«شوهر کمونیست من» اثر «فیلیپ راث»، داستان ظهور و سقوط ایرا رینگولد ، یک گردن کلفت آمریکایی است که به مرور به یک ستاره بزرگ رادیو در دهه 1940 تبدیل می شود در نهایت در دام پدیده مخوف مک کارتیسم در دهه پنجاه صید می شود.
در دوران اوج شهرت خود به عنوان یک ستاره - و به عنوان یک حامی جسور و قلدور از اهداف سیاسی "مترقی" - ایرا با ستاره محبوب فیلم های صامت هالیوود ، یعنی ایو فریم ازدواج می کند. ماه عسل پر زرق و برق آنها در خانه او در منهتن سپری می شود و انتشار این کتاب پرفروش رسوائی جمع نشدنی اوست. که او را به عنوان "آمریکایی که از مسکو دستور می گیرد" معرفی می کند.
در این داستان، بی رحمی ، خیانت و انتقام که از ریشه در زندگی آشفته شخصی ایرا به عرصه عمومی ریخته شده است ، وا کاوی می شود. فیلیپ راث نویسنده این اثر – که او را "استاد وقایع نگاری قرن بیستم آمریکا" می نامند - یک خیانت درخشان از آن وقایع خائنانه نوشته است که دوران پس از جنگ، هنگامی که تب ضد کمونیست نه تنها سیاست ملی را آلوده کرد بلکه زندگی صمیمی و درونی دوستان و خانواده ها ، زن و شوهرها ، والدین و فرزندان را آسیب رساند.
در دهه 1990 فیلیپ راث چهار جایزه مهم ادبی آمریکا را پی در پی کسب کرد: جایزه ملی منتقدان کتاب برای میراث (1991) ، جایزه PEN / فاکنر برای عملیات شیلاک (1993) ، جایزه کتاب ملی برای تئاتر Sabbath (1995) و جایزه پولیتزر در داستان برای Pastoral American (1997). او جایزه کتاب سفیر اتحادیه انگلیسی زبان را برای کتاب "من با یک کمونیست ازدواج کردم" (1998) برنده شد. در همان سال او مدال ملی هنر را در کاخ سفید دریافت کرد. پیش از این او برای اولین بار کتاب "خداحافظ ، کلمبوس" (1959) برنده جایزه حلقه منتقدان کتاب ملی برای زندگی ضد زندگی (1986) و جایزه ملی کتاب بود. در سال 2000 وی با انتشار "لکه انسان" سه گانه ای را به تصویر کشید که اخلاق ایدئولوژیک آمریکای پس از جنگ را به تصویر می کشد.
.... ترکیبی از لطافت ، سختگیری ، بصیرت و ذکاوت
فیلیپ راث نویسنده شگفت انگیزی است ... من با یک کمونیست ازدواج کردم خیلی خوب می تواند به عنوان اثر کلاسیک وی در آید. شاید یک کلاسیک برای همه زمان ها باشد.
شوهر کمونیست من شما را مبهوت و متحیر می کند
کتاب شوهر کمونیست من ماجرای فاشیستی تصفیهی بزرگ کمیتهی فعالیتهای ضدآمریکایی کنگرهی آمریکا را در نیمهی دوم سدهی بیستم میلادی روایت میکند. این کتاب داستان پیدایش و سقوط ایرا رینگولد را که گردنکلفتی آمریکایی است، به تصویر میکشد. ایرا رینگولد بهمرور به ستارهی بزرگ رادیو در دههی 1940 بدل میگردد و سرانجام به دام جریان مککارتیسم در دههی پنجاه میافتد. نویسنده در این کتاب به یک خیانت جالبتوجه پرداخته که بخش عمدهای از اطلاعات آن واقعی و مستند است؛ از آن ماجراهای خیانتبار که در دوران پس از جنگ و تب ضدکمونیستی راه افتاده بود. این رمان به برههی مهمی از تاریخ کشور آمریکا میپردازد؛ ولی پیام راث فقط به آمریکا محدود نمیشود و به نوعی از وضعیت حاکم بر سراسر جهان انتقاد میکند. همچنین نوع ترس و تعقیب و گریز و تصفیههای سالهای ابتدایی 1950 آمریکا به تعقیب و کشتارهای عناصر مشابه در ایران پس از کودتای 28 مرداد 1332 شباهت دارد.