1. خانه
  2. /
  3. کتاب شوهر کمونیست من

کتاب شوهر کمونیست من

نویسنده: فیلیپ راث
4.5 از 1 رأی

کتاب شوهر کمونیست من

I married a communist
انتشارات: نیلوفر
٪15
385000
327250
معرفی کتاب شوهر کمونیست من

«شوهر کمونیست من» اثر «فیلیپ راث»، داستان ظهور و سقوط ایرا رینگولد ، یک گردن کلفت آمریکایی است که به مرور به یک ستاره بزرگ رادیو در دهه 1940 تبدیل می شود در نهایت در دام پدیده مخوف مک کارتیسم در دهه پنجاه صید می شود.

در دوران اوج شهرت خود به عنوان یک ستاره - و به عنوان یک حامی جسور و قلدور از اهداف سیاسی "مترقی" - ایرا با ستاره محبوب فیلم های صامت هالیوود ، یعنی ایو فریم ازدواج می کند. ماه عسل پر زرق و برق آنها در خانه او در منهتن سپری می شود و انتشار این کتاب پرفروش رسوائی جمع نشدنی اوست. که او را به عنوان "آمریکایی که از مسکو دستور می گیرد" معرفی می کند.

در این داستان، بی رحمی ، خیانت و انتقام که از ریشه در زندگی آشفته شخصی ایرا به عرصه عمومی ریخته شده است ، وا کاوی می شود. فیلیپ راث نویسنده این اثر – که او را "استاد وقایع نگاری قرن بیستم آمریکا" می نامند - یک خیانت درخشان از آن وقایع خائنانه نوشته است که دوران پس از جنگ، هنگامی که تب ضد کمونیست نه تنها سیاست ملی را آلوده کرد بلکه زندگی صمیمی و درونی دوستان و خانواده ها ، زن و شوهرها ، والدین و فرزندان را آسیب رساند.

در دهه 1990 فیلیپ راث چهار جایزه مهم ادبی آمریکا را پی در پی کسب کرد: جایزه ملی منتقدان کتاب برای میراث (1991) ، جایزه PEN / فاکنر برای عملیات شیلاک (1993) ، جایزه کتاب ملی برای تئاتر Sabbath (1995) و جایزه پولیتزر در داستان برای Pastoral American (1997). او جایزه کتاب سفیر اتحادیه انگلیسی زبان را برای کتاب "من با یک کمونیست ازدواج کردم" (1998) برنده شد. در همان سال او مدال ملی هنر را در کاخ سفید دریافت کرد. پیش از این او برای اولین بار کتاب "خداحافظ ، کلمبوس" (1959) برنده جایزه حلقه منتقدان کتاب ملی برای زندگی ضد زندگی (1986) و جایزه ملی کتاب بود. در سال 2000 وی با انتشار "لکه انسان" سه گانه ای را به تصویر کشید که اخلاق ایدئولوژیک آمریکای پس از جنگ را به تصویر می کشد.

درباره فیلیپ راث
درباره فیلیپ راث
فیلیپ راث در سال ۱۹۳۳ در نیوآرک، نیوجرزی آمریکا زاده شد. او فرزند یک خانواده ی آمریکایی و نوه ی یک خانواده ی یهودی اروپایی بود که در موج مهاجرت قرن نوزدهم به آمریکا کوچ کرده بودند. فیلیپ در بخش کم درآمد شهر بزرگ شد. او پس از دبیرستان به دانشگاه باکنل رفت و مدرک کارشناسی گرفت. سپس تحصیلاتش را در دانشگاه شیکاگو ادامه داد و در همان دانشگاه هم به تدریس ادبیات پرداخت. وی در دانشگاه پنسیلوانیا نیز ادبیات تطبیقی درس می داد که در نهایت در سال ۱۹۹۲ بازنشسته شد.فیلیپ راث در سال ۱۹۹۰ با کلر بلوم بازیگر انگلیسی ازدواج کرد که این رابطه در سال ۱۹۹۴ به جدایی انجامید. وی از سال ۱۹۹۲ وقت خود را فقط صرف نویسندگی کرده است. او نخستین نویسنده ی زنده ی آمریکایی است که مجموعه آثارش از سوی کتابخانه ی آمریکا منتشر شده است.اولین کتاب او خداحافظ کلمبوس و پنج داستان کوتاه که در سال ۱۹۵۹ منتشر شد، نگاهی طنزآمیز و شوخ طبعانه به زندگی یهودیان در آمریکای پس از جنگ داشت. این کتاب جایزه ی کتاب ملی برای داستان را برای او به ارمغان آورد، اگر چه برخی از درون جامعه ی یهودیان به خاطر آنچه که او تصویر کرده بود، وی را محکوم کردند. اولین رمان او با عنوان «رها» اثری واقع گرایانه است که به مسائل اجتماعی و اخلاقی دهه ی ۵۰ میلادی آمریکا می پردازد. راث این شیوه را در کتاب «وقتی که او خوب بود» ، نیز پی گرفت. او با سومین رمانش «شکایت پورتنوی» بیشتر مشهور شد. این کتاب یک بازنمایی طنازانه از جهان یهودیان طبقه ی متوسط نیویورک در قالب الکساندر پورتنوی است.
نکوداشت های کتاب شوهر کمونیست من

.... ترکیبی از لطافت ، سختگیری ، بصیرت و ذکاوت

New York Times Book Review

فیلیپ راث نویسنده شگفت انگیزی است ... من با یک کمونیست ازدواج کردم خیلی خوب می تواند به عنوان اثر کلاسیک وی در آید. شاید یک کلاسیک برای همه زمان ها باشد.

Plain Dealer

شوهر کمونیست من شما را مبهوت و متحیر می کند

Chicago Sun-Times
مقالات مرتبط با کتاب شوهر کمونیست من
مسیر حرفه ای فیلیپ راث، کلکسیونی از جوایز ادبی
مسیر حرفه ای فیلیپ راث، کلکسیونی از جوایز ادبی
ادامه مقاله
نظر کاربران در مورد "کتاب شوهر کمونیست من"
1 نظر تا این لحظه ثبت شده است

کتاب شوهر کمونیست من ماجرای فاشیستی تصفیه‌ی بزرگ کمیته‌ی فعالیت‌های ضدآمریکایی کنگره‌ی آمریکا را در نیمه‌ی دوم سده‌ی بیستم میلادی روایت می‌کند. این کتاب داستان پیدایش و سقوط ایرا رینگولد را که گردن‌کلفتی آمریکایی است، به تصویر می‌کشد. ایرا رینگولد به‌مرور به ستاره‌ی بزرگ رادیو در دهه‌ی 1940 بدل می‌گردد و سرانجام به دام جریان مک‌کارتیسم در دهه‌ی پنجاه می‌افتد. نویسنده در این کتاب به یک خیانت جالب‌توجه پرداخته که بخش عمده‌ای از اطلاعات آن واقعی و مستند است؛ از آن ماجراهای خیانت‌بار که در دوران پس از جنگ و تب ضدکمونیستی راه افتاده بود. این رمان به برهه‌ی مهمی از تاریخ کشور آمریکا می‌پردازد؛ ولی پیام راث فقط به آمریکا محدود نمی‌شود و به نوعی از وضعیت حاکم بر سراسر جهان انتقاد می‌کند. همچنین نوع ترس و تعقیب و گریز و تصفیه‌های سال‌های ابتدایی 1950 آمریکا به تعقیب و کشتارهای عناصر مشابه در ایران پس از کودتای 28 مرداد 1332 شباهت دارد.

1401/07/05 | توسطسروش کاکاوند
9
|