1. خانه
  2. /
  3. کتاب ماکس وبر

کتاب ماکس وبر

نویسنده: کارل یاسپرس
3.8 از 1 رأی

کتاب ماکس وبر

سیاستمدار،دانشمند و فیلسوف
Three essays: Leonardo, Descartes, Max Weber
انتشارات: پیله
٪15
91200
77520
معرفی کتاب ماکس وبر
کتاب " ماکس وبر" نوشته کارل یاسپرس در واقع از کتاب "سه مقاله: لئوناردو، دکارت، ماکس وبر" ترجمه شده است. مجموعه‌ای عمیق از مقالات روشنفکرانه است که زندگی و آثار سه شخصیت تأثیرگذار در تفکر غرب را بررسی می‌کند: لئوناردو داوینچی، رنه دکارت و ماکس وبر. یاسپرس از طریق این مقالات به میراث‌های فکری این متفکران می‌پردازد و تأثیر آنها را بر فلسفه، علم و جامعه‌شناسی مدرن بررسی می‌کند.
در مقاله‌ای که بر ماکس وبر متمرکز است، یاسپرس به کمک‌های محوری وبر در توسعه جامعه‌شناسی و درک او از جهان مدرن می‌پردازد. یاسپرس ایده‌های پیچیده وبر را در مورد عقلانی‌سازی، بوروکراسی و معنای کنش فردی در چارچوب یک جامعه در حال تغییر بررسی می‌کند. اپیزود ماکس وبر در مجموعه یاسپرس کاوش عمیقی از درک وبر از مدرنیته، عقلانی شدن و افسون‌زدایی جهان است. وبر که اغلب به عنوان یکی از چهره‌های بنیان‌گذار جامعه‌شناسی شناخته می‌شود، به دنبال درک چگونگی تعامل جامعه و کنش‌های فردی در عصر مدرن بود. او استدلال می‌کرد که ظهور عقلانی‌سازی - فرآیندی که طی آن جامعه مدرن به طور فزاینده‌ای توسط منطق، کارایی و محاسبه اداره می‌شود - منجر به چیزی شده است که او آن را «افسون‌زدایی از جهان» می‌خواند، یعنی از دست دادن معنا و تعالی که زمانی از دین سرچشمه می‌گرفت، اسطوره و سنت. یاسپرس به کمک‌های قابل توجه وبر به جامعه‌شناسی، به ویژه نظریه او درباره «قفس آهنین» عقلانیت، که در آن ساختارهای بوروکراتیک زندگی مدرن، آزادی و خلاقیت فردی را محدود می‌کند، تأکید می‌کند. وبر تسلط روزافزون سازمان‌های بوروکراتیک و تصمیم‌گیری منطقی را توسعه‌ای ضروری برای جامعه مدرن و منبع بیگانگی برای افراد می‌دانست. او به شدت از تنش بین عقلانی شدن فزاینده جامعه و نیاز انسان به معنا، ارزش‌ها و فردیت آگاه بود. علاوه بر تمرکز وبر بر عقلانیت، یاسپرس از کار وبر در مورد جامعه‌شناسی دین بحث می‌کند. وبر رابطه بین باورهای دینی و نظام‌های اقتصادی را به ویژه در تحلیل خود از اخلاق پروتستانی و روح سرمایه‌داری به خوبی مورد بررسی قرار داد. او استدلال کرد که برخی آموزه‌های مذهبی، به ویژه آنهایی که با پروتستانیسم مرتبط هستند، با تأکید بر سخت‌کوشی، فردگرایی و رویکرد عقلانی به زندگی، به توسعه سرمایه‌داری کمک کردند. قسمت ماکس وبر در مجموعه یاسپرس در نهایت رویکرد منحصر به فرد وبر برای درک پیچیدگی‌های زندگی مدرن را برجسته می‌کند. یاسپرس وبر را فردی به تصویر می‌کشد که عمیقا نگران تنش بین آزادی فردی و نیروهای عظیم عقلانی‌سازی و بوروکراسی است که مشخصه جهان مدرن است. این مقاله بینش‌های ارزشمندی در مورد اینکه چگونه نظریه‌های وبر در تحلیل ساختارهای اجتماعی معاصر و چالش‌هایی که افراد در جامعه‌ای که به طور فزاینده عقلانی‌تر با آن روبرو هستند، مرتبط باقی می‌مانند، ارائه می‌کند.
کارل یاسپرس در مورد ماکس وبر بررسی متفکرانه و کاملی از دیدگاه‌های انتقادی وبر در مورد مدرنیته، عقلانی‌سازی و عاملیت فردی ارائه می‌کند. یاسپرس با تأمل در مشارکت‌های وبر در جامعه‌شناسی، خوانندگان را تشویق می‌کند تا پیامدهای عمیق زندگی در جهانی را در نظر بگیرند که در آن کارآمدی و عقلانیت اغلب بر جستجوی معنا و تحقق شخصی سایه می‌اندازند. این مقاله برای هر کسی که علاقه‌مند به تلاقی جامعه‌شناسی، فلسفه و پیچیدگی‌های هستی مدرن است، کتابی ضروری است.
درباره کارل یاسپرس
درباره کارل یاسپرس
کارل تئودور یاسپرس (۲۳ فوریه ۱۸۸۳–۲۶ فوریه ۱۹۶۹)، روان‌پزشک و فیلسوف اگزیستانسیالیست آلمانی بود. کارل یاسپرس در ۲۲ فوریه ۱۸۸۳ در شهر اولدنبورگ آلمان به دنیا آمد و پسر مدیر یک بانک بود. بعد از پایان دوره دبیرستان، سه نیمسال در دانشگاه هایدلبرگ و مونیخ حقوق خواند و سپس به تحصیل در رشته پزشکی در برلین، گوتینگن و هایدلبرگ مدت پنج سال پرداخت. در سال ۱۹۰۹ دکترای خود را در پزشکی گرفت و در سال ۱۹۱۳ قبل از آغاز جنگ جهانی اول استادیار روانپزشکی دانشگاه هایدلبرگ و در سال ۱۹۲۱ استاد رسمی دانشگاه شد. وی از سال ۱۹۳۰ میلادی به تدریس فلسفه مشغول شد. در نهضت نازی به علت اظهار افکاری که مخالف با نازیسم بود، از کار برکنار شد و پس از شکست آلمان (۱۹۴۵) از نو سمت فوق به او واگذار شد.
او در همین دوران افکار کی‌یرکگور فیلسوف اگزیستانسیالیست را تبلیغ می‌کرد. پس از ردکردن دعوت دانشگاه‌های گرایس والد، کیل و بن، در سال ۱۹۴۸ استاد دانشگاه بازل شد. یاسپرس جامعه صنعتی امروز را که هدفش تأمین سطح معینی از رفاه برای اکثریت هرچه بیشتر مردم است برای شخصیت انسانی خطرناک می‌داند. او از خداوند به عنوان وجود متعالی نام می‌برد و نقصان معرفت و محدودیت قدرت انسان را دلیل وجود ناشناس غیرقابل شناخت هستی فرض می‌کند.
یاسپرس در ۲۶ فوریه ۱۹۶۹ (۸۶ سالگی) بر اثر حمله قلبی درگذشت.
نظر کاربران در مورد "کتاب ماکس وبر"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

ترجمه از آلمانیه؟

1402/07/30 | توسطسعید - کاربر سایت
0
|