1. خانه
  2. /
  3. کتاب نون نوشتن

کتاب نون نوشتن

4 از 1 رأی

کتاب نون نوشتن

Do not write
انتشارات: نشر چشمه
٪15
250000
212500
معرفی کتاب نون نوشتن

در مقدمه کتاب آمده است : «آن چه در این گاهی نوشتن ها آمده است در مسیر مدتی پانزده-شانزده ساله نوشته شده و هیچ کوششی به جهت تغییر یا تحریف آن چه اندیشیده و نوشته ام انجام نگرفته. خواسته ام هر آن چه در هر هنگام یادداشت کرده ام بیاید، از آن که خود بدانم در چه گاه چه می اندیشیده ام و شما نیز اگر خواستید بدانید!»

کتاب نون نوشتن اثر محمود دولت آبادی شامل مجموعه ای از یادداشت هاست؛ یادداشت هایی که از سال ۵۹ تا ۷۴ درباره ی زندگی کاری و شخصی اش نوشته است. اکثر این یادداشت ها تلخ اند و وصف حال پریشان نویسنده؛ داستان سختی هایی که هنگام نوشتن کلیدر متحمل شده، ناگفته هایی که در روزگار سپری شده ی مردم سالخورده به نگارش در آورده، بخل و حسادت هایی که گاها آرامشش را سلب کرده و حاصل آن همه درد و مشقت چیزی نبوده جز انزوا و افسردگی! کتاب به شصت بخش تقسیم شده و هر بخش، در یک یا دو یا چند صفحه، لحظاتی از زندگی دولت آبادی را به عنوان یک نویسنده روایت می کند.

درباره محمود دولت آبادی
درباره محمود دولت آبادی
محمود دولت آبادی، زاده ی 10 مرداد 1319، نویسنده، نمایشنامه نویس و فیلمنامه نویس برجسته ی ایرانی است.دولت آبادی در روستای دولت آباد سبزوار متولد شد. او پس از پایان تحصیلات ادلیه در روستا، به سبزوار رفت و به مشاغل گوناگونی روی آورد. دولت آبادی سپس به مشهد رفت و آنجا با سینما و نمایش آشنا شد. او در سال 1338 به تهران نقل مکان کرد و یک سال بعد در تئاتر پارس مشغول کار شد. دولت آبادی از ابتدای دهه چهل خورشیدی در کلاس های نمایشی شرکت کرد و بازیگر نمایش شد. او در همین زمان، به تدریج به نوشتن نیز روی آورد. دولت آبادی در سال 1349 ازدواج کرد.آثار دولت آبادی به زبان های انگلیسی، فرانسوی، ایتالیایی، نروژی، سوئدی، چینی، کردی، عربی، هلندی، عبری و آلمانی ترجمه شده اند. داستان اکثر نوشته های دولت آبادی در روستاهای خراسان رخ می دهد و رنج و مشقت روستاییان شرق ایران را به تصویر می کشد.
قسمت هایی از کتاب نون نوشتن

اندیشیدن را جدی بگیریم. اندیشیدن. آنچه ما کم داریم مردان و زنانی است که اندیشیدن را جدی گرفته باشند. اندیشیدن باید به مثابه ی یک کار مهم تلقی بشود. اندیشه ورزیدن. بند زبان را ببندیم و بال اندیشه را بگشاییم. نویسنده نباید - فقط - در بند گفتن باشد. برای گفتن همیشه وقت هست، اما برای اندیشیدن ممکن است دیر بشود. چرا یک نویسنده نباید مغز خود را برای اندیشیدن و برای تخیل تربیت کند؟

حکومت غالبا دل خوشی از نویسنده ندارد، مگر اینکه نویسنده مطابق میل او به مردم نگاه کند و از زندگی مردم، موافق با میل و اهداف حکومت حرف بزند و نویسنده ای که نتواند ضوابط قراردادی را معیار کار خود قرار بدهد و نتواند به رغم وضعیت موجود با حس و درک صادقانه ی خود از واقعیت بنویسد، طبعا مورد بی مهری و حتی نفرت و چه بسا کینه ی حکومت قرار می گیرد.

انسان ممکن است بتواند از شر طاعون نیمه جانی در ببرد، اما از شرّ ناامیدی ممکن نیست جان به عافیت درببرد. وای بر ناامیدانی که ما هستیم؛ با این نفرت و ناامیدی که چون بدترین بلاها در روح ما مردم رسوخ کرده است و لحظه به لحظه فراگیرتر می شود، چه جور آینده ای در انتظار ما خواهد بود؛ چه جور آینده ای تدارک دیده شده؟ جنون، جنون، این مردم دارند دچار جنون نومیدی می شوند و… وای برناامیدانی که ما هستیم!

مقالات مرتبط با کتاب نون نوشتن
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
مسیر شکل‌گیری ادبیات مدرن ایران
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب نون نوشتن"
7 نظر تا این لحظه ثبت شده است

خواندن این کتاب برای من شبیه خواندن غرزدن‌های خودم از زبان شخص دیگری بود

1401/06/26 | توسطImfarza
1
|
پاسخ ها

نخوندی فقط افه میای

1402/08/07|توسطکاربر سایت
5

نون نوشتن، یادداشت‌های پراکنده و گاه اندیشه و خیال نگارنده‌ی خیال به روزگار ملال است

1401/06/26 | توسطImfarza
0
|

جالبه توصیه میکنم بخونید

1401/06/25 | توسطImfarza
0
|
پاسخ ها

تو که نخوندی چرا توصیه می‌کنی

1402/08/07|توسطکاربر سایت
4

خواندن این کتاب برای من شبیه خواندن غرزدن‌های خودم از زبان شخص دیگری بود

1401/06/19 | توسطImfarza
0
|

خواندن این کتاب برای من شبیه خواندن غرزدن‌های خودم از زبان شخص دیگری بود. البته که

1401/06/19 | توسطImfarza
0
|

کتاب شامل یادداشتهایی از دولت آبادی هست که درباره کار و زندگی حرفه اش صحبت میکنه او در این یادداشتها به سختی‌های که طی نوشتن رمانهایی همچون کلیدر متحمل شده صحبت میکنه که خواندن این یادداشت‌ها خالی از لطف نیست

1399/07/25 | توسطسمیرا ستوده
0
|

فراز و فرود‌های زندگی یک نویسنده به زیبایی تمام ..

1398/12/16 | توسطامیرعلی محمدیان‌پور
3
|