1. خانه
  2. /
  3. کتاب پژوهش های منطقی

کتاب پژوهش های منطقی

4.5 از 2 رأی

کتاب پژوهش های منطقی

جلد اول: پیش گفتارهایی بر منطق محض
Husserliana: Edmund Husserl – Gesammelte Werke
انتشارات: نشر نی
٪15
320000
272000
درباره ادموند هوسرل
درباره ادموند هوسرل
ادموند هوسِرْل (به آلمانی: Edmund Husserl) از فیلسوفان آلمانی-اتریشی مهم و تأثیرگذار قرن بیستم و بنیانگذار پدیدارشناسی است. وی یهودی‌تباری بود که به مسیحیت گروید و در کلیسای لوتری وین تعمید یافت و خود را مسیحی آزاده و غیرجزمی می‌دانست و فلسفه را مستقل از دین تلقی می‌کرد. در آغاز تحت تأثیر روانشناسی توصیفی برنتانو بود ولی اندکی بعد، از منتقدان سرسخت اصالت روانشناسی شد و در نخستین اثر مهمش یعنی پژوهشهای منطقی به نقد آن پرداخت. اندیشه‌های وی دگرگونیهای بسیاری یافته‌است و بسیاری از مفسران برحسب اقامتش در سه شهر هاله و گوتینگن و فرایبورگ، سه مرحله را در اندیشه وی تشخیص داده‌اند.
قسمت هایی از کتاب پژوهش های منطقی

پیش گفتارهایی بر منطق محض، که بخش مقدماتی پژوهش های منطقی را تشکیل می دهند، می خواهند راه را برای برداشت و پرداختی نو از منطق هموار کنند. این پیش گفتارها می کوشند نشان دهند که پایه گذاری منحصرا روان شناختی منطق، که زمانه ی ما ارزشی چنین فراوان بدان می دهد، بر خلط سطوحی ذاتا گوناگون از مسائل، بر پیش فرض هایی اصولا غلط درباره ی ویژگی و هدف های دو علمی که در این جا ذکر شده یعنی روان شناسی تجربی و منطق محض مبتنی است.

مقالات مرتبط با کتاب پژوهش های منطقی
کتاب «در کافه اگزیستانسیالیستی»: ماجرای «ژان پل سارتر» و جنبش جدید او
کتاب «در کافه اگزیستانسیالیستی»: ماجرای «ژان پل سارتر» و جنبش جدید او
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب پژوهش های منطقی"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

تفکرات فلاسفه غربی در حالت کل که از سقراط شروع گشته و با پدیدارشناسی هگل برای رسیدن به. " دانش مطلق " با توسل به توجیهات هرمنوتیکی (تحریف معانی کلمات از مواضع اصلی شان) برای رسیدن وقانع ساختن خواسته‌های خفته در پسین افکارشان است و همه را به زوردستگاه مدارج دانشگاهی بنام علم و دانش و فرهنگ وادبیات علمی عالم چپان می‌کنند، حقیقتا نه تنها علم نبوده و مجازو چه بسا سیاست است ، بلکه اساسا دشمن انسانها محسوب می‌شوند و آسیب و صدماتی بدون حسابرسی می‌رسانند! آنها اساسا عامل زمان را نادیده می‌گیرند در حالیکه تکوین معرفت انسانی در جریان بوده و کاملا برای ذهن حاضرآشکار است . وقتی تکاملی در کار باشد ، چگونه می‌توان از صفت " مطلق" استفاده کرد ؟. چرا که مطلق ، مطلق است و نیاز به تکامل ندارد . حال آنکه تکامل در جریان است . اینرا دین با "حیّ" شدن گواهی می‌دهد و عقل سلیم با تکامل یافته‌های علمی .

1403/04/04 | توسطکاربر سایت
2
|