1. خانه
  2. /
  3. کتاب گفتارهایی درباره رسالت دانشمند

کتاب گفتارهایی درباره رسالت دانشمند

4.5 از 1 رأی

کتاب گفتارهایی درباره رسالت دانشمند

Conférences sur la destination du savant
ناموجود
18000
معرفی کتاب گفتارهایی درباره رسالت دانشمند
هدف نهایی هر فرد انسانی و همچنین تمامی جامعه، و در نتیجه هدف نهایی همۀ کارهایی که دانشمند برای جامعه انجام می دهد شرافت اخلاقی بخشیدن به همۀ انسان هاست. وظیفۀ دانشمند آن است که در همۀ اعمال خود در جامعه این هدف غایی را پیوسته مدّنظر داشته باشد. ولی هیچ کس نمی تواند در شرافت اخلاقی بخشیدن موفّق باشد، اگر خود انسان شریفی نباشد.
این کتاب مجموعه ای از پنج گفتار یا خطابه یا درس فیشته در دانشگاه یناست که فیشته خود آن ها را در سال ۱۷۹۴ منتشر کرد. معمولا فهم آثار فلسفی فیشته بسیار دشوار است، ولی این مجموعه از آثار عامّه فهم اوست، زیرا مخاطبان او در آن ها، نه فیلسوفان، بلکه عامّۀ درس خوانده اند.
درباره یوهان گوتلیب فیشته
درباره یوهان گوتلیب فیشته
یوهان گوتلیب فیشته (Johann Gottlieb Fichte) (زاده ۱۹ می ۱۷۶۲ - درگذشته ۲۷ ژانویه ۱۸۱۴)، فیلسوف و از پایه‌گذاران ایدئالیسم آلمانی است. فیشته در سال ۱۷۶۲ در زاکسن به دنیا آمد. وی پسر بافندهٔ فقیری بود و در کودکی غازچرانی می‌کرد در اثر ابراز هوش فوق‌العاده مورد توجه یک مرد ثروتمند قرار گرفت و به وسیله او در مدرسه به تحصیل پرداخت در الهیات لیسانس گرفت؛ ولی به علت بی‌میلی به شغل کشیشی، معلم سرخانه گردید.
مطالعه در آثار کانت باعث شد که وی شدیداً تحت تأثیر و نفوذ فلسفه کانت قرار بگیرد و بسیاری از عناصر فلسفی او را جزو دستگاه فلسفی خود بنماید.
در سال ۱۷۹۴ به عنوان استاد در دانشگاه ینا استخدام گردید و دیری نگذشت که رهبری ایدئالیسم جدید آلمان در اختیار او گذاشته شد.
در اثر بروز اختلافاتی بین او و دانشگاه ینا، او استعفا داد و به برلین رفت و بین سال‌های ۱۸۰۷ تا ۱۸۰۸ خطابه‌های زیادی بر ضد ناپلئون برای مردم آلمان بازگو کرد و آنها را تشویق نمود که علیه او بجنگند. در سال ۱۸۰۹ وی استاد فلسفهٔ دانشگاه برلین گردید. افکاری که فیشته دربارهٔ «خود» یا «مز» اظهار داشته موجب گردیده که فلسفه او ایدئالیسم اخلاقی محسوب گردد.
اولین نفری باشید که نظر خود را درباره "کتاب گفتارهایی درباره رسالت دانشمند" ثبت می‌کند