1. خانه
  2. /
  3. کتاب آقای صداقت اگر جای شما بودم

کتاب آقای صداقت اگر جای شما بودم

پیشنهاد ویژه
3.6 از 1 رأی

کتاب آقای صداقت اگر جای شما بودم

Aghaye Sedaghat
انتشارات: به نگار
٪20
62000
49600
معرفی کتاب آقای صداقت اگر جای شما بودم
«آقای صداقت! اگر جای شما بودم ...» کتابی است با عنوانی بلند. این کتاب به گفتۀ کاظم سادات‌اشکوری، نویسندۀ آن، مجموعه یادداشتی‌هایی است در مایه‌های هزل و جدّ. این یادداشت‌ها باز هم به اذعان نویسنده، در دوره‌های زمانی نامتوالی و هروقت که نویسنده ذوق ادبی‌اش بارور بوده متولد شده‌اند. اولین بخش کتاب، سرگذشت کوتاهی از یک ویراستار است که سعی داشته یک نسخه خطی را یافته و آن را بعد از ویرایش منتشر کند. نویسنده سعی ندارد واقعا این‌کار را کند و به واقع با زبانی طنز دربارۀ ویراستارانی حرف می‌زند که قصد دارند کار مهمی بکنند ولی هیچ کاری نمی‌کنند.

این مجموعه شامل دوازده بخش است که همگی با خطاب قرار دادن شخصی با نام آقای صداقت شروع می‌شوند. برخی از عناوین آن عبارتند از: «آقای صداقت! از «قند پارسی» چه خبر؟»، آقای صداقت! از «فسیل» چه می‌دانید؟، آقای صداقت! به‌نظر شما نقد همان پنبه‌زنی است؟».
درباره کاظم سادات اشکوری
درباره کاظم سادات اشکوری
کاظم سادات اشکوری متولد 1317 در روستای «نارنه»‌ی اشکور است. به عقیده خودش، نوع زندگی در کودکی شخصیت آینده هر آدم را معلوم می‌کند. از این‌رو به قول فیلیسن شاله کسی که در روستا یا محیط طبیعی زندگی می‌کند با پدیده‌های طبیعت بهتر آشنا می‌شود و نگاهش به طبیعت ویژه است. درنتیجه او هم خودش را یک هنرمند طبیعت‌گرا می‌داند. شعرهای او و جواد مجابی زمانی در روزنامه‌های محلی قزوین چاپ می‌شده است، اما نخستین یادداشت او در سال 1336 در مجله آشنا به سردبیری احمد شاملو منتشر شد، و همین باعث شد تصمیم بگیرد با احمد شاملو برای اولین‌بار در هجده سالگی ملاقات کند. این ملاقات او را با جهان تازه‌ی شعر آشنا کرد، اما اولین شعر او در سال 1337 مجله‌ی امید ایران چاپ شد. او ده سال بعد از اولین ملاقات با شاملو، در حالی‌که کار رسمی در بانک را به سودای هنر و ادب رها کرده بود به تهران رفت، دانشجوی رشته‌ی جغرافیای انسانی و اقتصادی شد و هم‌زمان در مجله‌ی خوشه به سردبیری شاملو نیز شروع به کار کرد. او در دوران دانشجویی با محمد هاشمی رفسنجانی و مهشید نونهالی نیز هم‌کلاس بود و دکتر علی‌اکبر ولایتی، احمد ناطق نوری و مسعود رجوی نیز هم‌دانشکده‌ای‌های او به‌شمار می‌آمدند. اشکوری جز مجله‌ی خوشه در روزنامه اطلاعات و مجله بامشاد، آدینه، دنیای سخن و بسیاری مجلات دیگر که از مجلات برجسته زمان خود بودند نیز فعالیت کرده است. او همچنین پژوهش‌های موفقی در حوزه مردم شناسی داشته است که در مجلات مرتبط منتشر شده است. گفت‌وگوی زیر برشی کوتاه از کتاب « برگ کاهی در تندباد»  است. این کتاب به نوعی بخشی از تاریخ شفاهی ادبیات ایران است.
دسته بندی های کتاب آقای صداقت اگر جای شما بودم
قسمت هایی از کتاب آقای صداقت اگر جای شما بودم

« آقای صداقت! می خواستم دربارۀ سه نقطه با شما حرف بزنم، اما دیدم حالا وقتش نیست. آخر فکرش را بکنید. آدمی با کسی هفته ای یک بار و بعد دو هفته یک بار و سرانجام ماهی یک بار آن هم به مدت ده سال یا بیشتر دور یک سفره می نشیند. نان و نمک هم را می خورند، از هر دری سخن می گویند و... بعد آن شخص هنگام یاد کردن از دوستان دور سفره او را سه نقطه به حساب می آورد! مضحک تر اینکه آدمی به هنگام مصاحبه چندنفر را نام می برد و عذر می خواهد که شاید نام هایی را از قلم انداخته باشد! آقا یا خانم محترم! شهامت داشته باش. بگو من فقط از کسانی نام می برم که مثل من فکر می کنند و مثل من شعر می گویند. این مسخره بازی ها چیست.»

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب آقای صداقت اگر جای شما بودم" ثبت می‌کند