1. خانه
  2. /
  3. معرفی «جان مکسول کوتزی»

جان مکسول کوتزی

J. M. Coetzee
جان مکسول جی. ام. کوتزی در تاریخ ۹ فوریه ی ۱۹۴۰ میلادی در کیپ تاون آفریقای جنوبی زاده شد. پدر او حقوق دان و مادرش آموزگار بود. جان ماکسول کوتسی در سال ۱۹۵۷ به دانش گاه کیپ تاون وارد شد و به تحصیل زبان انگلیسی و ریاضیات پرداخت. سپس، در سال ۱۹۶۰ مدرک کارشناسی ادبیات، و در ۱۹۶۱ کارشناسی ریاضیات اش را دریافت کرد.اولین اثر داستانی کوتزی، سرزمین های گرگ ومیش در سال ۱۹۷۴ منتشر شد، که مشتمل بر دو داستان جداگانه («پروژه ی ویتنام» و «حکایت یاکوبوس کوتزی») با مضمونی مشترک بود و او را به عنوان یک نویسنده ی قدرتمند سبک ادبیات پسااستعماری مطرح ساخت. پس از آن، در سال ۱۹۷۷، رمان در مرکز (قلب) کشور منتشر شد، و جایزه ی اول ادبی آفریقای جنوبی (CNA Prize) را برای وی به ارمغان آورد. در انتظار بربرها در سال ۱۹۸۰ منتشر شد و در مجموعه ی «آثار بزرگ قرن بیستم» انتشارات پنگوئن جای گرفت. رمان بعدی کوتزی، روزگار آقای مایکل. ک نام دارد که در ۱۹۸۳ به چاپ رسید و در همان سال جایزه ی ادبی بوکر را از آن خود ساخت. فو که در ۱۹۸۶ منتشر شد، حول محور طرح داستانی رابینسون کروزوئه ساخته و پرداخته شده است، و عصر آهن (۱۹۹۰) که جزء عامه پسندترین کتاب های اوست، در ساندی اکسپرس به عنوان کتاب سال معرفی شد؛ او در این اثر خود، تصویری تراژیک از اوضاع سیاسی و اجتماعی کشوری ویران شده توسط نژادپرستی و خشونت ارائه می کند. ارباب پترزبورگ (۱۹۹۴) گرچه داستانی خیالی است، اما شخصیت اول آن فیودور داستایفسکی، اندیشمند و نویسنده ی نامدار روس است. این اثر قدرتمند و ژرف در سال ۱۹۹۵ جایزه ی داستان نویسی بین المللی آیریش تایمز را از آن خود کرد.علاوه بر جایزه ی نوبل ۲۰۰۳ که به پاس مجموعه ی فعالیت های ادبی اش به وی اعطاء شد، تاکنون یازده جایزه ی ادبی دیگر نیز به آثار او تعلق گرفته است که مهم ترین شان از این قرارند: جایزه ی CAN، جایزه ی اول ادبی آفریقای جنوبی (سه بار)، جایزه ی بوکر (دو بار، که یک بار به کتاب روزگار آقای مایکل. ک تعلق گرفت)، جایزه ی فمینا برای رمان خارجی (روزگار آقای مایکل. ک)، جایزه ی اورشلیم، جایزه ی ادبی لانان، جایزه ی بین المللی رمان از نشریه ی آیریش تایمز و جایزه ی نویسندگان کشورهای مشترک المنافع.
برترین نویسندگان در «ادبیات آفریقا»
برترین نویسندگان در «ادبیات آفریقا»
ادامه مقاله
اعتیاد ما به ادبیات داستانی: چرا انسان به داستان ها نیاز دارد؟
اعتیاد ما به ادبیات داستانی: چرا انسان به داستان ها نیاز دارد؟

به هر طرف نگاه کنید، با داستان ها روبه رو می شوید. از گذشته های خیلی دور که اجداد ما دور آتش می نشستند و داستان تعریف می کردند تا به امروز که شبکه های تلویزیونی، سریال های محبوبی تولید می کنند

جایزه من بوکر، به نام بریتانیا به کام دنیا
جایزه من بوکر، به نام بریتانیا به کام دنیا

جایزه ی بوکر از سال 1969 پایه گذاری شده و از همان آغاز، رسالت خود را معرفی و ترویج بهترین آثار داستانی در قالب رمان قرار داده است.

آینه ی تمام نمای زندگی بشر در ادبیات تاریخی
آینه ی تمام نمای زندگی بشر در ادبیات تاریخی

می توان گفت که هدف اصلی این ژانر، «زندگی بخشیدن به تاریخ» از طریق ساختن داستان هایی درباره ی گذشته یا یک دوره ی تاریخی خاص است.

اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "جان مکسول کوتزی" ثبت می‌کند