کتاب روشنگری شگفت انگیز پرفسور کاریتا نوشته استیون لوکس است. این کتاب مجموعه ای از ایده هایی است که در سال 1995 منتشر شد که در فضایی داستانی تنظیم شده است و سرچشمه اصلی طنز آن مبتنی بر ادعاهایی است که لوکس در باره این جهان ارائه می کند.
در کشور نظامی میلیتاریا ، پروفسور نیکلاس کاریتات ، محققی منزوی روشنگراست که دستگیر می شود زیرا او به امیدهای دشمنان ملت خوشبین بوده است. هنگامی که در زندان است ، او توسط جاستین ، دانشجوی سابق و بخش فعلی یک گروه چریکی به نام "دست" نجات می یابد و به او ماموریت داده می شود برای یافتن بهترین دنیای ممکن.
نوشته شده با سبکی زیبا و واضح و پر از شوخ طبعی جدی و جدی ... لوکس به سبکی می رسد که بسیاری از رمان نویسان به او حسادت می کنند.
این کتاب جعبه ای از امیدها است ، که اغلب به طرز شگفت انگیزی خنده دار و همیشه با ظرافت همراه است ، یک طنز سیاسی معاصر است که در بین بهترین ها قرار دارد.
لوکس موفق شد به سرعت و بسیار با استعداد ظاهر شود.
«چرا بازداشتم می کنید؟» رئیس گروه با چهره ای بی حالت گفت: «چرا بازداشتت می کنیم؟» آیا این پرسش او یک پاسخ بود؟ یا فقط جمله او را تکرار می کرد تا بهتر آن را بفهمد؟ یا می خواست برای سگ هایش موضوع را روشن کند؟ یا شاید جواب او در واقع نوعی سوال بود؟ آیا نیکولاس می بایست به سوال خودش جواب می داد؟ یا رئیس گروه داشت مسخره اش می کرد؟ هرچه باشد، چرا نباید او را دستگیر می کردند؟ و چرا باید دلیلی برای دستگیریش در کار باشد؟ در این روزها در «نظام آباد»، نظامیان نیازی به دلیل نداشتند. او به آهستگی بهترین لباسش را می پوشید (شاید دیگر به این زودی ها فرصتش را پیدا نمی کرد) و منتظر بود ببیند چه حرف دیگری گفته می شود. رئیس گروه گفت: «تو را بازداشت نمی کنیم.»
سلام لطفاً تجدید چاپ کنید اگر هم تجدید شده بیاریدش لطفاً
استیون لوکس کتاب روشنگری شگفتانگیز پروفسور کاریتا را برای آموزش سیاست و مکتبهای سیاسی نوشته است. بسیاری این کتاب را با رمان دنیای سوفی مقایسه کردهاند. تفاوت این دو کتاب در این است که در کتاب دنیای سوفی، پیرنگ داستان بر آموزش مفاهیم علمی ارجح است. در مورد استیون لوکس این موضوع برعکس است. او دانشمند بریتانیایی حوزهی علوم سیاسی است. لوکس سالها علوم سیاسی را در دانشگاههای معتبر دنیا تدریس کرده و کتابها و مقالات فراوانی در این زمینه تألیف کرده است. لوکس کتاب روشنگری شگفتانگیز پروفسور کاریتا را در قالب رمان نوشت تا مکاتب سیاسی را توصیف و نقد کند. در این کتاب او با بیانی طنز، دنیایی خیالی و پادآرمانشهری میسازد. این کتاب مجموعهای از ایدههای خود نویسنده پیرامون نظامهای سیاسی دنیا و طبقهبندی آنان به سه گروه است. پروفسور کاریتا شخصیت اصلی داستان است. لوکس شخصیت پروفسور کاریتا را از روی خودش پرداخته است. پروفسور سالها در زمینهی فلسفهی سیاسی تحصیل و تحقیق کرده و اکنون دیگر رویای تغییر جهان را ندارد. او در کشور نظامی میلیتاریا زندگی میکند که زیر سلطهی قوهی نظامی است. در این کشور، دو حزب خوشبین و بدبین وجود دارند که قدرت در دست حزب بدبین است. پروفسور به علت خوشبینی به زندان میافتد و بعد توسط یکی از دانشجویان سابقش که اکنون عضو یک گروه مخالف نظام فعلی است، نجات داده میشود. به او مأموریت داده میشود که بهترین جای دنیا را برای زندگی پیدا کند. پروفسور کاریتا در این مسیر سه نظام سیاسی را تجربه و نقاط ضعف و قدرت آنها را بیان میکند.
کتابی جالب که در قالب داستان به شرح، توصیف و انتقاد از انواع مکاتب سیاسی میپردازه. کتاب برای آشنایی مقدماتی با مکاتب سیاسی خوشخوان هست.
این کتاب سفری خیالی و جذاب در فلسفهی سیاسی غرب هست. پروفسور کاریتا، استاد دانشگاه میانسالی که زندگی آرامی را میگذراند، بالاجبار از حریم امن کتابخانهاش بیرون میرود و در ماموریتی برای یافتن «بهترین جهان ممکن» به کشورهای مختلفی سفر میکند. پروفسور در این سفرهایش مجبور است با وضعیت پیچیدهی اندیشه مدرن مواجه شود و واقعیت فلسفههای سیاسی امروزین را در عمل مشاهده کند ترجمه کتاب خوب بود و روایت کتاب خلاقانه