کتاب درس گرفتن از آلمانی ها

Learning from the Germans : race and the memory of evil
خاطره ی شر و مسئله ی نژاد
  • 15 % تخفیف
    400,000 | 340,000 تومان
  • موجود
  • انتشارات: برج برج
    نویسنده:
کد کتاب : 99149
مترجم : محمدمصطفی بیات
شابک : ‏‫‬‮‭978-6227280821‬‬
قطع : رقعی
تعداد صفحه : 598
سال انتشار شمسی : 1402
سال انتشار میلادی : 2019
نوع جلد : جلد سخت
سری چاپ : 3
زودترین زمان ارسال : 11 آذر

معرفی کتاب درس گرفتن از آلمانی ها اثر سوزان نیمن

درست است که نئونازی‌ها یارگیری‌شان هر روز متوهمان خون اصیل ژرمن بیشتری را به جامعه‌ی آلمانی اضافه می‌کند، با این‌همه نمی‌توان تلاش و تجربه‌ی ناب آنها را برای عبور از ذهن و روح نازیسم طی دهه‌های پس از جنگ دوم را در زمره‌ی بزرگ‌ترین دستاوردهای انسان مدرن قرار نداد. با نگاه به این جامعه، درست در لحظه‌ی پس‌از سقوط رایش سوم، درگیری درونی و چندوجهی فرد فرد ملتی را می‌بینیم که بخش بزرگی از تقصیر جنگ دوم جهانی را به دوش می‌کشند و درعین‌حال در حس عمیقی از بی‌تقصیری و بی‌گناهی نیز غوطه‌ورند. پایبندی آلمانی با عرق ملی مثال‌زدنی که در هنگامه‌ی سلطه‌ی نازیسم به‌زعم کارل یاسپرس «وجدانی نیک غرق در اعمال شر» را ساخت و هم‌زمان یادآوری این نکته که باز به انگاره‌ی یاسپرس می‌توان گفت: «… تعهد در قبال سرزمین پدری، ژرفایی به‌مراتب بیشتر از اطاعت کورکورانه در قبال حاکمیت زمانه دارد. سرزمین پدری دیگر سرزمین پدری نیست، هنگامی‌که روحش ویران‌شده باشد.» همین‌ها و هم‌زمان خطاب شدن همیشه با برچسب نازیست، جامعه‌ی آلمانی را نه در مقام تکیه‌گاه برای عبور از فاشیسم، بلکه نمونه‌‌ای دقیق برای تماشا و لمس، پیش رویمان می‌گذارند. آلمانی که در اتحادی خالص‌شده جنگید، شکست خورد، دو شقه شد و پس از دیوار برلین متحد شد، تجربه‌ی فهم وحشت و وحشت پس از سقوط وحشت را دقیق نشان‌مان می‌دهد. سوزان نیمن ازهمین‌رو با نظر به الزام درس گرفتن از آلمانی‌ها، تجربه‌ی خود زن سفیدپوست یهودی متولد جنوب ایالات متحده‌ را در مسیر نژاد و خاطره‌ی شر، بازیابی می‌کند. «مثلی قدیمی هست که می‌گویداگر من کاتولیک باشم و در جنوب زندگی کنم، دلشوره پیدا می‌کنم. اگر یهودی باشم، اسباب و اثاث خود را جمع می‌کنم. اگر سیاهچوست باشم می‌روم.»؛ این نقل نویسنده در آغاز کتاب از زبان یکی از بستگان «امت تیل»، نوجوان سیاهپوست اهل شیکاگو‌ست که در 28 اوت 1955 هنگامی که برای دیدن آشنایانش به می‌سی‌سی‌پی رفته بود، به شکل دهشتناکی لینچ شد! مثلی که روشن می‌کند چگونه آمریکایی‌بودن همواره در هاله‌ای از جامعه‌ای کاستی و نژادی غوطه‌ور بوده است. کتاب «درس گرفتن از آلمانی‌ها؛ خاطره‌ی شرّ و مسئله‌ی نژاد» روایت‌های تجربه‌ی نیمن از تولد و زندگی در جنوب تفکیک‌نژادی‌شده‌ی آمریکا را به تأملاتش در آلمان نازیسم و پس‌ازآن برده و در رفت‌وبرگشتی درست، آمریکایی برده‌ار را پیش و پس از جنگ داخلی و الغای قانونی برده‌داری در گفت‌وگویی با آلمانی پس از رایش و پس از جنگ سرد قرار می‌دهد و البته با نظر به همه‌ی استفاده‌ها و سواستفاده‌ی مقایسه‌ی تاریخی.

کتاب درس گرفتن از آلمانی ها

سوزان نیمن
سوزان نیمن متولد سال 1957 در ایالات متحده آمریکا است. نیمن را به عنوان نوینده، فعال سیاسی و فیلسوف زن یهودی شناخته می‌شود. یکی از فعالیت های اصلی او در زمینه سیاست، عضویت در جنبش های مخالف جنگ ویتنام بود. وی پس از اتمام تحصیل در رشته فلسفه دانشگاه هاروارد، برای ادامه تحصیلبه دانشگاه آزاد برلین رفت. یکی از کتاب های او که در مکتب عصر روشنگری نوشته شده استشفافیت اخلاقی نام دارد. در حال حاضر نیمن به عنوان رییس انجمن اینشتین در پوتسدام آلمان مشغول به فعالیت است.
نکوداشت های کتاب درس گرفتن از آلمانی ها
نیمن ژانری جدید ابداع کرده است: فلسفه تحقیقی. این ژانر چنان جامع است که توانسته با آن به مسئله ی شر بپردازد. او مفاهیم اخلاقی را در بوته ی آزمون واقعیت می گذارد و انسان هایی واقعی را نشان می دهد که با گذشته ای نابخشودنی کلنجار می روند یا موفق می شوند زمام آن را در اختیار بگیرند.
تاد گیتلین، نویسنده و جامعه شناس آمریکایی

کتاب درس گرفتن از آلمانی ها پرسشی مهم طرح می کند: در زمانی که آمریکایی ها باز دارند با میراث برده داری دست و پنجه نرم می کنند، چه درسی می توانند از تلاش آلمانی ها برای کنار آمدن با هولوکاست بگیرند؟ پاسخ نافذ، تاثیر گذار و موشکافانه ی نیمن روشن است. وقتش است آمریکایی ها گوش بنشینند و از اضطراب و حقیقت جویی آلمانی ها در مواجهه شان با شر درس بگیرند.
مایکل ایگناتیف، نویسنده آمریکایی

قسمت هایی از کتاب درس گرفتن از آلمانی ها (لذت متن)