1. خانه
  2. /
  3. کتاب متون فلسفی

کتاب متون فلسفی

3.5 از 1 رأی

کتاب متون فلسفی

پنج رهیافت برای عقل ارتباطی
Philosophical Introductions
ناموجود
55000
معرفی کتاب متون فلسفی
متون این کتاب جدا از بن مایه فکری بسیار غنی شان، چهار ویژگی دارند که احتمالا مطالعه آن ها دشوارهایی را برای مخاطب به همراه آورد. نخستین و دومین این دشواری ها با این واقعیت گره خورده است که این متون موضوعی بوده و به سخنی دیگر به معنای دانشگاهی متون فلسفی به شمار می آیند. بنابراین، این متون آثار هابرماس را در امتداد خطوط سازمانی روشن و نسبتا کلاسیک تقسیم می کنند. اما، چنین تقسیم بندی با این واقعیت در مغایرت قرار دارد که از یک طرف، آثار او با روشی سازمانی در خارج از هسته اصلی توسعه یافت و از دیگر سو، نقطه عزیمت روش شناختی آثار او بین رشته ای تر از این تقسیم بندی سازمانی بوده است. دشواری بعدی این است که هابرماس معمولا تمایل دارد نتایج یا تحولات و تفهیم ها را بدون شرح فرایند تحقیق بنیادی نشان دهد. دست آخر، مشکل چهارم دلالت مستقیم دارد بر سه مشکل اشاره شده: این متون درباره مقالاتی بحث می کنند که آبشخور آن ها از دهه ۱۹۷۰ ( در موارد بسیار کمتری ) یا دهه ۱۹۸۰ تا امروز ( اکثریت ) بوده، یعنی از دوره ای که نظریه اجتماعی هابرماس به درختی پربار تبدیل و به موفقیتی دست پیدا کرده بود و...
درباره یورگن هابرماس
درباره یورگن هابرماس
یورگن هابرماس (Jürgen Habermas) (زاده ۱۸ ژوئن ۱۹۲۹ در دوسلدورف آلمان) از فیلسوفان و نظریه‌پردازان اجتماعی معاصر و وارث مکتب فرانکفورت است که در چارچوب سنت نظریه انتقادی و پراگماتیسم آمریکایی کار می‌کند. او در اردیبهشت‌ماه ۱۳۸۱ سفری به ایران داشت.
تمرکز پژوهش‌های او بر روی شناخت‌شناسی، مدرنیته و تجزیه و تحلیل تحولات اجتماعی جوامع پیشرفته صنعتی سرمایه‌داری و سیاست روز آلمان به ویژه با توجه به نقش رسانه‌های همگانی است. شهرت او بیشتر به ابداع اصطلاح و تز گستره همگانی یا فضای عمومی است که فضایی فکری و اجتماعی را مدنظر دارد که در آن، فعالیت‌های آگاهی بخش رسانه‌ای به ایجاد زمینه برای بحث‌های اجتماعی و انتقادی و ظهور چیزی که او آن را برای دموکراسی بنیادی می‌داند، می‌انجامد.
به نظر وی اطلاعات (اکسیژن دموکراسی) در این گستره فرآوری می‌شود و هرچه فرایندها و روندهای این تولید، آزادتر و خردورزانه تر و با مشارکت حداکثری همه نیروهای اجتماعی باشد، مزایای دموکراسی واقعی تر و تأثیرگذارتر می‌شود. گستره همگانی فضای اجتماعی ای است که در آن مردم آزادانه شرایط اجتماعی خودرا نقد کرده و مشکلات را برشمرده و بر جریان تصمیم‌گیری سیاسی تأثیر می‌گذارند. به نظر هابرماس گستره همگانی خاستگاه افکارعمومی است. گستره همگانی میانجی فضای خصوصی و فضای عمومی است و هرچه آزادتر و فکورانه تر باشد مناسبات اجتماعی خردورزانه تر و انسانی تر خواهد بود. هابرماس بر این اعتقاد است که از اواخر سده نوزدهم گستره همگانی بر اثر افزایش فعالیت‌های تجاری و بازرگانی و سودگرایی دارندگان این رسانه‌ها و نیز فروکش کردن تمایلات انقلابی پیشین سرمایه‌داری رو به کاهش گذاشته‌است.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب متون فلسفی" ثبت می‌کند