پیام یکی از چالش برانگیزترین فلسفه ها.
مدلی برای یک فلسفه ی متعهد.
یکی از پرفروش ترین کتاب های فلسفی فرانسوی.
بشر هیچ نیست مگر آنچه از خود می سازد.
بشر تا دست به عملی نزده، نمی توان صفتی به او نسبت داد، بنابراین نه خوب است و نه بد. هیچ است. ظرفی است تهی که باید در جریان زندگی، بسته به بد و نیک کردار از شرنگ یا شهد پر شود.
به عهده ی شماست که به زندگی معنایی ببخشید. ارزش، چیزی نیست جز معنایی که شما برای آن بر می گزینید...!
«ادبیات فرانسه» از اشعار قرون وسطایی گرفته تا رمان های مدرن، برخی از تأثیرگذارترین و جسورانه ترین آثار را در ادبیات اروپا و جهان به وجود آورده
مطالعه ی فلسفه به منظور درک چگونگی تکامل ذهن و اندیشه ی بشر در طول زمان، اهمیت بسیاری دارد
بینش هایی به یاد ماندنی درباره ی جذابیت های «اگزیستانسیالیسم»
تئوری های این نویسنده در مورد مقوله ی اگزیستانسیالیسم و آزادی، جایگاه او را به عنوان یکی از تأثیرگذارترین فلاسفه ی دنیای غرب در قرن بیستم ، تثبیت کرده است.
کتاب غنی و آموزنده است ولی برای آشنا شدن با فلسفه اگزیستانسیالیسم مناسب نیست زیرا در بخش اول، سارتر در حال دفاع از این فلسفه در برابر منتقدان است. بنابراین در بسیاری از موارد فرض بر این است که خواننده (شنونده در زمان سخنرانی) از قبل با این فلسفه آشناست. اما برای کسانی که این فلسفه را مطالعه کرده اند کتاب بسیار پر فهمیست. بخش دوم که مصاحبه سارتر به مناسبت 70 سالگی اش را روایت میکند بی شک درس چگونه پیری کردن و چگونه مردن است. سارتر بدون این که تلاشی در یاد دادن این دو مهم کرده باشد، با پاسخ هایی که به گزارشگر میدهد برای مخاطب درسهای بسیار زیادی دارد که در سنین بالا و زمانی که فاصله چندانی با مرگ احساس نمیشود چگونه باید پیری کرد و چگونه باید مرد! خوانش این کتاب را به کسانی که به دنبال فهم بیشتر فلسفه اگزیستانسیال هستند توصیه میکنم ولی با این حال بخش دوم کتاب برای هر مخاطبی که به دنبال خردمندیست، با ارزش خواهد بود.
مترجم (آقای رحیمی) به جای خدا از واجب الوجود استفاده کرده
به نظر من لفظ واجب الوجود خیلی گویاتر هست. کلمه "خدا" میتونه محدود به جنبه معنوی تفسیر بشه ولی وقتی از قول داستایوفسکی میگه "اگر واجب الوجودی نباشد همه چیز مجاز است" اینجا همه جنبهها رو دربر میگیره. مثلا این که شما آزادی خودت رو به بهانه احترام یا فرهنگ(که لزوما ارتباطی هم با خدا نداره) انکار کنی زیر سوال میری. واجب الوجود یعنی هر چیزی که تو رو ملزم به رعایت هرچیزی کنه که به این بهانه آزادی خودت رو انکار کنی. حالا میشه جای این واجب الوجود هر کلمه ای رو قرار داد از جمله خدا.
اولین کتاب فلسفه ای که خوانده ام، کتابی به شدت خوشخوان و پر از پاورقی برای درک بهتر و درست این مکتب فکری
شما کدوم ترجمه رو خوندید؟
ترجمه مصطفی رحیمی عالیه