کتاب نه نوشتار از فروید، شامل منتخبی از نوشتارهای مهم فروید پدر علم روانکاوی و متفکر برجسته قرن بیستم میباشد. در این کتاب نه نوشتار از فروید به فارسی ترجمه شده است. البته این نوشتارها کوتاهاند، اما از جنبه نظری و بالینی درخور اهمیت است. در این کتاب، مترجمان در پی آن هستند که متنی تا حد ممکن روان به مخاطبان ارائه دهند، این نوشتارها با هدف فراهم کردن بینشهایی درباره موضوع روان پریشی و روان نژندی انتخاب شده است.از جمله نوشتارهای مهمی که در این کتاب به آن اشاره شده است به ترتیب عبارتند از سنخهای شروع رواننژندی، ۲. پس رانش، ۳.همتای اسطورهای یک وسواس دیداری، ۴. پیوند میان نماد و نشانه، ۵. روان نژندی و روان پریشی، ۶. از دست رفتن واقعیت در روان نژندی و روان پریشی، ۷. فیتیش کامی، ۸. ساخت دهی در تحلیل، ۹. انشقاق ایگو در جریان دفاع.
فروید مفاهیم مهمی را در این نوشتارها معرفی میکند، بعنوان مثال مفهوم پس رانش به مثابه ساز و کار بنیادی روان در روانکاوی فرویدی لاکانی نقش مهمی در تشخیص ساختارهای روانی دارد مقاله پس رانش به چگونگیهای این ساز و کار میپردازد. از نظر فروید دو نوع پسرانش آغازین و اصلی محتوای باز تولیدی در ضمیر ناخودآگاه است، نشانگان معنای نمادین دارند معنایی که در ضمیر ناآگاه جمعی بشر اسطورهها و فرهنگها حضور دارد پژوهش پیوند میان نماد و نشانه از نگاه فروید به این مسئله ناظر است. نوشتار سنخهای شروع روان نژندی به چگونگی شروع بیماری و مسیرهای بالینی آغازگر رواننژندی میپردازد. نوشتارهای روان نژندی و روان پریشی و از دست رفتن واقعیت در روان نژندی و روان پریشی دو نوشتار مهم فروید درباره مسئله روان پریشی میباشد، زیرا پس از بررسی روان پریشی در سالهای ۱۹۱۱ تا ۱۹۱۴ با توجه به تغییراتی که او در نظریه خود مطرح دانسته است دوباره به این مسائل میپردازد او در این دو مقاله ساز و کار روان پریشی و تمایز آن را با روان نژندی بررسی میکند، در کنار آن در دو نوشتار فیتیش کامی و انشقاق ایگو به کارکرد ایگو و اهمیت پس رانش میپردازد. در واقع فروید در مقاله فیتیش کامی نکات مهمی را در خصوص مسائل عاطفی و احساسات بیان کرده است، در نوشتار نهایی نیز ساخت دهی در تحلیل فروید به بررسی و بیان شباهت و تفاوت کار روانکاو و باستان شناس اشاره دارد و محتوای پس رانده را شبیه به آثار باستانی تلقی میکند او در این نوشتار است که از ایده مهمی به نام ساخت دهی سخن میگوید و میکوشد که در این مقاله بخش مهمی از ایدههایی که در ذهنش هست را روان و سلیس توضیح دهد در واقع او در این مقاله تلاش می کند که چگونه روان روانکاوی شونده، تداعیهای منسجمی ندارد و گویا بخشهایی از این تداعیها حذف شده است و در اینجا روانکاو است که با استفاده از فن ساخت دهی بخشهای حذف شده را به تدریج باسازی میکند و تداعیها انسجام بیشتری مییابند.
در مجموع کتاب نه نوشتار از فروید کتاب ارزشمند و مهمی است که به نوشتارهای مهم او، که شاکله نظریات اورا ترسیم می کنند ارتباط دارد، از این سو این کتاب برای دانشجویان روانشناسی و دیگر علاقهمندان به مسائل روانکاوی جالب و جذاب محسوب میشود.
کتاب نه نوشتار از فروید