «تهوع» اثر «ژان پل سارتر»
ادامه مقاله
برترین نویسندگان در «ادبیات فرانسه»
برترین نویسندگان در «ادبیات فرانسه»

«ادبیات فرانسه» از اشعار قرون وسطایی گرفته تا رمان های مدرن، برخی از تأثیرگذارترین و جسورانه ترین آثار را در ادبیات اروپا و جهان به وجود آورده

چرا و چگونه فلسفه بخوانیم
چرا و چگونه فلسفه بخوانیم

مطالعه ی فلسفه به منظور درک چگونگی تکامل ذهن و اندیشه ی بشر در طول زمان، اهمیت بسیاری دارد

کتاب «در کافه اگزیستانسیالیستی»: ماجرای «ژان پل سارتر» و جنبش جدید او
کتاب «در کافه اگزیستانسیالیستی»: ماجرای «ژان پل سارتر» و جنبش جدید او

بینش هایی به یاد ماندنی درباره ی جذابیت های «اگزیستانسیالیسم»

ژان پل سارتر ،‌ قیامی علیه خودفریبی
ژان پل سارتر ،‌ قیامی علیه خودفریبی

تئوری های این نویسنده در مورد مقوله ی اگزیستانسیالیسم و آزادی، جایگاه او را به عنوان یکی از تأثیرگذارترین فلاسفه ی دنیای غرب در قرن بیستم ، تثبیت کرده است.

نظر کاربران در مورد "کتاب اگزیستانسیالیسم و اصالت بشر"
3 نظر تا این لحظه ثبت شده است

کتاب غنی و آموزنده است ولی برای آشنا شدن با فلسفه اگزیستانسیالیسم مناسب نیست زیرا در بخش اول، سارتر در حال دفاع از این فلسفه در برابر منتقدان است. بنابراین در بسیاری از موارد فرض بر این است که خواننده (شنونده در زمان سخنرانی) از قبل با این فلسفه آشناست. اما برای کسانی که این فلسفه را مطالعه کرده اند کتاب بسیار پر فهمیست. بخش دوم که مصاحبه سارتر به مناسبت 70 سالگی اش را روایت می‌کند بی شک درس چگونه پیری کردن و چگونه مردن است. سارتر بدون این که تلاشی در یاد دادن این دو مهم کرده باشد، با پاسخ هایی که به گزارشگر می‌دهد برای مخاطب درس‌های بسیار زیادی دارد که در سنین بالا و زمانی که فاصله چندانی با مرگ احساس نمی‌شود چگونه باید پیری کرد و چگونه باید مرد! خوانش این کتاب را به کسانی که به دنبال فهم بیشتر فلسفه اگزیستانسیال هستند توصیه می‌کنم ولی با این حال بخش دوم کتاب برای هر مخاطبی که به دنبال خردمندیست، با ارزش خواهد بود.

1402/05/03 | توسطابوالفضل خاکباز
17
|

مترجم (آقای رحیمی) به جای خدا از واجب الوجود استفاده کرده

1402/01/22 | توسطبهمن - کاربر سایت
4
|
پاسخ ها

به نظر من لفظ واجب الوجود خیلی گویاتر هست. کلمه "خدا" میتونه محدود به جنبه معنوی تفسیر بشه ولی وقتی از قول داستایوفسکی میگه "اگر واجب الوجودی نباشد همه چیز مجاز است" اینجا همه جنبه‌ها رو دربر میگیره. مثلا این که شما آزادی خودت رو به بهانه احترام یا فرهنگ(که لزوما ارتباطی هم با خدا نداره) انکار کنی زیر سوال میری. واجب الوجود یعنی هر چیزی که تو رو ملزم به رعایت هرچیزی کنه که به این بهانه آزادی خودت رو انکار کنی. حالا میشه جای این واجب الوجود هر کلمه ای رو قرار داد از جمله خدا.

1402/05/02|توسطابوالفضل خاکباز
21

اولین کتاب فلسفه ای که خوانده ام، کتابی به شدت خوشخوان و پر از پاورقی برای درک بهتر و درست این مکتب فکری

1399/04/31 | توسطمحمد جواد آزادی مقدم
6
|
پاسخ ها

شما کدوم ترجمه رو خوندید؟

1401/04/18|توسطعلی فرخی
5

ترجمه مصطفی رحیمی عالیه

1401/09/13|توسطعرفان رستا
2