1. خانه
  2. /
  3. کتاب شرح حال ابوسعید ابوالخیر

کتاب شرح حال ابوسعید ابوالخیر

پیشنهاد ویژه
3.4 از 1 رأی

کتاب شرح حال ابوسعید ابوالخیر

همراه با دستور ختم رباعیات وی برای گشایش امور
Abolkheir
٪20
200000
160000
معرفی کتاب شرح حال ابوسعید ابوالخیر
کتاب حاضر و «وضعیت صحن شاه نعمت الله ولی» به انضمام کتاب «صالحیه» در زمان ارشاد حضرت استادی نگاشته شده است. این کتاب از آثار برجسته کیوان قزوینی با مقدمه و حواشی استاد چهاردهی است که با پیش بینی های اعجاب انگیز ایشان همراه است و بی گمان توجه جویندگان حقیقت را به خود جلب خواهد کرد. در کتاب پیش رو نکات ظریف و مطالب عالیه عرفانی در قالب حکایات ابوسعید مطرح شده است؛ در متن کتاب با رباعیات و اشعاری رو به رو می شویم که بعضی از ابوسعید و برخی از کیوان و چند رباعی از دیگر عرفا است که بسیار برای مطالعه کنندگان جذاب خواهد بود.
درباره عباسعلی کیوان قزوینی
درباره عباسعلی کیوان قزوینی
عباسعلی کیوان قزوینی، عباس بن اسماعیل بن علی بن معصوم شاهزاده منصورالملک صفوی، ملقب به «منصورعلی شاه» در عصر روز چهارشنبه بیست و چهارم ذیحجه سال ۱۲۷۷ هجری قمری (دوازدهم تیر ماه ۱۲۳۹ هجری شمسی  برابر سوم ژوئیه ۱۸۶۲ میلادی و ۱۲۳۰ یزد گردی) در قزوین متولد شد. .
شیخ سیار و مدعی قطبیت (بر سر مقام قطبیت وی اختلاف نظر وجود دارد، در برخی منابع وی را قطب خوانده و در برخی منابع خیر) فرقه‌های مختلف دراویش. وی از نوادگان شاه عباس صفوی و دارای نفوذ فراوان در خانقاه‌ها و از جمله پشتیبانان بزرگ زبان فارسی (تألیف کتب مذهبی علاوه بر زبان عربی به زبان فارسی و ترجمه قرآن به زبان فارسی) در دوران افول فرهنگی قاجار بود. وی که هرگز نتوانست یک مذهب را به عنوان مذهب خود ارائه دهد (پس از ۸۰ روز مباحثه دربارهٔ برتری اسلام و مذهب شیعه دوازده امامی با معتقدان دیگر ادیان و مذاهب، عزلت گزید)،" پیشوای میلیون‌ها شیعه (شیعه خانقاهی نه حوزوی) در آن روز گار بود." کیوان در نجف نزد میرزای شیرازی و آیت‌الله حاج میرزا حبیب‌الله رشتی و آیت‌الله حاج شیخ زین العابدین مازندرانی درس گرفت و از طریق اخباری و اصولی اجازه اجتهاد گرفت. در بیست و نه سالگی رساله عملی به فارسی و عربی نگاشت و فارسی را منتشر ساخت. آیت الله حاج میرزا حبیب‌الله رشتی به کیوان لقب آیت‌الله اعطاء کرد اما کیوان هرگز از این عنوان استفاده نکرد و در سال ۱۳۰۹ هجری قمری در سفر به مکه در چند سلسله تصوفی داخل گشت و در سال ۱۳۱۲ هجری قمری از کربلا به بیدخت رفت و به ملاسلطان گنابادی (قطب گنابادی‌ها) پیوست که بعدها از آن‌ها جدا شد.
ویژگی های کتاب شرح حال ابوسعید ابوالخیر
  • به انضمام رساله وضعیت صحن شاه نعمت الله ولی اثر عباس کیوان قزوینی
قسمت هایی از کتاب شرح حال ابوسعید ابوالخیر

وضع صحن و حرم حضرت شاه نعمت الله ولی که از بناهای عالی و نامی ایران است و واقع است در وسط آبادی ماهان که دیه بزرگ آباد پر آب و جوش هوائی است در جنوب شهر کرمان و ییلاق اهل شهر است به فاصله هفت فرسخ. اجمالا سه باغ بزرگ و چهارصحن طولانی یعنی دو صحن تو در تو از پیش روی مرقد مطهر و دو صحن تو در تو از پشت سر و چهار رواق که دور می زند بر حرم و دو حمام و دو کاروانسرای و یک آب انبار و یک باب خانه عالی که مسکن متولی است و در تمام این عمارات از همه جهت 329 طاق زده شده از طاق ها و تالار و ایوان های مسکونی و از اطاق های طویله و آشپزخانه و انبار آب به قدری بزرگ است که یک سال تمام اهل ماهان را که هزار خانه دارند و آب می دهد. و تفصیلا سمت غرب جنوبی که پیش روی مرقد مطهر است (چونکه قبله کرمان 65 درجه انحراف دارد از نقطه جنوب به نقطه مغرب) بعد از یک جلو خان بزرگ که مشتمل بر دو درخت چنار و یک بیدمجنون بزرگ قدیم و یک حوض مثمن از سنگ مرمر، آب جاری سر در بزرگ با دو منار مشتمل بر غرفه ها است.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب شرح حال ابوسعید ابوالخیر" ثبت می‌کند